• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI: delal jsem nekolikrat, problem je dost velka panev na opeceni, jednou sem musel tu kost sekackem nastipnout abzch to trochu ohnul. Delal jsem jako kazdy steak, tzn zatahnout v panvi, potom do trouby v tedle velikosti tak mam pocit ze to bylo ale tak na 14 minut urcite a to dost casu stravi i v te panvi nez zatahnes boky.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    To misto je proste uzasny


    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Na te fotce to asi nevynikne
    Je velky asi jak moje dlan vc prstu a vysoky 4-5 cm
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KASUMI: Po roce jsme se vratili sem
    A tentokrat se vedle pochutin ala knedlicky, spek ci salam chystame i na toto

    Abych pravdu rekla, takhle velky kus masa jsem jeste nikdy nedelala
    Jak nejlepe na to v domacich zimnich (tedy bez grilu) podminkach? Mate nekdo prosim zkusenost?

    Dik!

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LUKOYE: Super. Tak postni nejakou radu jak jist/upravit dobrý maso nebo fotku steaku
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Char! Jsem vegetarian a vlezl jsem sem!
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Veprove klasicky na pohodu a chutnalo. Hovezi oproti tomu melo divnou chut, skoro jakoby po krvi. Tak jsme to nejedli a vyhodili.

    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Díky za všechny rady!
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Výsledek: rolovaná nepřežila. Vzorek jedna i tři přežil. Myslím si, že jen díky přesunutí na vhodnější místo. Vzorek 1.(pepř, bobkový list nové kořeni a fenykl) - super, příště možná méně fenyklu
    Vzorek 3.( pepř chilli a hořčičné semínko) - chuť ne tak zajímavá, strohá řekl bych..

    1. vzorek byl krásně prorostlí - maso/tuk 30/70%
    3. vzorek byl 45/55
    --tuk je základ- to víme. Tady je to hodně znát. Většina preferovala vzorek 1.



    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Trinacty den pokud pocitam spravne. Tesim se co na nas vypadne az to na vanoce nakrojime. Pecene cca 850g, hovezi lehce pres 600g

    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: dneska jsem přešel z naložení do solného lože na posypání směsí soli, cukru a koření, rozemleto, maso zabaleno do gázy a jde na pár dní do lednice. Dosušovat budu v komoře. Zatím to vypadá moc dobře, zajímavé je, že vepřová pečeně ztratila už půl kila hmotnosti po pár dnech v soli. Zatímco hovězí zadní ztratilo přibližně 150 g vody jenom. Taky hovězí poměrně dost ztmavlo, ale nepřijde mi, že by to bylo odpuzující, prostě vyzrálé maso.

    Žádné rozkladné procesy zatím neregistruju, tak snad jsem na dobré cestě. Uvidím co ta směs koření, co jsem si tam namíchal, jestli to bude k jídlu.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    REDSNAKE: Neni duvod proc nedat, je to cisty jil bez zapachu. Nicmene predpokladam, ze silikonove stelivo by fungovalo take, zkousel jsem betonit protoze ho doma pouzivam takze ho mam pri ruce.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Aha, pardon, píšete o bentonitu. To jsem přehlédl.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BALAENA: Ano, ale nepředpokládám, že si někdo dá bentonit do ledničky. I když proč ne.
    Silica gel stelivo Crystal Litter 7,6 l od 177 Kč - Heureka.cz
    https://steliva-a-toalety-pro-kocky.heureka.cz/silica-gel-stelivo-crystal-litter-7_6-l/
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    REDSNAKE: bentonit není silicagel, bentonit je hrudkující jíl
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    WOLFGAR: jojo, je to silicagel, prakticky to samé co se používá u potravin a jiných věcí v těch pidi pytlíčkách.

    Já bych v lednici nesušil, už proto že tam není zajištěna cirkulace vzduchu. Ale netvrdím, že to nemůže fungovat.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    REDSNAKE: HONZAK89: Shodou okolnosti jsem narazil na tip jak vlhkost a pachy v lednici vyresit, vyzkousel a funguje. Staci koupit kocici betonitove stelivo, nasypat do misky a dat do lednice a jednou za par dnu vymenit. Stelivo velmi efektivne absorbuje vlhkost a pachy a v lednici se tim utvori perfektni suche a chladne klima ktere by pro tuto formu suseni masa melo byt idealni.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tak také naloženo kilo a půl vepřové pečeně a kilo hovězího zadního. Zatím jen v krabičkách do soli. Teď pár dní měnit solné lože a pak až to půjde do koření, dám zas report. Pořád jsem z toho drobet nervózní i když to minule dopadlo tak famózně.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Ahoj, dal byste si někdo králíka z vesnice?
    Vykuchanej, staženej, váha kolem 2kg. K dodání do Prahy koncem příštího týdne.
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    REDSNAKE: dnes jsem na to koukal, zítra to půjde na lepší místo. taky mám obavy ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam