• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: mono-bi je rozhodně změna k lepšímu :-)
    škoda že druhou placentu asi jen těžko přehlídli, to by bylo ještě lepší :-)

u mono-bi dokonce je i teoretická šance spontánního porodu, ale jen v případě opravdu příznivých okolností (musí se najednou sejít rychle postupující porod, děti váhově max 500g od sebe, dostatečná gestační zralost, obě hlavičkou, žádná patologie u matky ani dětí, stabilní ozvy) - ale stejně je lepší se mentálně připravit na císaře a cokoli nad to brát jako bonus.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    tak dneska na kontrole v podoli se ukazalo, ze nase dvojcatka jsou mono-bi ... to me dava velkou nadeji, ze si s nima budu moct jednou popovidat z oci do oci, jako jasne, rizikove stale, ale uz nemam takovy strach :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: ano sice to zatim vypada ze to nebudeme potrebovat ale co kdyby ..
    me se prilozenim Betky rozjelo mliko neprosto neskutecne pul litru na jedno odsati z obou , mazec, ale otazkou je jestli to vydrzi .. a doma uz mam zamrazenej litr a v Podoli prej 4l, takze prestavam panikarit ze mam malo mlika
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: no my ho jeste nezkouseli slozit nestihame vubec nic, tak asi zacneme trenovat ...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCTOR23: tak je to jen na tu prebebu, ale i tam se to šikne. My takhle dostali předpis na dohromady asi 40 krabic, když si vezmeš, že jedna stojí 250... deset tisíc, jen to hvízdne.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TRISSIE: jasně,vetknu to tam,škoda,že jsem to nevěděl dřív...taky jsme utráceli za bebu hříšný peníze....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCTOR23: prosímtě, nechceš dát do záhlaví info o tom, že umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge, Nutrilon Nenatal a pod) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou?

Já to psala kdysi dávno do klubu, ale to už je bůhvíkde zapomenuté. A není to úplně málo peněz, co se dá takhle ušetřit.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: vazne jsem stestim a blahem bez sebe ze jsem vyhrala ty listky na for kids, osaham jim tam vsechny kocarky a ze tentokrat uz na ne nebudu jen koukat jak tele na nova vrata, ale i budu tusit, co po kocarku vlastne chci
    zustava dilema jestli neprodat golfky co ted mame, XL sportaka predavam svagrovy co ma za mesic termin tak aspon ten nemusim resit, i kdyz dost ji lituju, korbicka milionova, sportak je za trest
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: tak EW samozřejmě taky nejde do úplného sedu, to nejde snad žádný sporťák, co jsem kdy viděla...
    ale pravda, XA je v kategorii kočárků, co mají mouchy (o velikosti masařek z káhirského smetiště). A představ si, že XLander dělá i dvojčecí kočáry, tytéž chyby s dvojnásobnou váhou! No neber to :-)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    SUCUBIS: taky mě to velice pobavilo..:))
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: polohovani u XA je na snurku co musis vytahovat a do uplneho sedu ho nikdy nedas, tak nevim co je horsi + ta vnitrni vlozka kocarku silene klouze
    DOCTOR23: ty vis jak rozbrecet :)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TRISSIE: to polohování mě taky neskutečně se*e,to nemohl vymyslet ani chlap,ale nějakej dyletant...:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    já bych teda k EW řekla, že ten úložný prostor je absolutně debilní (a to jsem ještě zjistila, že u některých starších verzí tam ani nejsou ty zipy! takže absolutně nechápu, jak se tam dá nebo má dostat, když je sporťák v lehu), polohování zad na zipy musel vymyslet chlap, co dítě neviděl ani z rychlíku (aneb, není nad to, zmrzlýma rukama se pokoušet zapnout čtyři zipy na nepřístupném místě mezi oběma sedačkami, když se do toho chytá látka sedaček), a nepolohovatelná opěrka nožiček je taky vynález století.

ALE - bohužel, nic lepšího není. Ostatní jsou na tom o dost hůř, buď vachrlatá konstrukce, nebo těžké jak kráva a ovladatelné jako valník, nebo na to nejdou dát autosedačky vůbec (nebo všechny chyby najednou). Teda ještě TFK je docela OK, ale nebyla jsem schopná ho v obchodě složit ani s nápovědou, což mohla být jen moje chyba, ne chyba kočáru.

Jo a pozor, že na starší typy EW nejde sehnat stupátko za kočár. Duh. To vědět, tak sháním ten novější.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    :D
    Pár s dvojčaty prošmejdil v Praze dům. Muž vzal kameru, žena rohožku  – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...595-par-s-dvojcaty-prosmejdil-v-praze-dum-muz-vzal-kameru-zena-rohozku.html
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    SUCUBIS: easy walker máme a můžu jen doporučit,jediný co mi vadí je malý úložný prostor pod kočárkem a navíc je blbě přístupnej..ale jinak ok
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale s čistě 80cm dveřma jsem se setkala "ve veřejném prostoru" akorát ve vnějším výtahu v DBK.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TRISSIE: já to řešila sundáním jedné autosedačky z adaptéru a nakloněním kočáru při průjezdu, to stačilo.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: no neprojdou, no, když si vezmeš, že autosedačky mají na šířku kolem 45 cm (Cybex 47cm) a že jsou od sebe jen mírně posunuté, ale nepřekrývají se o 10cm, tak je jasné, že prostě do 80cm se nevejdou. Není to o moc, ale stačí :-(
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    jinak teda u nas se slavi uspechy, holky pomalu pribiraji a Betka jako velka holka dostala body akorat je z toho poradne vykulena
    Picasa Web Albums - pusinky nase - 2014 03.25 T+A
    https://picasaweb.google.com/...6469292/20140325TA?authkey=Gv1sRgCIGWwJWfqLOQtgE#5994704692782664834

a dneska sem Betku poprve prikladala a sice pak padla unavou, ale zvladla vypit 4 ml a prekvapila tim i laktacni poradkyni protoze si myslela ze je na to jeste mala a ze nic nevysosne :o))
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: nene jak neprojdou? uz mi kocar stoji v predsini !! teda v krabicich .. a jake mas sedacky ? treba jine budou pasovat lip...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam