• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SLOVA: my se s bráchou rvali jako koně, ale nikdy nekousali. Starší syn taky nekousal, zato jednou z těch zubů doslova ryl pusou v písku, jak hledal úlevu. Ale tihle mrňousové, ti koušou, na koho přijdou. A nejvíc sebe navzájem :-(
    A s tím Ne! To se nedělá! jsou vtipní. Kdykoli se rozhodnou, že polezou na schody, do kytek, do záchodu ... Vždycky to doprovází důrazným Nenenene!
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    TANAIS: No ne ze ne, ale my se segrama taky kousaly, kdyz doslo k bitce... :))
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    SLOVA: u nás právě taky ví, proč se hryžou. Ví, že to bolí. Právě proto to dělají...
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    AVATAR: LORAIN: TANAIS: U naz se to taky hryze hlava nehlava (teda hlavne si jdou po hlavach) a hryzani do sebe samotnych nehrozi. Na to jsou moc chytry holky!:) No, kazdopadne vi, proc se hryzou, protoze to prijde zrovna ve chvili, kdy jedna chce prave to, co ma druha. No, delam na ne razne: Ne, to se nedela. Ale stejne je mi to k nicemu. Davam tomu tak dva mesice a jak bude vetsina prednich zoubku venku, snad je to prejde stejne jako jejich brachu. To musi byt stejne ale strasna morda, kdyz ty potvory rostou... Jo a jinak se mi zda, ze jantarovy koralky na zoubky zabiraji (i kdyz tezko rict, jak by to bylo bez nich) a ze syrovyho jantaru vic...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: naši se taky koušou.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    AVATAR: kluci se taky strašně hryžou :-( mají každý 4 zuby, ale ublížit si už umí pěkně. Vlasntě od malička, když se potkali, začali se vždycky ochutnávat. Teď už si jsou ale moc dobře vědomi toho, že to bolí a buď se tak brání nebo útočí. A já moc nevím, co s tím. Sebe, když jim podstrčím část jejich vlastního těla, nehryznou.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TANAIS: dik popremyslim :o)
    SLOVA: :o) dvojvajecny , rikala sem ze je alespon rozezname :o))
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    AVATAR: kamarádce se osvědčilo a mě posléze tak (ale to už byla L. větší), že když rafá, tak se mu do zoubků strčí vlastní ruka... pokouše sebe.... K pochopení u kamarádčiny holčičky došlo téměř okamžitě... :-)za pokus nic nedáš...
    Simon ma ze svych zubu takovou radost, ze je zakusuje do vseho, Anicky a nas.

Nejaky tip, co s tim? Anicka ma uplne okousanou ruku. Houkat nepomaha, vychovne placat taky ne :)
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    KACHNY: Presne to jsem si rikala taky, ze kdyz bude dalsi dite, clovek nebude tak vyplasenej a recht se zadarily hned dve najednou a bylo to cely uplne nova zkusenost!:) Kazdopadne bud v klidu, vsechno bude dobry:) A jaky vubec cekas dvojcatka? Jedno nebo dvojvajecny?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: taky nosím manželovi jednoho. Toho, který ráno vstane dřív. A zůstávám s druhým a starším synem, který k nám v noci pravidelně migruje, a doufám, že ještě na chvíli budu moct usnout.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    AVATAR: my se doma prostě střídali. Normálně jsem s klukama spala já a když už jsem nemohla, vyměnila jsem si to s mužem, případně mu donesla jednoho, protože s jedním je to v noci pohoda, i když se budí.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Jen pro zajímavost, chodím na tenhle web:
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty
    http://www.dvojcata.org/

Kdyby to někoho zajímalo, chodí tam jen rodiče vícerčat. Přijde mi to docela v pohodě.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: já jsem z kluků furt hotová. A manžel taky. Paradoxně, jak v některých manželstvích dvojčata zamávají se vztahy a rozbijí rodinu, tak nám děti drží manželství pohromadě. Jasně, je to makačka, honička jak blázen a lepší to nebude, ale jsou úžasní. Dcera je samozřejmě skvělá a nádherná a já jí strašně moc miluju, ale když je to dvakrát, je to intenzivnější.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KACHNY: budu mít jeden na prodej po klucích :-) Jediný, co je u toho kočáru blbý a co se nestalo jen mě, že mi "prokluzuje" madlo, nedrží v poloze, do jaký ho nastavím a když zaberu, někdy sjede. Ale to by se asi dalo opravit.

Jinak, já se taky nikam nevejdu. Kluky jsem nejdřív nosila a pak si pořídila vozík, ve kterým jsem děti převážela do auta, dalo se s tím jít i na krátkou procházku. Vozík jsem zrušila, když kluci začali trochu chodit, k autu se transportujeme od té doby pěšky.

Pro mě nebyly dvojčata záhul první rok, ale až po prvním roce. V prvním roce hodně spali, byla to pohoda a akt jsem stihla hodně věcí. Po prvním roce začali chodit a jsou děsně zvědaví, do všeho vlezou, všechno otevřou a každou dětskou pojistku zlikvidujou.
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    1023: jj, taky jsem slysela. Pry to byl ale jen problem 2010 modelu, po te kostru posilili.My mame 2012 a naprosta spokojenost a to hlavne v terenu.No a preziva to dobre i naseho Matyska, kterej se po nem milerad plazi kdyz stoji na chodbe...
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    kdyby chtěl někdo sledovat své ratolesti...tak prodávám...
    Digitální chůvička Philips (3596083216) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/digitalni-chuvicka-philips-i3596083216.html
    1023
    1023 --- ---
    SLOVA: Doplňuji informace ke kočárku Bumbleride Indie Twin. Jeden měli naši kamarádi a během užívání se jim rozlámal, konkrétně se zlomily tyče v zámku kočárku

Ve městě bude asi OK, ale na terény to není, a tady ho celkem také moc nechválí http://bezpecnost-rodiny.cz/?p=2452
    Pokud mohu srovnávat, tak Easy wolker duo (starší konstrukce se středovou tyčí) je mnohem robustnější.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SLOVA: ta fotka je bozi!!!
    ja si prave rikam ze kdyz sou dve maj kamose hned od mala a ze to musi prone byt bozi, ja sem jedinacek a nesla sem to dost tezko a proto sem nechtela aby byl syn sam, i kdyz teda je mu 9 takze sam tak trosku bude porad nez budou vsichni velci :o)
    jo neverending kocovina to sedi presne .. a daleko vetsi vykyvy nalad .. doufam ze se to vsechno srovna az se hladina hormonu ustali .. nastesti je na nas budouci tatinek strasne hodnej a chapavej a kolikrat spolkne i to kvuli cemu by normalne bouchnul jak papinak :o) myslim ze nas to celkove dost veci nauci a hodne sblizi :o)

a jeste mam dotaz jelikoz mate vsichni aktualne prcky nemohl by ste mi nekdo premerit autosedacku? trebas jenom vajicko? mam takove podezreni ze se nam do auta dve vajicka a jeden podsedak nevejdou, mame staryho golfa...

a diky moc za uklidneni :o) ja se na jednu stranu strasne tesim a na druhou se bojim .. jeden by rekl ze dalsi dite uz vi do ceho jde a ono zase ne :o)
    Pridejte se na nastenku, at si nemusime porad pamatovat kdo jak je ma stary ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam