• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tady asi momentálně nikdo krom nás mimina do 5kg nemá, ale kdyby to tu sledoval někdo podobně "postižený" či dvojčata očekávající - z agentury JPP jsem se dozvěděla, že na UM pro nedonošené děti prý pojišťovna něco připlácí. Tak jsem se na to zeptala naší pediatry, ta to ověřila a fakt že jo - vyfasovali jsme recept a místo 290Kč budeme za krabici platit asi 12Kč. Docela rozdíl.
    TRISSIE: tak to je pecka, vypadaj pekne oplacane. To ty moje byly jak kostricky ;)
    gratuluju a pekne je piplej :D
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TRISSIE: taky velká gratulace...:)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: jsou opravdu povedený! Vypadají docela dopečeně ;-)
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    TRISSIE: Krásné míry! Pěkně jsi je krmila. Gratuluju!
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Krásný holky! Obrovská gratulace :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tak už máme oficiálně taky dvojčata :-)

Kateřina (2.400g) a Tereza (2.280g) se narodily 12.4. v 34+3. Všichni svatí stáli při nás, že v 35tt měly takové krásné váhy a že byly obě od začátku docela stabilní a domů nás pustili po čtrnácti dnech.

TANAIS
    TANAIS --- ---
    TALENKA: taky bych to tak udělala.
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    LORAIN: Spíš bych vzala velkého, aby si zase užil mámu jen pro sebe, a dvojky nechala tátovi obě - bude to větší relax i pro tebe. A táta to doma taky dá.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: já právě nevím, jestli dvojky vůbec stojí o to, mít rodiče pro sebe... Když je to za cenu, že oni jsou bez sebe. Starší syn to momentálně potřebuje velmi! Má teď fakt dost těžké období, až začínám mít strach, aby se to nějak nepodepsalo na jeho psychice :-(
    Kluci se už uvědomují, ale nevím, jestli tolik, aby dva dny bez sebe strádali.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: mně by to bylo líto, ačkoli to asi není racionální :-) Já si nemyslím, že je to rozdělování špatně, čas od času. Ale v tomhle věku (u nás 20 měsíců) si to neumím představit. Ale určitě si myslím, že to za čas taky budeme praktikovat, aby ten jeden měl celého rodiče jen pro sebe :)
    LORAIN: nene, nic necvicime.
    a to ani s Anickou, ktera je tak dobra, ze uz nepotrebuje vojtovku ;)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    AVATAR: aha :-( musíte cvičit, aby posílil okolní svaly a ty mu ten kyčel pak líp udrží nebo nemůžete dělat vůbec nic?
    LORAIN: bohuzel, u tehle lecby se nikdy s jistotou neda rict, ze probiha uspesne. Muzem mu to za dva mesice sundat a on si behem tydne tu kycel zas vyhodi. Takze furt moc nejasame, ale je supr, ze se Simonovi minimalne ulevilo.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    AVATAR: tak bezva! ;-) snad už to nabralo správný směr!
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    A jdu s dotazem na rozdělování dvojčat.
    Míváte někdy oddělený program? Tak, že by každé z dvojčat bylo jinde a třeba i přes noc? Jak to nesou?
    Mně se nabízí jeden víkend se spolužačkami z vejšky a dětmi, kam bych ráda jela, ale se třemi dětmi si netroufám - je to pro mě velký logistický oříšek :-) tak jsem myslela, že bych vzala staršího syna, který to potřebuje jako sůl, a jednoho mrňouse - to bych zvládla v pohodě, i do nosítka na tůry atd. Druhý mrňous by zůstal s manželem doma. Jen nevím, jak by to miminové nesli...
    LORAIN: no je nadsenej :D
    ten strojek je mnohem lehci a muzeme ho dvakrat denne na pul hodiny sundat. Ze zad na bricho se jeste otacet nenaucil, ale z bricha na zada uz mu to jde ;)

vzdy uplne zari, kdyz mu ho sundavame a zarve si, kdyz mu ho vracime :(
    Bude ho mit dva mesice, pak se uvidi.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    AVATAR: jak to jse Šimonovi bez sádry?
    1023
    1023 --- ---
    TANAIS: No právě tyhle jsou nesehnatelný, tak se ptám jestli má někdo zkušenosti s nějakýma jinýma.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam