• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORALPlanetside 2
    KORAL
    KORAL --- ---
    Tak jsem dneska byl na test serveru. Měl jsem vše na maximum, včetně stínu přídavných. jeidné co nebylo možno ovlivnovat bylo GPU Phys

A níže píši sv postřehy a závěry.

1. mimo boj se FPS drží na maximum co Vám GPU dovolí. U mě 140+ FPS To samé pokud dojde na boj cca 10 lidí.Stále brzdí GPU.

2. v boji (a ted myslím pořádný boj v biolabu 3 stran) se FPS drží kolem 45 minimum ! Průměr je kolem 60 FPS. maximum 86.

3. Nárust zátěže na CPU oproti aktuálnímu stavu je o 10%. takže žádný zázrak.

4. Nové rozhraní kvituji s povděkem, tomu starému nic vytýkat nemohu, nové rozhraní je více alliení, hodí se hodně k VS.

5. zapracovalo se i na zvýraznění toho kdo Vás zabil, spotovaných jednotkách a jejich HP.

6. Celkově self heal u medika funguje rychleji, než tedkon. Rezist shield u HV ubejvá nechutně rychle, ale zase se nechutne rychle dobijí. Na prvním lvl ...

Celkově si počkám na nasazení na ostrém provozu, ale pokud budou výsledky sorvnatelené jako na testu, pak se k PS opět přmknu a budu pařit. Jelikož to bude konečně hratelné.
    Ale jelikož znám SOE budu skeptik a počkám si. Jo mimochodem stále optimlizují, takže možná se ty minimální FPS j zvednou a nebo spadnou :-D No nechám se překvapit.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Ja se k tomu asi vratim, jen jsem teda zatim moc necetl co v tom patchi ma byt :)
    KORAL
    KORAL --- ---

Budete hrát po optimaličaním Patch

4 hlasy od 4 respondentů

LOJZEE
      LOJZEE --- ---
      jo ja to dostal, ale bojim se to zapnout, apx az mi to dojede, tak me ta hra asi nebude bavit uz .) hrat to po trech dnech zas za pulku.)
      KORAL
      KORAL --- ---
      Takže jen tak mimochodem - každý kdo se lognul alespoň jednou minulý týden na svůj TR alt dostal 100% xp boost na 3 dny. Najdete ho v notifications a můžete ho odemknout na jakémkoliv charakteru, ale máte jen jeden na account takže ať to neodemknete na altovi xD.
      KORAL
      KORAL --- ---
      Takže

Po nainstalování dalších 6GB (celkem 12GB) nenastala žádná změna. Z toho lze uvozovat, že této hře bohatě stačí 6GB RAM a doporučovaných 8GB není potřeba.

V tuto chvíli má na vliv FPS jen dvě věci :

1. Grafika - nejlépe SLI

2. CPU - nejlépe 5GHz
      KORAL
      KORAL --- ---
      Tak jsem to testoval a zkoušel s 12GB RAM.
      Nárust FPS : 0 Min/Max
      KORAL
      KORAL --- ---
      Tak dneska přidám dalších 6GB RAM, tudíž jsem zvědav, zdali a jaký rozdíl to bude mít na FPS.

Zárověn jsem si hrál s taktováním a zkoušel jsem ruzne frekvence CPU na výkon ve hře.

Moje poznatky :

2,8 GHz - Min 22 Max 76 FPS

3,6 GHZ - Min 26 Max 110 FPS

4 GHz - Min 32 Max 120FPS

Vše testováno na rozlišení 1920 x 1200 s 6GB RAM a grafikou GTX 680 2GB

Detaily Hight/Ultra
      Kromě ShadowQuality - Low
      Flora Quality - Medium
      Particles - Low

Fof Shadows, Motion Bluer, Ambient occlusion - Off

Testování probíhalo na Milleru, kontinent Indar. Vždy v těch největších řežbách, kde je cca 200 lidí s technikou. Takže o výbuchy a střelbu není nouze.
      KORAL
      KORAL --- ---
      LOJZEE: no na Milleru se většinou bojuje o Biolaby a techplanty. O boční základny nemá nikdo zájem. Takže jít najistotu do Biolabu ;-)
      LOJZEE
      LOJZEE --- ---
      prijde mi, ze v noci a k ranu hlavne jak je nejak min lidi a je to tak roztahany, ze se nidke poradne nebojuje. mohli by udelat nejaky jeste dopnujici mody, nejaky oblasti, kde by melo smysl bojovat v takovejhle chvilich, protoze zabirani prazdnejch zakladen je celkem nuda.
      KORAL
      KORAL --- ---
      Každopádně jsem objednal ještě 6 GB RAM, tak až dorazí a namontuji je, tak písnu jaká je realita :-)
      KORAL
      KORAL --- ---
      LOJZEE: Tak jsem si prošel net a je to tak :-)
      Pokud si chce člověk užít na max detaily a má na to CPU 3,4 GHZ a víc a ktomu aspon GTX 660. Je potřeba mít minimálně 8GB RAM. Spíš je doporučeno 12GB+

Takže investice do RAM, přitom, když si pustím PS2 a mrknu do tasku, tak mam využito jen 5GB ze 6GB. Ale je to možná tím, že si swapuje na HDD.
      LOJZEE
      LOJZEE --- ---
      KORAL: to si spis vygoogluj, ja tam neco vycvaknu a uz to nikdy nezacvakne, to zname, nejsem moc hardwarovej typ.)
      KORAL
      KORAL --- ---
      LOJZEE: jasně, mě šlo o to zdali má smysl kvuli tomu přikupovat pamět a nebo ne.
      A jinak stačí vycvaknout jeden modul pamětovej :) Protože 8 GB = 2x 4
      LOJZEE
      LOJZEE --- ---
      KORAL: jak? nevim jak. nechce se mi v tom moc hrabat.)
      KORAL
      KORAL --- ---
      LOJZEE: hele dokázal by jsi to hodit jen na 6GB Ram ? Docela by měl zajímalo, jestli deklarovaných 8GB je podmínkou a nebo stačí i těch 6GB.

Díky
      KORAL
      KORAL --- ---
      tedy optimalizace :-D
      KORAL
      KORAL --- ---
      Informace o tom, jak pokračují aktualizace - ZDE
      KORAL
      KORAL --- ---
      LOJZEE: Tak jsem si provedl tvé nastavení a opravdu je to mnohem lepší :-) At žijou experimenty, každopádně dokud nebude uvedena optimalizace na víc jader, tak stále budeme limitováni výkonem CPU pro jedno jádro.
      KORAL
      KORAL --- ---
      LOJZEE: Lokaci a nebo tedy i úkol jaký máš udělat/splnit, najdeš po zmáčkjnutí TABULÁTORU. Je to uplně dole v tom okně co se ti otevře. Máš tam kolik už je z daného ukolu splněno a nebo kolik % uzemí tvoje imperium už získalo oproti ostatním.
      Momentálně jsou linky na dvou kontinetech, Indar a Esamir. Tam musíš mít k techplantum a biolabum linky, aby si je mohl zabrat. Ameriš je zatím bez linek (ale brzo i on je bude mít) a tam ti stačí mít hexa napojení :-)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam