• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TAKAK: tyhle kapky jsou prej hodně účinný
    BioGaia ProTectis kapky 10ml od 388 Kč - Heureka.cz
    http://detske-vitaminy.heureka.cz/biogaia-protectis-kapky-10ml/
    TAKAK: deti uzivaly espumisan, ale efektem si nejsem moc jistej. Docela nam zabiraly zahraty pecky na brisko. Anicka vzdycky (pres den) naspala tak polovinu toho, co simon (az ted se to srovnava) a to jsme se hodne snazili o rezim. Proste je nespavec.

co se tyce uspavani, muzes zkusit Karpa. Zavinovani funguje jak na koho. Simon usinal jak andilek a Anicka se mohla zvencnout. Je proste treba zkouset co na netu dohledas a je docela pravdepodobne, ze casem najdes neco, co plati i na tve exemplare ;)

TAKAK
    TAKAK --- ---
    Ahoj, tak nasi kluci uz jsou taky na svete. Narodili se 21.8. v 38+5tt , Lukas ( 2,4kg ) a Simon ( 2,6kg ). Posledni tyden je trapi prdiky, hlavne Lukiho, tak jestli mate radu co opravdu zabira, tak ji uvitam. Zatim jim davam SAB SIMPLEX, ale nejakou zmenu jsem zatim nezaznamenala.Taky se chci zeptat, co delate, kdyz se vam nepodari behem 3 hodinoveho cyklu jedno z dvojcatek uspat, prodlouzite ho, anebo jedete zase dalsi s tim ze to dospi pak ? V porodnici mi krasne po nakrmeni usnuli, ale ted jak jsem doma, tak casto je jeden vzhuru kdyz druhej spi, nejcasteji kvuli prdikum...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    AVATAR: nojo, jenomže my furt pendlujem a obvykle ne společně. Nehledě na to, že v Praze se mi nevejde kočár do výtahu, takže ho musím mít v autě a protože muž chodí překvapivě přes den do práce, je ta manipulace s kočárem akorát na mně :)
    to my v kocarku delame vsechno ;)

TALENKA
    TALENKA --- ---
    Jenom jdu s hlášením, že už jsem je vypustila do velkého světa. Kočárky už si nepamatuju :-O

LORAIN: tak ja zenu nakladat kocarek nenechavam. Obcas je akcni a nalozi ho driv, nez ja, ale v 98% pripadu to delam ja :)

LORAIN
    LORAIN --- ---
    AVATAR: můj 195 cm vysoký muž, který prakticky nejezdí mhd a kočár vozil jednou maximálně dvakrát týdně, moje povzdechy nad singlovým tfk taky přecházel jen krčením ramen. Což byl jeden z důvodů, proč jsem se s ním trápila tak dlouho a maclarenové golfky pořídila zbytečně pozdě. :-)
    TANAIS: ja nad temahle problemama vzdy pokrcim rameny. Clovek nemuze chtit zazraky, kdyz ten kocarek musi uvest dvojcata aspon do tri let :D
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    AVATAR: EW je na ježdění super. Ale blbě se mi skládá (ám 160 cm) a taky je na prostor v autě náročný.
    my teda s EW jezdime vsude. Dnes jsme byli v lese :)
    to s tim prokluzovanim pri zvedani predku kocarku se nam deje taky. Obzvlaste, kdyz mame jeste naklad. Ale mame teprve rocni osmikilaky, takze za rok to bude delat i bez nakupu. Asi to vyreklamuju (spatne se mi sklada, ty dve zaklopky po stranach nejdou zaklapnout), ale jak vydrzime x tydnu bez kocaru, to nevim :(
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Ale pokud to jde, netahám vůbec žádnej kočár.
    Vymyslela jsem pro naše dvouleťáky skvělou zábavu. Chodíme na "výlety" na metro. Dám si je na kšíry (bez nich bych to fakt neriskla), dojdeme na metro (asi 15 minut s nima), popojedem stanici, dvě, zajdem do lékárny nebo na autíčka a jedem dom.
    Kluci to milujou :)

TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: jsou to golfky, no. Oproti EW je to makačka. Otázkou ale je, k čemu je potřebuješ. Já je mám v autě a vytahuju je jen občas. A raději vytahuju je, než abych tahala pořád EW (u kterých se mi mimochodem uvolnilo madlo, takže teď "prokluzuje" a když chci vjet na chodník, tak mi sjede a j pak nemůžu pořádně zvednout kočár).

Jinak na převážení v autě super, do obchoďáku taky bez problémů. Po městě to taky jde, ale není to taková procházka, jako s EW. Ale jinak bych řekla, že Maclaren je mezi golfkama fakt nejlepší.
    Tak jsme byli zas po dvou mesicich na kontrole kycli a vypada to dobre! Simon uz nosi ten strojek jen na noc. Dva dny nezaplakal, jak je nadsenej :D
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    Mame dvojceci TFK kvuli rucni brzde, kterou EW nema. Nafukovaci kola, prujezdnost terenem dokonala. Jako golfac taky super a ma polohovatelne operky, takze muzou i lezet.Akorat v roce a pul uz radeji chodi, pripadne kocarek tlaci.
    BLOUBEKNT
    BLOUBEKNT --- ---
    Tak to netušim, možné to samozřejmě je. Koukám na obrázky různých EW a všude je to ten samý systém tyčí. Mění se jen systém aretace korbiček na tyče, ale v podstatě je to pořád to samé. Nechci se hadat, naopak bych nerad šířil mylné informace.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BLOUBEKNT: no, možná došlo k nějaké změně v poslední kolekci, ale tady: http://www.emimino.cz/diskuse/easy-walker-duo-korbicky-101166/ píšou o tom, že to bez těch adaptérů nejde - tedy konkrétně že je problém mezi korbami 2009 a 2010 a sporťákem 2011.
    BLOUBEKNT
    BLOUBEKNT --- ---
    TRISSIE: Půjčoval jsem svoje starši korbičky na nový sporťák EW a šlo to
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BLOUBEKNT: jsi si 100% jistý? Podle mě někdy kolem 2010 měnili konstrukci a je potřeba speciální adaptér mezi starými a novými typy.
    1023
    1023 --- ---
    Když už se tak bavíte o tom bazaru na Easy Walker. Tak budem prodávat Easy wolker duo (černé barvy) + příslušenství (pláštěnka, zimní fusaky) + korbičky (zelenožluté, je to taková svítivá barva)+ příslušenství (pláštěnka a síťky) + adaptéry na autosedačky + autosedačky cybex. Koupeno před dvěma roky (2011) nové. Kdyžtak pošta.
    BLOUBEKNT
    BLOUBEKNT --- ---
    PASTEL: pujde to. My měli 2009 a nedávno jsem manipuloval s novým a je to pořád stejné. Btw mám dvě červené korbičky na prodej. Cena 2000 Kč za obě. Kupoval jsem je už po jedněch dvojčatech, jsou pořád ok, klidně někde předvedu. Eventuelně pošta.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Pomalu se poohlížíme po kočárku EW, vzhledem k financím bazar, tak se chci zeptat, jestli jsou korbičky univerzální - jestli se mi nemůže stát, že když si koupím korbičky z roku 2012 a kočárek z roku 2009 tak mi to na to nepůjde připnout.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam