• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    LORAIN: no je nadsenej :D
    ten strojek je mnohem lehci a muzeme ho dvakrat denne na pul hodiny sundat. Ze zad na bricho se jeste otacet nenaucil, ale z bricha na zada uz mu to jde ;)

vzdy uplne zari, kdyz mu ho sundavame a zarve si, kdyz mu ho vracime :(
    Bude ho mit dva mesice, pak se uvidi.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    AVATAR: jak to jse Šimonovi bez sádry?
    1023
    1023 --- ---
    TANAIS: No právě tyhle jsou nesehnatelný, tak se ptám jestli má někdo zkušenosti s nějakýma jinýma.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    1023: mám tommi guards, kupovala jsem z druhé ruky, moc toho není, dvojčecí se sem snad vůbec nedovážej. Ale používají se i obyčejné kšíry.
    1023
    1023 --- ---
    Mám dotaz na maminy (nejenom), které mají odrostlejší dvojčata. Aktuálně sháníme nějaké vodící popruhy, uvítám jakékoliv rady a doporučení, případně pokud by někdo měl, tak odkoupím i starší. Děkuji
    Dnes se Simon zbavi po deseti tydnech sadry! Drzte palce, at to k necemu je :)
    my je mame srovnany v noci. Spi vetsinou od sesti do sesti (+- hodina). Pres den spi kazde uplne jinak, spolecne jen v kocarku.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: u nás se to nějak povedlo a až na výjimky spí přes den oba stejně. Teď už spávají tedy jen jednou denně, po obědě tak hoďku a půl, až dvě. To usínají bez problémů. Hůř usínají večer. Občas je dávám každého do jiné místnosti, ale snažím se to nedělat. Ale když se teď třeba nějakých 14 dní Danny budil s křikem, tak jsem je rozdělovala. Jinak ráno holt jeden druhýho vzbudí, to zas jo...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Jdu s dotazem na režim dětí - snažili jste se jim ho nějak srovnat?
    Dokud kluci hodně spali, odbavila jsem je vždy zároveň - tj. vstal jeden, budila jsem i druhého.
    Teď už je jednak nekojím tandemově a druhak neusínají tak snadno a nebudí se tak snadno (v noci).
    Jenže, jeden je vyloženě ranní ptáče a vstává s prvními záblesky světla, dopoledne si zdřímne 20 minut a spí až odpoledne a hlavně pak večer je dřív unavený. Druhý spí ráno déle a i dopolední spaní má delší. Znamená to tedy, že přes den se ve spaní téměř nepotkávají, což není nic moc především pro staršího syna, který by potřeboval aspoň chvíli, kdy mě má jen pro sebe.
    Jenže snahy o sjednocení končí většinou velmi neslavně - tj. usedavým pláčem toho, který je přetažený :-(
    HANELA
    HANELA --- ---
    LORAIN: taky mi to přijde jako rozumná varianta.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: to mi přijde jako super varianta :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DOCTOR23: taky jsem se úplně přestala divit matkám, ze kterých se na mateřské staly alkoholičky :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: Taky máme byt v Praze a asi bychom se do něj i vešli, kdybychom chtěli. Jen je ve 3. patře bez výtahu a bez možnosti skladování kočáru tak, abychom nemuseli absolvovat minimálně 10 schodů.
    Manžel navíc pokukoval už delší dobu po domě - je z domu a narozdíl ode mě mu nevadí dojíždění. Tak jsme si půjčili dům s velkou zahradou mimo Prahu, v obci, kde je celkem slušná infrastruktura, školky i základní škola. Že to na dva roky zkusíme, a pak se rozhodneme, jak dál. A momentálně jsme nejvíc nakloněni tomu, zůstat tady ještě 3,5 roku, než půjde starší syn do školy, a pak se vrátit do Prahy.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TANAIS: Ti tvoji kluci jsou super... a krásní... ! No a o princezně ani nemluvím.. .:-)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    asi budem brzo rodiče alkoholici..:)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    tak teď to u nás řve na plný pecky...už asi hodinu..oba dva...já do toho peču kotlety s provensálkýma bramborama a žena houpá o sto šest..rodinná idylka jak má bejt...jdu si otevřít lahev...:))
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    AVATAR: no, já hrála jako malá na atari, ale hádaly jsme se o to se ségrama, mám tři a tak to byl vždycky boj :-) jinak jsem nenašla hru, která by mě takhle chytla.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    AVATAR: u nás si to taky střídaj :-)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    AVATAR: jj,oba dva..;)držej spolu..:)
    DOCTOR23: oba, jo? Nam dycky aspon jeden skazi statistiku :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam