• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    TANAIS: my jsme nad matyasem taky uvazovali, ale ted je jich jak nas... ze simonu taky jsem zjistil az kdyz bylo pozde :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    DOCTOR23: jestli to není nějaký prokletí ve jméně, náš Matyáš je taky pěknej poděs :-)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    DOCTOR23: u nas je to takovy jakoze kluk a holka :D
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    AVATAR: taky už jsme zjistili rozdílné povahy,Matyáš je takovej uličník a Tomášek zas taková primadonka...:)
    DOCTOR23: Mno vic se bojim, az to prijde na Anicku, protoze Simon je velkej drsnak. Narozdil od nej segra vsechno orve :D
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    AVATAR: tak tě asi čekají krušné chvíle..:)
    Simonovi se klubou dva zuby! V noci zatim spi, ale pres den je teda otravka extremni ;)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: já to měla fakt ošklivý a po roce a půl se to moc nezlepšilo. Teď sjem fakt spokojená. Břicho je pevný, ještzě bych chtěla aspoň tři kila dolů a bude to super.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: taky tak!
    I když stále ještě doufám v aspoň mírné zlepšení.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    LAURA: neurolog se nás i teď ptá na to, kdo je A a kdo B.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    TRISSIE: no, já měla břicho po dceři taky krásný, vlastně jsem měla lepší postavu, než před porodem... ale po dvojčatech se mi to fakt nepodařilo :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LAURA: u přirozeného porodu je to jasné - béčko zůstane vevnitř trochu dýl (kupříkladu má 10x vyšší pravděpodobnost postižení vzniklého při porodu) a mezitím se může stát ledacos.
    Ale jinak asi se dolů prostě rychtuje to "aktivnější".

U nás to tak rozhodně bylo, Kačenka (áčko) byla o trochu větší, narozdíl od ségry nepotřebovala pomoc s dýcháním a hned od prvního dne byla schopná pít sama, kdežto Terka potřebovala profouknout plíce a první den sondičku.
    LAURA
    LAURA --- ---
    TRISSIE: aha, tak to je zajímavé.. čím to, že těch pár vteřin rozhodnuje tak zásadně o zdravotním stavu?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TANAIS: já už rozhodně další dvojčata mít nehodlám, kdyby mi zůstalo to břicho, co jsem měla po jednom dítěti, tak plastiku nepotřebuju :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LAURA: v záznamech by "A" mělo být vždycky to dvojče, které je níž. Pokud je možné je nějak odlišit (dvojvajky kluk-holka), tak se jednou určí, které je které, a dál se jede podle toho, aby šlo porovnávat. Případně pokud má jedno nějakou trvalou odlišující vlastnost (vrozenou vadu), tak by se to taky mělo brát takhle. No a definitivně to je určené tím porodem, jak píše TANAIS - má smysl to odlišovat i po porodu, protože áčko bývá obvykle zdravotně stabilnější než béčko, tak když to tak není, tak je důvod to prověřovat víc.
    LAURA
    LAURA --- ---
    TANAIS: opravdu mi šlo jen o tu formální stránku věci. Myslela jsem si, že odlišovat A od B má smysl právě spíš v břiše, protože narozené děti už zpravidla mají jména :) V každém případě díky za odpověď!
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LAURA: z mýho pohledu - pokud můžou přehlédnout samotný dítě, tak splést si A a B je už maličkost :-)
    Jistý je to akorát pak v okamžiku, kdy se dítě narodí. První je vždycky A.
    LAURA
    LAURA --- ---
    TANAIS: jasně že je to jedno, mě jen zajímalo jak to odlišování funguje.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LAURA: pokud mezi nimi není rozdíl, tak to můžou opravdu prohodit. Ale myslím, že to je v zásadě jedno, ne? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam