• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: držím palce :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Tanais: já vím :-) dokonce jsem byla připravená na to, že kojení možná tentokrát vůbec nepůjde - vzhledem k tomu, že jsem kluky začala přikládat asi po dvou týdnech (jednou denně) a až po měsíci teprve na každé kojení.
    Přesto by mě to teď štvalo a dělám pro to maximum. Už proto, že starší má hnusnej atop - měl ho coby mimino a teď se zase po roce a třičtvrtě vynořil v plné síle. A já si říkám, že třeba je toho uchráním. Nebo si aspoň nebudu vyčítat, že jsem se nesnažila.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: to nejhorší, co se může stát, je to, že dáš klukům nutrilon nebo něco podobného, což mimochodem není vůbec nejhorší :-) Když to jde, tak fajn. Ale když ne, je zbytečný - opravdu zbytečný se tím nervovat.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Naši chlapci odcházeli z Podolí ve stavu, kdy "nakojili" kolem 10 až 15 ml a zbytek odstrikaneho do 40 jsem do nich zdlouhave lamala lahvickou s tou nejlip tekouci savickou, co mi doporucily sestry.
    Ta pruda s neustalym prevazovanim, odstrikavanim a dokrmovanim trvala asi tri tydny, pak jako mavnutim kouzelneho proutku nejdriv jeden a pak i druhy zacali pit moc pekne. Nasledovalo obdobi relativniho klidu a spokojeneho kojeni, ktere ted vystridalo obdobi prerozdelovani (protoze jedno prso tece velmi malo), takze opet odstrikavam. A bude zrejme co nevidet vystridano opet fazi s prevazovanim a dokrmem, protoze chlapci se pres den a navecer uz po jidle zlobi, ze maji malo, a neni sila, ktera by mi zvysila laktaci :-( a to aplikuju snad vsechny doporucene metody.
    Je to alchymie ;-)
    Vahovy ubytek se rozumne meri az po tydnu, ze dne na den se to dost meni. Kazdopadne po tom tydnu bys mel byt v plusu. O kolik, najdi si v tabulkach. Popripade to konzultujte s vasi doktorkou, ale to je ti asi jasny.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TANAIS: tak včera měl úbytek váhy,ale dneska zas přibral 20g,a už 4x vypil všechno co měl,tak snad to bude už lepší..vyzkoušíme různý savičky jak radíte a uvidíme..;)
    Nam se taky Simona nepovedlo rozkojit, pritom Anicka papala z prsu pekne.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    DOCTOR23: jak píše Avatar, závisí na tom, jestli přibírá. Než ale nemocnici, osobně bych se vykašlala na kojení a našla ideální flašku, na terou by dítě zabralo. Vyzkoušela různý savičky a tak. Přijde mi, že sonda by bylo větší trauma, než odstříkaný mlíko, ,případně nutrilon z flašky.
    DOCTOR23: asi tak dva tydny? Ono je dulezity, jestli pribyva. Nam Simon pekne pribyval i kdyz to nedopijel.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    AVATAR: jak dlouho jste bojovali s tím krmením?s tomáškem svádíme každé krmení tuhý souboj,málokdy vypije svojí dávku,většinou u toho usne..žena už začíná bejt nervózní,bojí se aby se nemusela vrátit do porodnice na sondu..díky za radu..;)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    DOCTOR23: já bych to zas nepřeháněla :-)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    tyjo tak bych měl začít masírovat svoje ňadro...:D
    Mužské Kojení
    http://www.mensmilk.cz/#chapter
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    To byla nevýhoda kojení - že tohle prostě v noci nikdy nešlo...
    To do me zena dycky musi drcnout, protoze se budi driv :D
    ale obcas se mi to taky povede ;)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    DOCTOR23: pochvala před nastoupenou jednotkou, náčelníku :-) Manžela takhle trénuju od začátku, zvládá všechny děti sám bez problémů, bez obav a s grácií :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    DOCTOR23: zatím mi žádná neprišla :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    AVATAR: Tak držím pěsti...ať je všechno jak a kde má být.... přeju úspěšný transport a krásný návrat domů... :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    DOCTOR23: SUPER!!!! Jsi frajer!
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    a jinak se musim pochlubit,dneska jsem nechal ve tři ženu spát a dal jsem oba dva kluky sám...přebalovačka,krmení a zase spinkat...takže dobře já!!!:))
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TANAIS: tak pošta..;)
    1023
    1023 --- ---
    ANICHQA: JJ, mohu potvrdit, pohlavim to neni. Naše holčička je mnohem větší éro, než její brácha. Bohužel u ní nefunguje a ni to, že bych jí nechal si natlouct. Spadla už asi uplně ze všeho co doma máme (mimo lustru), a stejně tam leze znova. Chlapeček je v tomhle mnohem opatrnější, a občas mi přijde, že o tom i přemýšlí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam