• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TANAIS: já právě četla, že další těhotenství je možné, ale s odstupem několika let.
    No uvidíme za ty dva roky, jak to břicho bude vypadat a co bude v tu chvíli větší priorita :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    TRISSIE: Měla jsem velkou abdominoplastiku. A to šetření po operaci je pak opravdu důležitý. A samozřejmě se plastika neslučuje s dalším dítětem.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: Držím palce :-)
    TRISSIE: neboj, se zabehnete ;)
    TRISSIE: jo, bylo by fajn nakou dobu nevozit deti na pohotovost.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: v rámci možností. absolutně nechápu, co jsem dělala, když jsem měla doma jen jedno malé miminko :-)
    nejhorší jsou rána, když se vzbudí všechny tři děti naráz se mnou (dospávám noci a využívám toho, že všichni spí do devíti) - všichni něco chtějí, absolutně nezbytně hned, holky potřebujou rehabilitovat, Pavel mezitím rozebírá na co přijde, případně něco demoluje, nebo se při kojení pokouší holky zašlápnout... ale když přežijeme to, tak už je dobře až do večeře.
    Zoufale potřebujeme zavést nějaký řád, zatím je to všechno spíš reaktivní než aktivní, což rozhodně nesvědčí mě, pravděpodobně nesvědčí Pavlovi a nejspíš ani holkám.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TANAIS: a ty jsi měla velkou abdominoplastiku (tedy včetně sešití rozestoupených břišních svalů) nebo jen tu malou (úprava kožní řasy a liposukce)?

já nad tím trochu uvažuju, ale nejdřív, až bude holkám dva roky - jak je Pavel ještě takový truhlišátko v těch 21m, tak vnímám jako docela problém, že ho nemůžu (nebo neměla bych) zvedat - do autosedačky, do postýlky, nebo i jen to blbé strhnutí ze silnice, že. Takže pokud něco, tak až holky nebudou to zvedání potřebovat.
    A taky samozřejmě u nás je pořád ve hře varianta dalšího dítěte, což do načasování takové operace taky vstupuje.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: A jak se sžíváte vy?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AVATAR: chůdě malinký... no hlavně že se to povedlo dořešit. a snad teď budete mít na nějakou dobu pokoj!
    nojo, snad uz se nic novyho neobjevi. Tu kylu mel uz dlouho, ale vetsinou se neuskrine, tak to nechavaj doktori na pozdejc.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    AVATAR: Šimon si to teda vybírá důkladně :-( Ten bude do života pěkně zocelený. Přeju vám všem hodně sil!
    Simonovi se uskrinula kyla ve varleti a i kdyz se doktorovi povedlo kylu zatlacit, o dva dny pozdeji mu ji radeji opravili. Ted uz je zas doma (od patku do utery jsem byl doma sam s Anickou a prezila!) i s zenou a je mu relativne hej ;)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: Díky!
    Jsem na sebe zvědavá, jestli se odhodlám. Břicho mám zatím fakt nepěkný :-(
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Dva měsíce po abdominoplastice. Vše v naprostém pořádku. Už se nešetřím. Můžu pomalu azčít sportovat a podobně. Pás už nosit taky nemusím. Dneska mi ukazoval fotky, jak břicho vypadalo oproti tomu, jak vypadá teď. Fakt rozdíl :-) Tak pokud byste o tom uvažovaly, mohu jen doporučit -)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    1023: to před lomítkem vím, jak se tvoří, to za lomítkem je černá magie :-)
    1023
    1023 --- ---
    BALAENA: TRISSIE: Jak se to má s rodným číslem
    Rodné číslo vychází z data narození a udává se ve tvaru:
    RRMMDD/PPPK
    RR -- -- / --- - rok narození (první dvojčíslí)
    -- MM -- / --- - měsíc narození - (1-12) u žen plus 50. U žej je tedy na první pozici pokaždé pětka, nebo šestka
    -- -- DD / --- - den narození (01–31)
    -- -- -- / nnn - trojmístná koncovka - tady už plavu, podle mě je to pořadí, a asi se rozlišuje navíc holka kluk. Bohužel to jak se pořadí určuje, nebo co do těchto třech čísel cpou budou vědět na Matrice (možná).
    -- -- -- / --- K kontrolní číslice.

Jinak co se týče SSP je to v podstatě jedno. To dítě které tam napíšeš, tak bude pro SSP nejmladší. Tato vlastnost se s ním ponese až do narození dalšího/dalších dětí. Hlídá se to pouze proto, aby si (né že by to v ČR bylo obvyklé) nějaký chytrolín nepožádal na druhé dítě poté co je mu vyplaceno 220 000,- To že je sviň… mít stejné podmínky jako rodiče jednoho je jiná debata.

PS: Pokud by to někoho rozčilovalo, napiště, smažu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BALAENA: to je pravda, to mi nedošlo!
    stejně jsou ty rodná čísla dobrá magie. Je v tom ještě nějaký systém, jak jsou přidělována? Má každá matrika svoje alokovaná, nebo jak která úřednice "hrábne" do systému, takové "pořadové" číslo si zablokuje?

před počítačovými sítěmi musely mít matriky čísla alokovaná, jinak by to nefungovalo vůbec.

holky mají čísla o jedna od sebe (jedna /XX00 a druhá /XX22). což by mohlo být právě tím, že než úřednice zadala i tu druhou, tak tu /XX11 někdo vyfouknul.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: no jo, vy mate stejnopohlavni...

rodne cislo musi byt delitelne 11. A protoze u holek se cislo pro mesic zvysuje o 50, musi se to projevit v cisle za lomitkem, jinak by cele to desetimistne cislo delitelne 11 nebylo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    1023: a proč to podle koncovky nejde? Naše áčko má nižší koncovku než béčko... myslela jsem, že to je pak univerzální?
    1023
    1023 --- ---
    ANNNA: Njn, ono se to blbě kontroluje, protože na rodném listě nemáš jestli A, nebo B. A podle koncovky to dost dobře nejde.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    1023: Jak to tak čtu, připomíná mi to Ezaua a prodej prvorozenství :)
    1023
    1023 --- ---
    TRISSIE: Ahoj, na Potvrzení o denním vyměřovacím základu ovlivňujícím výši rodičovského příspěvku (formulář je MPSV, potvrzuje ČSSZ) uveď to dítě, které bude následně uvedeno na RodP, toto je důležité pro následnou volbu výše dávky, v mém případě je to třeba A. Nevím jak na ČSSZ, ale na SSP je to jedno jestli A, nebo B, samozřejmě správně by se podle zákona o SSP(§ 30 117/1995 Sb.) měla žádost o RodP uplatňovat na nejmladší dítě v rodině, tj B, ale u dvojčat je to trošičku (v aplikaci pro SSP) uvolněné. Zde se bere jako nejmladší dítě to, na které žádáš, to se následně od té chvíle, až na věky bere jako nejmladší. Kontrola na koncovku rodných čísel zde není. To co se ale následně velice striktně kontroluje je to, které z těch dvou dětí jsi uvedla. Nestane se tedy, že po dobrání 220 000,- přijdeš na SSP a požádáš si na to druhé.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam