• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: vazne jsem stestim a blahem bez sebe ze jsem vyhrala ty listky na for kids, osaham jim tam vsechny kocarky a ze tentokrat uz na ne nebudu jen koukat jak tele na nova vrata, ale i budu tusit, co po kocarku vlastne chci
    zustava dilema jestli neprodat golfky co ted mame, XL sportaka predavam svagrovy co ma za mesic termin tak aspon ten nemusim resit, i kdyz dost ji lituju, korbicka milionova, sportak je za trest
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: tak EW samozřejmě taky nejde do úplného sedu, to nejde snad žádný sporťák, co jsem kdy viděla...
    ale pravda, XA je v kategorii kočárků, co mají mouchy (o velikosti masařek z káhirského smetiště). A představ si, že XLander dělá i dvojčecí kočáry, tytéž chyby s dvojnásobnou váhou! No neber to :-)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    SUCUBIS: taky mě to velice pobavilo..:))
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: polohovani u XA je na snurku co musis vytahovat a do uplneho sedu ho nikdy nedas, tak nevim co je horsi + ta vnitrni vlozka kocarku silene klouze
    DOCTOR23: ty vis jak rozbrecet :)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TRISSIE: to polohování mě taky neskutečně se*e,to nemohl vymyslet ani chlap,ale nějakej dyletant...:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já bych teda k EW řekla, že ten úložný prostor je absolutně debilní (a to jsem ještě zjistila, že u některých starších verzí tam ani nejsou ty zipy! takže absolutně nechápu, jak se tam dá nebo má dostat, když je sporťák v lehu), polohování zad na zipy musel vymyslet chlap, co dítě neviděl ani z rychlíku (aneb, není nad to, zmrzlýma rukama se pokoušet zapnout čtyři zipy na nepřístupném místě mezi oběma sedačkami, když se do toho chytá látka sedaček), a nepolohovatelná opěrka nožiček je taky vynález století.

ALE - bohužel, nic lepšího není. Ostatní jsou na tom o dost hůř, buď vachrlatá konstrukce, nebo těžké jak kráva a ovladatelné jako valník, nebo na to nejdou dát autosedačky vůbec (nebo všechny chyby najednou). Teda ještě TFK je docela OK, ale nebyla jsem schopná ho v obchodě složit ani s nápovědou, což mohla být jen moje chyba, ne chyba kočáru.

Jo a pozor, že na starší typy EW nejde sehnat stupátko za kočár. Duh. To vědět, tak sháním ten novější.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    :D
    Pár s dvojčaty prošmejdil v Praze dům. Muž vzal kameru, žena rohožku  – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...595-par-s-dvojcaty-prosmejdil-v-praze-dum-muz-vzal-kameru-zena-rohozku.html
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    SUCUBIS: easy walker máme a můžu jen doporučit,jediný co mi vadí je malý úložný prostor pod kočárkem a navíc je blbě přístupnej..ale jinak ok
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale s čistě 80cm dveřma jsem se setkala "ve veřejném prostoru" akorát ve vnějším výtahu v DBK.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: já to řešila sundáním jedné autosedačky z adaptéru a nakloněním kočáru při průjezdu, to stačilo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: no neprojdou, no, když si vezmeš, že autosedačky mají na šířku kolem 45 cm (Cybex 47cm) a že jsou od sebe jen mírně posunuté, ale nepřekrývají se o 10cm, tak je jasné, že prostě do 80cm se nevejdou. Není to o moc, ale stačí :-(
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    jinak teda u nas se slavi uspechy, holky pomalu pribiraji a Betka jako velka holka dostala body akorat je z toho poradne vykulena
    Picasa Web Albums - pusinky nase - 2014 03.25 T+A
    https://picasaweb.google.com/...6469292/20140325TA?authkey=Gv1sRgCIGWwJWfqLOQtgE#5994704692782664834

a dneska sem Betku poprve prikladala a sice pak padla unavou, ale zvladla vypit 4 ml a prekvapila tim i laktacni poradkyni protoze si myslela ze je na to jeste mala a ze nic nevysosne :o))
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: nene jak neprojdou? uz mi kocar stoji v predsini !! teda v krabicich .. a jake mas sedacky ? treba jine budou pasovat lip...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: to jsem si o Pavlovi myslela taky, že miláček a jak mu bude chybět maminka a vono hovno hovno, zlatá rybko :-)
    ale samozřejmě to byla ta lepší alternativa. akorát já to vždycky každý večer ořvala, když mi po telefonu muž líčil, jak je doma... že P. našel moji fotku v mobilu a dal jí pusu... no to mě rozložilo na dva dny.
    Ale jít domů z porodnice po dvou týdnech mělo jednu velkou výhodu - už jsem byla dost provozuschopná a po týdenním hájení, kdy byl muž doma, už jsem pak v pohodě všechno zvládla sama. Jít domů po pěti dnech, je to v pytli, to jsem měla dost co dělat sama se sebou.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: on je priserka takovej milacek, uz takhle to pro nej bude desny stres kdyz nebudu doma a najednou prijedu a dva novy prizivnici na krku (neberte me ve zlem), tech zmen bude silene kvantum, hadam nam to zase odboura nove nauceny nocnik :( popravde z tohodle mam nejvetsi strach, z toho jak na to bude reagovat on, tehotenstvi me zatim nechava klidnou (zadny bolesti, krece ani spineni, u T. jsem mela komplikace od 7tt)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: no, záleží na tom, jestli budeš ležet už před porodem (to taky může být měsíc i dýl) a jak moc brzo se prťata narodí - po nekomplikované SC můžeš jít za 5 dní domů, ale kdybys rodila nějaký ten 35/36tt, tak můžeš rovnou navázat na intermediál s dětma.
    Já ani domů nechtěla, i když to bylo ve hře, dohodla jsem se s doktorama, že mě když tak ulejou na riziku - Pavel si zvyknul, že doma nejsem, nechtěla jsem mu motat hlavu tím, že na pár dní přijedu a pak zase odjedu. Daleko hůř jsem to nesla já než on.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: IKEA se v pohodě dá s EW, jediná potíž je, když jsou nacvaknuté autosedačky na adaptérech, tak to potom EW 80cm dveřma neprojede (hádej jak to vím?)

Jinak jednovajky jsou prostě taková hříčka přírody, já si dělám srandu, že prostě muž je takovej supersamec, že jedné spermie bylo na jedno dítě až moc :-)
    kuriozní je, že u nich v rodině už jedny jednovajky jsou, má je jeho bratranec, ale ne, fakt to není dědičný.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: 2 tydny ? to me Tobias nikdy neodpusti :( chudacek mala
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    jinak se moc omlouvam, ale ted budu mit nejaky cas asi hromadu zbytecnych otazek a vubec budu pusobit zmatene, nez si v te hlave vsechno srovnam jsem dost otravna :D tohle je vubec situace pro celou rodinu dost unikatni, kde se vubec muzou vzit dvojcata kdyz to v rodine nikdy nebylo je me zahadou, a zadny prasky uz taky prez rok neberu, jsem z toho proste zmatena, uz aby byl ten doktor za mnou a pohla jsem se dal
    ostatne zlaty for kids, tesim se tam jak mala na vanoce abych si tam ty kocarky vsechny omrkla, na chodove maji nastesti vytah 900mm, jen zlicin ma 800mm, ale tak IKEA zvladne muzskej i beze mne :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: od konce šestinedělí můžeš cíleně zatěžovat šikmé břišní svaly, po třech měsících přímé. Do konce šestinedělí bys neměla zvedat víc než 5kg. Jinak jsou speciální cviky přímo po císaři, to je zas něco trochu jiného než tvrdé posilování.

Vzhledem k tomu, že s největší pravděpodobností míň než za 2 týdny od porodu domů nepůjdeš (spíš za dýl), tak ten šátek už půjde, to už bude jizva dost zahojená - úplně hned bys to asi dávala hůř, už jen kvůli kontaktu s jizvou.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    tak me napadlo ze ze zacatku by asi sel ten sourozenecky kocarek + satek, mohla bych mit ason toho starsiho v kocarku a i do bytu by se to tahalo lip, ale po tom cisari - mohla bych si to dovolit ? oni ze zacatku asi moc velkou vahu mit nebudou
    btw jak dlouho po cisari budu moct cvicit na hluboke brisaky ? mam dost problemy se zadama a ted se neodvazuju jakkoliv cvicit (musim zaklepat ze kromne nevolnosti a neustale slabosti a pocitu na omdleni se citim naprosto v pohode, coz jsem predtim nezazila)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam