• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    mám dotaz:kdy se vaše děti začaly všímat sami sebe a začaly si spolu hrát??
    a taky by se nám hodily nějaký recepty na první příkrmy..
    díky
    Jo a zapomel jsem na to nejdulezitejsi!
    Anicka rika táta. Teda spis pisti, ale je to ono, protoze to zvolava vetsinou, kdyz me uvidi :D
    Tak par novinek:
    1) anicka uz krasne leze po kolenou a kdyz zrovna neleze, tak kleci nebo sedi
    2) Simonovi vyrostly ctyri zuby (dva nahore, dva dole) a dalsi se klubou
    3) Anicka uz nemusi na rehabilitace, protoze je proste nejlepsi
    4) Simon bude mit strojek dalsi dva mesice. Jeste mu nevyrostlo kloubni jaderko a ma nekde nejakou malou vzdalenost, ale to se prej mozna jeste spravi. Ale nozka mu v kloubu sedi pekne, takze relativne dobry.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    DOCTOR23: dnes si nikdo nezjistí nic. je zakázáno sdělovat osobní údaje (i mezi úřady - když to teda přeženu )
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    DOCTOR23: to ano, ale není to automatické, znám dvojčata, která jsou oproti spočítanému TP dřív o čtyři dny, to je skoro jako naše monodítě, které bylo 39+5
    u předčasného porodu je to samozřejmě ode dne porodu, pokud nastal dřív než datum nástupu na MD.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TRISSIE: aha,já myslel,že si to socka zjistí sama...tak možná tady je zakopaný pes..;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCTOR23: je potřeba doložit CSSZ, že se narodily dvě děti (tedy nejlépe poslat oba rodné listy).
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    ta delší mateřská by měla být přiznána automaticky...nebo se o ni musí nějak žádat?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Já ještě doplním BALAENA, že u dvojčat je to vštšinou od data porodu, protože to bývá dřív, než ženská stihne na tu mateřskou nastoupit :-)
    já teda nastoupila tři dny před porodem, jsem dobrá :-)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    BALAENA: pokud byl porod předčasný(víc jak 6-8 týdnů) tak mateřská začíná tímto dnem..trochu jsem zapátral a přišel jsem na to,že nám sociálka přiznala mateřskou jako na jedno dítě tj.28 týdnů..takže chyba je někde na druhé straně..;)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    DOCTOR23: mateřská při vícečetném porodu je 37 týdnů (místo 28) a počítá se od nástupu na mateřskou dovolenou (6-8 týdnů před porodem)

mmch 4. 12. je dobrý datum, jen naše dráče je 2004 :)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    chci se zeptat,mateřská pro dvojčata by měla být 9 měsíců,měla by se počítat od datumu narození ne?
    kluci jsou 4.12.2012 a dneska nám přišla na účet zpráva z čssz že mateřská byla ukončena k 17.6..to se mi nějak nezdá asi v tom mají bordel,nebo to počítám blbě já??
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    Noooo, tak vymaluju kuchyň a předsíň, uklidím dětské pokojíky z gruntu a ták :) Ale ten víkend, ten bude jen můj :D
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TALENKA: :))taky závidím..;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TALENKA: závidím!
    už teď si dělám plány, co za ty dva týdny podniknu :-)
    TALENKA
    TALENKA --- ---
    DOCTOR23: ANO! Tato situace nastane za 3 týdny a skutečně se nemůžu dočkat! :D
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    AVATAR: no to si ještě krapet počkáš..:)mě bude stačit až pojedou v 6 letech na 14 dní na tábor...taky se už těšim..;))
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    ATUARFIK: :))taky by mě zajímalo,co se jim honí v těch makovičkách..:)
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    DOCTOR23: Úplně vidím ten rozhovor mezi nimi... "Tak co myslíš, Arnošte, jak to funguje?" "Já ti nevím, Arnošte, asi to budeme muset rozebrat." :)
    DOCTOR23: mym detem bude za 20 dni rok. Strasne rychle to uteklo. Uz jen 18x tolik a zbavim se odpocednosti :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam