• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    VERONIKA22: haha, dobrej stul :D
    nasi sedi zpusobne u jidelniho stolu ;)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    náhodou jsem našla :oD

TANAIS
    TANAIS --- ---
    TRISSIE: mám to stejně :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    AVATAR: tak to my ho zase vedeme, to pozor! Já bych bez něj nepřežila :-)
    taky cukr nevedem :)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    tak dneska zase od 20:00 do 8:00 spánek bez přerušení...kluci už to asi pochopili...:)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    LORAIN: Tak to je jasný, že v tom to nebude. Ale palec nahoru. Vždycky jsem rád, když vidím o rodiče s krabičkou bonbónů míň :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ICEMAN8241: Aha. Tak tohle mi taky nepomůže :-) kluci vyloženě sladkého nedostávají téměř nic, když nepočítám ovoce a večerní kaši, která ale dle výrobce není přislazená...
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    LORAIN: Těžko říct, to by se musela podělit o zkušenosti další maminka :) Ad cukr, zatím ta provázanost nebyla prokázána, ale podle toho co pozoruji v okolí, tak jsou děti podstatně klidnější a lépe spí, pokud nemají 24/7 přístup k bonbónům a sladkému pití. Za zkoušku nic nedáš.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ICEMAN8241: Kluci byli kojení (kojením rozumím situaci, kdy dostávali pouze mateřské mléko. tedi i to, že jsem jim ho musela v některých etapách dávat částečně z lahvičky) až na výjimky plně do devíti měsíců, myslíš, že to by mohl být problém? A s cukrem, se omlouvám, jsem to nepochopila .-(
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    LORAIN: Ještě mě napadá, jestli k tomu poklidnýmu nájezdu na celonoční spaní nepřispěl fakt, že byli kojeni částečně prakticky od začátku asi až do půl roku. A pak další věc, ale to souvisí s celkovým chováním - cukr.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ICEMAN8241: vida, to zní líp! my jsme odcházeli za režimu 03, 06, 09, 12,15,18,21,24 tedy spíš půl hodiny před, protože po kojení se ještě odstříkávalo a dokrmovalo. Někdy vypadávala 21, ale pravidlo to taky nebylo. a to teda teď už snad vypadlo, jenže tím v noci hoši rozhodili a už se ani nebudí zároveň. No, čeká je změna! .-)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    LORAIN: Aha, tak to nevím, jak se vám povedlo, ale my jsme měli časy 9, 12, 15, 18, 21, 24 a pak podle toho kdo se vzbudil první. Zpočátku se budili mezi 3 a 4 a pak mezi 7 a 8, přičemž jsme ale to krmení v 9 stejně dodržovali, takže se jako první hned asi po měsíci ze dvou nočních krmení stalo jedno mezi 4 a 5. Po nějaké době se odbouralo i to, takže děti od cca 4. měsíce spaly min. od půlnoci do osmi. Zhruba v půl roce už se nenechali vzbudit ani na půlnoční krmení, posléze pak ani na tu devátou večer, takže od 7. měsíce spí 12 hodin v kuse a cca 3 hodiny po obědě. Od té doby jsme měli v posteli malého snad třikrát kvůli zubům, jinak spí v pohodě v postýlce. Každé dítě je jiné, tak jsme asi měli kliku, každopádně i přes noční buzení lze alespoň trochu plánovat a není to blázinec jako bez režimu.
    LORAIN: ja to uplne chapu. Jinak jsme prirazili postel ke zdi, mezi zdi a mamou lezi jedno dite a mezi mnou a zenou druhy. Predvidave jsme si poridili letiste a i tak se obcas budim na hrane :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    AVATAR: do postele je právě nechci ani za nic. Jednak se tam pak šťouchají a budí navzájem. A druhak mi tam doposud leze v průběhu noci starší syn. A to teda vím jistě, že snáším hůř než noční vstávání, je to dlouhodobější a nedá se s tím nic moc dělat :-(
    LORAIN: decka taky jedla v 10, 1, 4. Prvne jsme odbourali 10. To slo snadno, protoze jsme jeste nespali. Potom tu svacu ve ctyri. Stacilo jim, ze jsme si je vzali do postele. Ale jedne svaciny se proste za boha nechteji zbavit. Tak jsme ji z jedne presunuli na desatou a svete div se, funguje to.

Jenze jak si zvykli, ze ve ctyri se de do postele, tak to posunovali a posunovali, az jsme se dostali tam, kde jsme ted. V jednu zacnou jecet a jediny co je uklidni, je presunout je z postylky k nam. Cekam, kdy to zacnou vyzadovat uz v sedm, kdyz jdou spat :D
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ICEMAN8241: teď jsem to dočetla. S režimem z Podolí mám úplně opačnou zkušenost. Naučili kluky na tříhodinový režim, který si drželi až skoro do roka. Zpočátku to bylo báječné, byli skutečně jak hodinky a hlavně v mezidobí vždy spali, ale od osmi měsíců už mě to noční vstáváni celkem obtěžovalo a roce a čtvrt mi došly síly. A to jsem už taky zkoušela mlíko jim v noci nedat. Jenže jeden vzbudí druhého, řvou stereo, probudí staršího a já s vidinou následujícího dne, kdy budou všichni tři včetně mě na odstřel, vyměknu :-(
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    LORAIN: máme stejnej pocit,čím jsou starší tím je to náročnější...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DOCTOR23: taky jsem se už odhodlala, že do Estivilla půjdeme. Už to nedávám. Z kluků budou zřejmě taky atomovky a nevyspalá to snáším mnohem mnohem hůř.
    A stále si teda dvojčata nepochvaluju :-) i když bych samozřejmě neměnila! Starší syn byl taky náročný, teď zpětně si myslím, že jsme si za to mohli do určité míry sami. Ale tihle dva (plus ten starší) jsou celkem mazec. Jak byl začátek dobrý, tak je to čím dál náročnější. Nebo mi jen dochází síly :-)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    Nás teď čeká první víkend bez manky, tak pak podám zprávu jak jsem obstál :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam