• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    p.s. Simon nam taky ze zacatku nechtel pit predepsanou davku, ale pak se to ze dne na den zlomilo a ted uz pije dokud toho nema az po krk :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    DOCTOR23: bude hůř :-)
    DOCTOR23: doporucuju pri nocnim krmeni co nejmene ruchu, jinak nepochopi kdy se ma hrat a kdy zase spat. Idealne si s nima ani nehrat - nalit to do nich, odrihnout a zpet do postylky ;)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    tak už je máme druhý den doma,kluky naše,je to ale slušnej kolotoč,dneska jsem se ve 3 ráno přistihnul jak koukám na tv5 na pořad "maminka" a u toho se snažím přesvědčit Tomáška aby vypil svojí dávku mlíka...:)))
    TANAIS: jj hlavne at to k necemu je...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    AVATAR: skoro měsíc visela moje neteř takhle... není to nic moc. Tak držím palce, aby se to srovnalo rychle a opravdu to bylo co platné.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    VERONIKA22: to je složitější... a rozhodně to není otázka současnosti.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    AVATAR: tak ať to všechno dobře dopadne..;)
    Hmm... to me v patek minimalne na dva tydny pujdou do nemocnice. :(

Simona povesej na kladku a budeme doufat, ze to pomuze a nebude muset s vyhozenou kycli na operaci. A Anicka pujde, aby Simonovi nebylo smutno ;)

Bude mi strasne smutno, ale aspon snad dozenu pracovni resty. Je mi lito zeny, ta si asi uzije. Sice tam za ni budu jezdit, ale nebudu na zavolani, jako doma.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TRISSIE: zatim jsou tam měsíc a 19 dní,ještě se musí naučit samostatně pít a pak už půjdou domu..;)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    mně přijde velmi smutné, že současnost považuje za handicap mít od těhu sourozence a je tedy potřeba je rozdělovat jak jen to půjde aby se přizpůsobili ostatním co se narodili samostatně :o/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCTOR23: super! jak dlouho nakonec si pobyli v nemocnici?
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    tak už brzo půjdou kluci domu....;)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TANAIS: plně s tebou souhlasim, uděláme to s klukama úplně stejně..;)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: Tohle by mě docela zajímalo...Jak to máte s rozlišováním jednovaječných dvojčat...
    Ty spolužačky, co jsem měla - dokážu je rozeznat, když jsou spolu...v zásadě bez problémů...ale když potkám jen jednu, tak děsně tápu...
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    TRISSIE: myslim si, ze kdyby dvojacata vyslovene chtela, aby je bylo mozne od sebe odlisit, tak si to snadno zaridi, jinym ucesem treba, nejakymi jinymi doplnky, nausnice u holek, jine hodinky. Proste nejaky typicky znak se da vymyslet vzdycky.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: o tom poznávání jsme nedávno mluvily s kamarádkou, která má taky dvojčata. Je toho názoru, že prostě dva "kusy" si někteří lidé budou plést vždycky - že Pat a Mat jsou úplně jiní stejně jako Křemílek a Vochomůrka a stejně je prostě rozlišuje jen někdo. Někdo se prostě ani nesnaží.
    Naši hoši si sice podobní jsou, ale jeden má o půl kila víc, což v současné době představuje víc než desetinu jejich váhy, a je prostě znatelně větší. I jméno má takové, že to zapamatování usnadňuje. Kdo chce, ten je rozlišuje, kdo nechce - včetně jejich tříletého bratra - se prostě ani nesnaží :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TALENKA: zvlášť když máš dvojčata každé jiného pohlaví...

ale ptala ses obecně na názor dvojčecích rodičů. A holt jsme tu některé i od jednovajek :-) a PIPLA to taky popisovala z pohledu jednovaječného dvojčete.
    A co se týká přístupu učitelů, já se ani nedivím, že někteří, zvlášť na druhém stupni, když s dvojčaty tráví třeba jen jednu dvě odborné hodiny týdně, ty jednovajky od sebe nedokážou poznat - vždyť dost často jednovaječná dvojčata popisují, že i jejich blízcí kamarádi měli občas problémy je rozeznat. Tak to logicky skončí u "vy dva/dvě".
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    TRISSIE: jasně, proto pravidla, která jsou doporučovaná pro jednovaječná dvojčata, asi nemusím aplikovat na dvojvaječná tak striktně...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    TRISSIE: no, to asi zase jo, dvojvaječný dvojčata jsou v tomhle opravdu asi něco jinýho...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam