• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    TRISSIE: Tak to preju hodne sil, hlavne na tu preventivni hospitalizaci. Nas malej mel 19mesicu, kdyz jsem se jednou z kontroly uz nevratila domu a malem me to povalilo. No, nastesti jsem tam zustala jen tyden, pak tyden doma(tak jsem si ho jeste aspon trosicku stihla uzit) a pak zase dalsi pobyt, tri tydny, nez se holky narodily, pak tyden po a strasne, strasne se mi po tom malym spuntovi styskalo:( No, nato to mel chudak malickej taky pekne sileny, protoze jsme jednu breberku dostali domu po dvou tydnech a druhou po osmi. No a protoze nezijeme v CR a jedna babicka se mi o chlapy prijela starat pred porodem, kdyz jsem byla v nemocnici a druha babicka prijela jen na par dni po porodu, tak jsme se v nemocnici s muzem stridali kazdej den, prakticky se nevideli (protoze taky musel chodit do prace, ze) a malej mel doma matku po cisari, ktera ho jen tak zvedat nemohla a on brouk nechapal proc. Bylo to tezky, ale utechou je to, ze si to nebude pamatovat a taky si myslim, ze i kdyz byl malej zvyklej, ze cela nase pozornost smerovala jen k nemu, tak holky strasne dobre prijal a ted, kdyz uz zacinaji byt taky akcnejsi a zajimat se o nej a tak, tak je strasne stastnej a ma je fakt rad:) Je to sem tam tezky, kdyz tady prakticky nikoho, kdo by pomohl nemame, ale je to taky strasne sranda:)) (uz...) Vsechno zvladnete, neboj, malej bude uzasnej! :)

VERONIKA22: No ja ti chtela tolikrat napsat a nebyla jsem schopna!:) Nezastavim se s tema detma, ale je to fakt super! Jednodussi nez vsechno, co jsem kdy slysela od rodicu dvojcatek... Matysek je s nima uzasnej a je to prca:) Holky rostou jako z vody, uz na nas ceka jen jedna navsteva nemocnice (snad!) - kvuli te hypoglykemii a vyradi Ellinku z registru, pokud bude fajn. Bude si ale muset projit osmi hodinovou hladovkou, tak doufam, ze to nejak spolu zvladneme. No, rezim jsme si udelali az po novym roce, Ellinka mela trosku problem si doma zvyknout a mela desnou koliku. To byly vecery, kdy obe holky od deviti vecer do jedne v noci kricely od bolesti briska. No a Jirka dela US sichtu, takze je v praci od pul ctvrte do pulnoci, takze nas kolikrat nasel pekne rozjety... ale z niceho nic to utlo, holcicky se naucily pekne spinkat a samy. Taky jsme byli vsichni nemocni a Ellca z toho zase skoncila v nemocnici, ale uz vsechno fajn a uzivame si. No, pred jednou se do postele nedostanu, ale protoze je Matysek jeste relativne malej, tak zvykani si na nespani nebylo tak bolestny, takze se ani necitime jako takovy zombie jako kdyz byl mimco on. Jinak kazdej den si rikam, jaky mame stesti, ze mame tak krasny a stastny (fakt vsechny strasne vysmaty) deti a jak bych ani za nic na svete nemenila. Navic super, ze mame ten bonus, protoze mit jen jedno mimco doma, asi bysme se s Jirkou o nej porvali!:)) No ale radej rekni, jak se mate vy!:))

VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SLOVA: a jak se holky mají? já na vás furt myslím, že asi nemáš čas psát reporty z domova :o)
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    DOCTOR23: Nevim, jestli je to jeste aktualni s tim krmenim, ale dobre si pamatuju, jak jsme do Emmky cpali 50ml hodinu a pul a pak z toho stejne minimalne pulku vygrcala. Nakonec se nam nejlip osvedcil medela dudel na flasku, nemela na zadny jiny dost sil a dostatecne velikou pusinu a do mlika rozpustit ten tunning extra kaloricky prasek. A behem prvniho tydne doma nam ze dvou kil nakynula na na dve a pul. Ellinka se k flasce diky problemu s hypoglykemii dostala poradne az po sedmi tydnech. Jakmile se to prehoupne aspon na ty tri kila, tak se rodic citi lip a nema s tim krmenim tolik stresu a rika si jak veliky deti uz doma ma:)...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    :-)

DOCTOR23 --- --- 12:07:07 10.2.2013 --- 20:39 :: sledované diskuze :: JSEM TÁTA!!!!

A ne ledajakej :-)
    zatim to neni tak hrozny. Prebalovami je sice narocnejsi, ale jinak je to docela v klidu. Tak snad ho to za par dni nezacne stvat :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    AVATAR: tak držím palce, aby jste to se sádrovým trpaslíkem zvládli, legrace to nebude, nejspíš. Hlavně ať je to rychle za váma :-)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    Tak je mam od patku zas doma. Prvni krok uspesne ukoncen - kloub se podarilo zasadit. Takze je ted z Simona sadrovej trpaslik a peknych par tydnu jeste bude.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    a maj teda spoustu vlasů, naši mají světlí vlásky a vypadaj furt, že jsou jenom ochmýření. Ještě jsme je ani nestříhali, čekáme s tím letos konečně na jaro :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Jsou to frajeři :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DOCTOR23: Ten zlom přišel u nás náhle ze dne na den, přeju, ať se ho dočkalte co nejdřív!
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    LORAIN: tak takhle to máme úplně stejně...kluci nakojí tak 10+/-ml a zbytek do 50 dáváme odstříkané nebo bebu..a bojujeme úplně stejně...;)
    teď za pár polsedních krmení to začalo zaplaťpánbůh nějak fungovat a kluci to vypijou celkem rychle a všechno..;)
    Je to veda bez zakonu... Anicka se sama odstavila (uz jen z pohledu na prso se zacala vztekat), takze jsme to vzdali. A ted, po trech tydnech, se zas po prsu sape :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: držím palce :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Tanais: já vím :-) dokonce jsem byla připravená na to, že kojení možná tentokrát vůbec nepůjde - vzhledem k tomu, že jsem kluky začala přikládat asi po dvou týdnech (jednou denně) a až po měsíci teprve na každé kojení.
    Přesto by mě to teď štvalo a dělám pro to maximum. Už proto, že starší má hnusnej atop - měl ho coby mimino a teď se zase po roce a třičtvrtě vynořil v plné síle. A já si říkám, že třeba je toho uchráním. Nebo si aspoň nebudu vyčítat, že jsem se nesnažila.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: to nejhorší, co se může stát, je to, že dáš klukům nutrilon nebo něco podobného, což mimochodem není vůbec nejhorší :-) Když to jde, tak fajn. Ale když ne, je zbytečný - opravdu zbytečný se tím nervovat.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Naši chlapci odcházeli z Podolí ve stavu, kdy "nakojili" kolem 10 až 15 ml a zbytek odstrikaneho do 40 jsem do nich zdlouhave lamala lahvickou s tou nejlip tekouci savickou, co mi doporucily sestry.
    Ta pruda s neustalym prevazovanim, odstrikavanim a dokrmovanim trvala asi tri tydny, pak jako mavnutim kouzelneho proutku nejdriv jeden a pak i druhy zacali pit moc pekne. Nasledovalo obdobi relativniho klidu a spokojeneho kojeni, ktere ted vystridalo obdobi prerozdelovani (protoze jedno prso tece velmi malo), takze opet odstrikavam. A bude zrejme co nevidet vystridano opet fazi s prevazovanim a dokrmem, protoze chlapci se pres den a navecer uz po jidle zlobi, ze maji malo, a neni sila, ktera by mi zvysila laktaci :-( a to aplikuju snad vsechny doporucene metody.
    Je to alchymie ;-)
    Vahovy ubytek se rozumne meri az po tydnu, ze dne na den se to dost meni. Kazdopadne po tom tydnu bys mel byt v plusu. O kolik, najdi si v tabulkach. Popripade to konzultujte s vasi doktorkou, ale to je ti asi jasny.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TANAIS: tak včera měl úbytek váhy,ale dneska zas přibral 20g,a už 4x vypil všechno co měl,tak snad to bude už lepší..vyzkoušíme různý savičky jak radíte a uvidíme..;)
    Nam se taky Simona nepovedlo rozkojit, pritom Anicka papala z prsu pekne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam