• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    1023: oni jsou z toho doktori casto vystraseni a obcas k tomu cisari sahnou i kdyz uplne nemusi. Ale na specializovanych pracovistich plati to, co psala Trissie. My meli kliku, ze se anicka otocila asi dva dny pred porodem, jinak by to taky skoncilo cisarem.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    1023: podle statistik by mělo jít vaginálně skoro 50% dvojčat - ale tedy dvojvaječných.

Mě v Motole říkali, že kvůli společné placentě nemůžou riskovat ani vyvolávání, ani prodloužený porod, ani béčko koncem pánevním (což by u dvojvajek pořád ještě nebyla nutná indikace k císaři). Pokud bych se jim spontánně rozrodila v 36tt, obě děti byly hlavičkou a porod by postupoval rychle, tak mě nechají, jinak sekce.
    1023
    1023 --- ---
    AVATAR: Právě moje žena rodila přirozeně holka 2350g a kluk 2630g a byli jsem v nemocnici atrakce. Při porodu tam bylo víc lidí jak na Václaváku, tak mě zajímalo jak je to moc neobvyklé. Zatím co jsem všude slyšel, tak to nechávaj císařem.
    1023: jo, zena... ale byly to kilovy pytliky mouky, tak nevim, jestli se to pocita :D
    1023
    1023 --- ---
    DOCTOR23: Gratuluju k narození dvojité radosti a ať rostou jako z vody. Mám dotaz na místní osazenstvo, rodil někdo z vás dvojčata přirozeně?
    AVATAR: Hlavne se moc nelekej negativnich zmen. Organismus deti po porodu je nabuzenej, ale to behem par dni opadne a muze se stat, ze se zhorsi. Je to bohuzel normalni.

Taky vaha jim ze zacatku bude klesat, ale to se jen prizpusobujou novymu prostredi a po tydnu uz by mely zacit zas pribyvat.

Muzes pocitat s tim, ze si oba projdou zloutenkou (budou je par dni ozarovat uv svetlem) a chvili potrva, nez zacnou dychat bez pomoci. Podle fotky nakou podporu maji (kyslik pod tlakem?), ale neni to intubace, tak je to snad ok. Az jim to odendaj tak jim nejspis budou okyslicovat vzduch. Nedes se, kdyz se procenta budou zvysovat, az bude cas, zbavi se toho behem dne dvou.

Nekoukej moc na to, ze obcas zacne monitor rvat. U tak malych tvorecku je to normalni a casem se to spravi. A pak uz je vyndaji z inkubatoru a uz to bude zase veselejsi. Proste se nedes procesu. Projde si jim kazdy nedonosenec. Hlavne si nenecchejte nakecat, ze jsou prilis mali na kojeni a zkousejte to. Anicka to zvladla, kdyz mela 1,4kg a moc ji to pomahalo.
    DOCTOR23: gratuluju... tak si uzij posledni mesic sveho zivota tak, jak ho znas :D

jsou jeste o fous mensi, nez ty moje, kdyz se narodily. Hlavne se neboj a klokankuj hned jak ti to podminky dovoli. Je to to nejhezci, co s nima budes moct delat. A podporuj zenu, ona to ted v nemocnici nebude mit snadny. Za par dni prijdou depky a strachy, ta bud silnej i za ni.

Kdybys mel jakejkoli dotaz o nedochudcatech, obrat se na me. Mam nastudovanou teorii i praxi ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCTOR23: Apo je dobrý, moje účetní tam porodila ještě menší koťátka - 26tt, 620g a 680g - pobyli si tam dlouho, ale dneska jsou to takoví raubíři, že si radši nepředstavovat, kdyby se byli narodili normálně velicí :-)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    RENFRI: zatim mám jenom tuhle...to je tomáš,byl zrovna rozbalenej tak jsem ho vyblejsknul..
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    DOCTOR23: O par vterin jsi me predbehl... to je fakt drobinek, teda...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCTOR23: no tak to gratulujeme a hlavně teda držíme všechny palce drobečkům, ať co rostou a dohánějí, co vevnitř zameškali!
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    DOCTOR23: Tak to jsou v nejlepsich rukou, hod fotky, az neco budes mit :-)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    RENFRI: takový kulíšci malý..u apolináře..;)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    VERONIKA22: jj císařem,no nějak se jim drobečkům zachtělo na svět dřív..ženě od včerejška rozháněli kontrakce až je nerozehnali...:)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    DOCTOR23: To jsou drobecci! Kde to bylo? At se jim dari co nejlepe a je vsechno v poradku, drzim palce.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    DOCTOR23: teda oooobrovsky gratuluju a dle váhy to bylo asi císařem? a stalo se něco náhlého? zmiňoval jsi, že na světě budou až za 2 měsíce?
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    tak už jsem taky otec dvojčat...:))
    dneska se nám narodili 2 kluci matyáš(40cma 1000g) a tomáš(40cm a 980g) ...:))
    1023
    1023 --- ---
    NIENNA: Tak to máte s těma očima podobně jako my. U Dominika je to jasný, ten je má hnědý, ale oči Adélky jsou z dálky jakoby hnědé a pokud se podíváš zblízka, tak jsou takové hnědo šedivo zelené. Dodela jsem zvědavej co s toho nakonec vyleze.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    AVATAR: Většinou je to hodně proměnlivé.... Mnou popisované jsou fakt extrémně vyhrocené případy, kdy to nenechá nikoho na pochybách...a to bylo v zásadě od porodnice... Většinou se uvádí, že první rok jsou děti více podobné otci, pak chvilku víc matce a pak se to různě kombinuje...
    Takže se prostě nechej překvapit. Dcera je teˇd celý manžel (jako najdou se i kousky, které ukazují na mě, ale člověk musí hledat). Ale třeba tvar hlavy si myslím, že už zůstane... :-)

BALAENA: Já jsem právě z barvy očí u L. dost zmatená. Má je tmavé. To je jediné, co o nich dokážu říct. Snad začínají hnědnout...ale mám z toho takový pocit, že se princezna ještě nerozhodla...:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam