• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    TANAIS: judo od dvou let? To jde? :D
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: to je trochu problém, instruktorka se potřebuje věnovat všem dětem, občas potřebuje volné ruce. Jedině kurz, kde jsou instruktorky dvě. Případně si zaplatit nějaký doprovod.

Já se na to s dvojkama vykašlala. Pokud to půjde, začnou kluci chodit příští rok na judo,znám jednu trenérku, která nechce mít na hodinách rodiče už od dvou let, takže se to dá zvládat. Jinak si myslím, že to ale není zas tak potřeba. Já na kroužky s dcerkou chodila spíš proto, abych s ní měla nějaký program, ale při představě, jak oblíkám do plavek ty naše dva sígry a snažím se u toho, aby mi neupadli do bazénu případně neuklouzli na dlažbě, to je až příliš velký adrenalin :-)
    LORAIN: tak asi by to slo, kdybys te instruktorce zaplatila, zejo...
    jinak nevim, jednak proto, ze nevim odkud jsi a druhak ze v jihlave nam taky rekli, ze musime byt dva.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Měla bych dotaz na pražské.
    Se starším synem jsem od půl roku chodila plavat, pak na cvičení, na "výtvarku"...
    U dvojek se všude setkávám s tím, že jsou k nim k těmto aktivitám třeba dva dospělí. Nevíte, zda existuje něco, kde by to třeba měli pořešené tak, abych stačila já :-)
    Kamarádka žijící ve Švýcarsku to třeba měla tak, že na plavání do skupiny brali vždy v případě zájmu jedny dvojčata a s jedním z nich pak plavala instruktorka.
    TAKAK
    TAKAK --- ---
    vsem vam moc dekuji, uz jsem zase o neco chytrejsi :)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TRISSIE: máme takovej ten hoodně šetrnej a dáváme ho fakt jen ždibíček..:)
    ale vlastně s tebou souhlasim,lepší je koupat v čistý vodě..;)

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCTOR23: já bych ještě ubrala ten sprchový gel, ten jsem začala používat, až když dítě začlo lozit venku v bahně :-) ale teda přidala bych bepanthen nebo jinou hojivou mast, rybilka je dobrá prevence, ale s rozjetou opruzeninou si moc neporadí..
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TAKAK: ahoj,máme easywalker a jsme s ním moc spokojení,na terény ideální,výborná manipulovatelnost,asi bychom jiný nechtěli...;)
    jediné co nám na něm vadí je že za poslední měsíc jsme 3x píchli,ale mám doma lepení a duše je vyměněná za 10 minut..;)
    k těm ostatním věcem:my jsme nakupovali a scháněli jako vzteklý a tejden před porodem jsme zjistili, že toho máme strašně moc..museli jsme to probrat a půlku věcí jsme odvezli do kojeňáku..:))takže je lepší si to pořádně rozmyslet a nepanikařit,klidně pak můžeš dokupovat průběžně..;)
    jako příklad bych uvedl:v každý knížce se dočteš kolik kosmetiky budou děti potřebovat a ve finále vystačíme s rybilkou na zadečky,olejíček po koupání,dětský sprchový gel a to je vpodstatě všechno..;)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    A co mi vlastně ještě přijde fajn, je isofix u autosedaček, protože poutání pásy mi u dvou kusů v některých situacích přijde zbytečně zdlouhavé a nepraktické.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TAKAK: taky blahopřeju!
    TFK máme my a jsem s ním spokojená velmi. Vyhovuje mi zejména kotoučová brzda, bydlíme na kopci a ta váha už přece jen dost táhne. Líbí se mi taky korbičky, jsou relativně dlouhé a lehké (nosím je totiž pravidelně z garáže domů asi 50 m). Plus je fajn, že korbičky jsoz celkem "uzavřené", což člověk ale asi ocení především v zimě. Jak jsem singlový TFK ke konci nesnášela, ten dvojkový mám čím dál raději :-)
    U tchánů máme darovaný Mountain buggy Urban Jungle a ten se mi tak moc nelíbí, vyzdvihla bych pouze velmi pohodlné polohování sporťáku - jednotlivě a to, že je celkem úzký. Největší nevýhodou je společná velká korba, která je relativně malá a příliš otevřená.

K seznamu bych přidala kojící polštář pro dvojčata, který bych si nikdy nekoupila sama, dostala jsem ho a musím říct, že je to super věc!
    Ještě celkem oceňuji odsávačku hlenů z nosu - tu na vysavač. A hadrové pleny se mi líbí ty bambusové, které výborně sají, jsou velmi jemné a doteď je používám i místo ručníku.
    TAKAK: my mame modre korbicky, ktere jsme snad ani necistili (no, mozna zena jo :D) a piskovy sportak. Ten mame teprve par dni, takze taky zadna zkusenost s cistenim.
    TAKAK
    TAKAK --- ---
    vsem vam moc dekuji za rady, uz si pisu seznam :)

jeste k tem kocarkum. byla jsem kouknout zatim jenom na EW a TFK, oba me bavi co se tyce ovladani, EW se mi libi vic po designove strance a prijde mi o trochu lehci pri otaceni, TFK ma vyhody v polohovani podnozky a v rucni brzde, ale celkove mi je zatim sympatictejsi EW. Chtela bych se zeptat tech co maji EW, jakou maji zkusenosti s potahem. Libi se mi ta olivova ze zakladnich typu potahu, ale bojim se, ze se bude spinit. U tech drazsich potahu - silver a platinum mi prijde , ze se daji lip cistit, jsou takove na pohled omyvatelnejsi. jak to vidite vy?

a taky se chystam okouknout bumbelride indie twin, ma nekdo s timto kocarkem zkusenost?
    dekuji!
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    TAKAK: gratuluju :) S lahvičkama počkej, až se naroděj, dá se to sehnat lehce - nikde není psáno, že nebudeš kojit ;). Doporučuju přebalovací pult, ať si nehuntuješ záda. Taky dudlíky menší velikosti, chceš-li je dětem dávat. Já to teda vřele doporučuju, v zájmu duševního klidu :D Jo a všem mým dětem se hodně líbilo v zavinovačkách (rychlozavinovačkách, nic krajkového, ale dost utažené) - usínali tam daleko klidněji. Ovšem to budeš mít taky dost času otestovat v porodnici.
    Krom bepanthenu je taky dobrý mazadlo sudocrem. Jinak kosmetiky minimum, není proč...
    autosedacky (my mame do 9ti kil romer)
    Preju ti, at vydrzis do toho 38. tydne, ale jestli ne - neboj, 28. uz je v pohode :)

kocarek - mame EW a nemam mu co vytknout. Polohovani zad (na sportaku) mi nijak hrozny neprijde a plastenka je taky super. Vyndali jsme z ni zbytecnej drat a uz se da i slozit pod kocarek :)

hadriky - podle me nema smysl kupovat novy. Kor ty prvni ze kterych vyrostou za dva tydny.

co dal?
    lahvicky s protikolikalnim dudlikem - 4x MAM (dve velke, dve male). Termoska na ohratou vodu, postylka 2x (ze zacatku staci jedna), ohradka (cim vetsi, tim lepsi), pleny hadrove i na zadek. Nejake mazadlo na zadek (bepanthen). lahvicky s odmerkou (ja osobne preferuji sklenene), nuzky s tupym koncem (na nehtiky).

pokud prijdou drive:
    odsavacka - cim lepsi, tim lepsi.
    Vaha, pliny velikosti 0, respisense pokud budou mit problemy s dychanim.

A hlavne nepanikar. Vse se da sehnat bez problemu behem jednoho dne a ve vetsine nemocnic jsou i lekarny, kde vse sezenes.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAKAK: pokud můžeš půjčovat, je to ideální. Případně je fajn koupit takovou tu netříděnou kopu věcí, co se tu občas objeví v tržišti - já jsem takhle za asi 1100 nakoupila dvě obří (ale fakt obří) igelitky oblečení 0-12m, dohromady kolem 120 nebo 150 kusů.

jinak dvojčecích kočárků mají na čumendu docela dost taky v Krtečkovi na Praze 7. Nebo teda, měli, nevím, jestli je to nevyplavilo, je to tam kousíček od řeky :-(

a jinak závidím, že v 28tt to máš ještě bezproblémové. Já v té době sice taky ještě chodila do práce, ale už to bylo utrpení. Ale zas aspoň po takovým hnusným těhotenství mi všechno od porodu dál, včetně nevyspání a bolestí po císaři, přišlo jako změna k lepšímu, všechno zlé k něčemu dobré :-)
    TAKAK
    TAKAK --- ---
    Diky Trissie:) Asi nektere veci budu muset odhadnout. Zatim mam tehotenstvi bezproblemove, koncim pomalu 28 tyden, porad jeste pracuji, ale nikdy nevis... Takze asi z vetsi casti ty nejmensi velikosti popujcuju a nakoupim az od velikosti 62 ... Na kocarky se chystam kouknout do Malviku ( v Praze ) a pak do te prodejny v Koline. Je jeste nejaky obchod kde jsou videt ruzne typy dvojcecich kocarku?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TAKAK: budeš ten kočár skládat do auta často? budeš chtít/potřebovat, aby měl kočár cestovní systém (tedy nacvakávací autosedačky)? pokud ano, zůstává ti na výběr tak asi TFK a EasyWalker.

Já mám EW, nejsem jeho fanda, ale na tu bídu dvojčecích kočárů to bylo furt ještě to nejlepší.
    Skládá se dobře, manévrovat s ním jde i jednou rukou (mám k dvojčatům batole, takže jednoruč ho vozím často a druhou rukou vleču vzpouzejícího se syna), do terénu vcelku OK. Na korbičky a autosedačky je fajn, tam nemám moc co vytknout, spoustu vad vidím u sporťáku (pitomé polohování zad, nepolohovací nožičky, blbá pláštěnka), ale tam jsme ještě nedospěli a možná to pak budu řešit jiným kočárem, teď jsem potřebovala něco, kam jdou píchnout ty autosedačky (tím jsem vyřadila asi 80% kočárů), jde to jednoduše složit (to mi u TFK nešlo) a zvednu to i sama. Jo a taky má u sporťáku samostatně polohovací ty záda.

Velikosti oblečení budou hrozně záviset na tom, kdy porodíš, jak velké děti a jak budou přibírat. Moje holky byly na nedonošená dvojčata obříci (35tt, 2300 a 2400g - teď v necelých dvou měsících mají 4 kila), takže jsme odcházeli z porodnice s padesátkou a už jsem ji prakticky celou vyřadila, menší velikosti jsem ani nepoužila (měla jsem půjčené). Jenže většina místních dvojčecích rodičů v porodnici toužebně čekala, až se děti přehoupnou přes ty dvě kila, aby mohly už jít domů - a dvoukilovky v padesátce plavou jak kapr v Jordánu.
    Množství potřebných kusů závisí na tvé ochotě často prát a blivnosti dětí. Zase, moje holky jsou blicí, nebýt toho, že je po krmení (kdy se poblejou a jsou mokrý) nemůžu převlíkat (protože by blily ještě víc), tak bych užila na každou 4 sady oblečení denně. Takhle teda dostanou jednu sadu čistou ráno a jednu večer plus když se poblejou fakt echt hodně - a když peru 2x týdně, plus než to uschne a než se dostanu k žehlení - naše minimum je 14 sad oblečení v každé velikosti. Kdybych prala třikrát a holky nebyly blivný, tak nám stačí výrazně míň.
    TAKAK
    TAKAK --- ---
    TRISSIE: dekuji, cekame dvojvajecny kluky :) bydlime v prizemi rodinneho domku, takze skladani kocarku spis pri cestovani autem. mhd budu take vyuzivat, ale ne jako hlavni dopr. prostredek. Chci aby bylo s kocarkem snadne manipulovat, jezdit, otazet, bydlime skoro v prirode, tak aby s nim bylo snadne jit na prochazky, do terenu... a co doporucujes poridit za veci do zacatku? nevim kolik obleceni, v jake velikosti, treba i nejaky vychytavky...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam