• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    KACHNY: a zbytek veci pytlikujeme ted ale mame jeste nastesti cas.. hadriky nejake mam , mame prebalovak, postylka bude asi o vikendu a uz jenom matrace do postylky perinky atd, ale to vyresi jeden nakup ..
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: no ja tam byla dvakrat jednou po propusteni po hospitalizaci a pak tyden na to, obe to byly mile doktorky vsechno vysvetlily a po druhe me poslala na diabetologii a dalsi velkej ultrazvuk.. diabetologii sem stihla jenom jednou kdy sem nafasovala glukometr a instrukce s tim ze se meri ob den ( opet sem to stihla jenom dvakrat v den porodu sem se na to rano vykaslala.. ) ultrazvuk sem taky nestihla :o)

AVATAR: jen co mi dali epidural tak uz to bylo ok ale jak nic bych nerekla .. rekla bych rychle :o) oni ty stahy po minute nebyly zadnej med ..

SUCUBIS: vybrano sme meli uz dlouho a chteli ho objednat az koncem brezna, ale pak sme zjistili ze cervena barva ma vypadek dodavky takze sme objednavali v unoru a prisel tyden po porodu takze nekdy po mesici .. ale my chteli tu cervenou .. jo a je to ten easywalker
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    my kupovali ve 25tt ale žena už byla u apolináře..takže je lepší bejt připraven za včasu...:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: vybraný jsem měla kolem 20tt, ale výbavu jsem kupovala až mezi 25-30tt - do té doby ani ťuk. Až když jsem věděla, že už jsou dost velké na to, že by přežily, i kdyby musely hned ven.
    Ale ono, já taky z kontroly v 21tt odcházela s podezřením na transfuzní syndrom a s verdiktem doktorky, že pokud to nezvládnem aspoň do 26tt, tak to bude hodně nedobré.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    kolem kteryho tydne jste tak porizovali kocarek ? napadlo me nejdriv 20tt, ale i to me prijde nejak brzo
    tak ja uz mlcim :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    AVATAR: máma teda s námi šla na císaře,protože ségra přestala dýchat,ale já měla váhu 3,6kg a ségra 2,4kg. to bych teda ani spontaně nechtěla rodit :) dvakrát zase sebou
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    AVATAR: hele ja co porod to peklo, oba co jsem v za zivot prozila (v rozmezi 10ti let) byly prekotne z toho ten pred 2ma lety hnanej vsim co meli po ruce a u toho jsem jim malem odesla do rise snu, z ty bolesti by se jeden zblaznil, vazne porod je neco, co bych uz asi nezvladla prirozenou cestou
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AVATAR: nezobecňuj, jo? Jeden z doktorů v Motole měl doma dvojčata, s porodní váhou 3.5 kila (donošený), a moje o šest týdnů nedonošené měly 2.400 a 2.300 - s tím se rodí některé donošené děti :-) (třeba manžel měl 2.6kg v termínu)
    SUCUBIS: hele dvojky bejvaj malicky i kdyz neprijdou predcasne. Zena vyplivla ty nase dva pytliky mouky jak nic :)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    da se to vubec kojit oba najednou, kdyz zenska neni prirodou nijak extra obdarovana ?
    KACHNY: jaky tam vubec jsou na te rizikove poradne ? prijemne sestricky ? na UTz jsem dneska mela uzasnou sestricku co se me vazne moc venovala a snazila se vsechno vysvetlit, ja tam na ni cucela jak telatko kdyz jsem prisla :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    me se dokonce pri prijmu ptali jestli chci rodit spontalne nebo SC , rekla sem ze normalne za coz sem si pak v jednu chvili dost nadavala :o)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: tak sem to resila, proste je to tak i kdyz je to nesmysl, sem tam zaregistrovana na termin porodu 14.5 a holky sou na svete od 15.3.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: ja jen nechapu, proc se mam jeste na webu registrovat k porodu, kdyz stejne bude v uplne jinem terminu a uz si me tam budou sledovat od 2.trimestru, takovy prasteny, jeste aby se me ta registrace nepovedla, kde pak budu rodit :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: hele, u dvojčat je císař na přání lékařsky indikovaný i u dvojvaječných v ideálním postavení, takže se rozhodně nemusíš bát, že by tě nutili do přirozeného porodu, když nebudeš chtít!
    Já myslela, že bys třeba chtěla rodit vaginálně (já chtěla, ale nešlo to - áčko v poloze koncem pánevním je prostě neoddiskutovatelný císař), tak že ti dám nějakou naději :-)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: kdyby me rekli ze cisar nebude tak je asi zabiju, ja se na nej tak tesim, desim se porodu a u psychiatry mam slibeny papir ze doporucuje vzhledem k psychickemu stavu prave cisare - nezahravej si se mnou :D
    jinak jak je dneska kontroloval tak oba maji 45mm, zatim se nastesti zda, ze hodlaji byt stejne velici
    zati ja jsem uplne mrtva, hrozny vycerpani a co jsme se o nich dozvedela tak zase nespim, jestli to tak pujde dal, tak nas znicim vsechny tri, spis chradku nez ze bych prospivala
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: mono-bi je rozhodně změna k lepšímu :-)
    škoda že druhou placentu asi jen těžko přehlídli, to by bylo ještě lepší :-)

u mono-bi dokonce je i teoretická šance spontánního porodu, ale jen v případě opravdu příznivých okolností (musí se najednou sejít rychle postupující porod, děti váhově max 500g od sebe, dostatečná gestační zralost, obě hlavičkou, žádná patologie u matky ani dětí, stabilní ozvy) - ale stejně je lepší se mentálně připravit na císaře a cokoli nad to brát jako bonus.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    tak dneska na kontrole v podoli se ukazalo, ze nase dvojcatka jsou mono-bi ... to me dava velkou nadeji, ze si s nima budu moct jednou popovidat z oci do oci, jako jasne, rizikove stale, ale uz nemam takovy strach :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: ano sice to zatim vypada ze to nebudeme potrebovat ale co kdyby ..
    me se prilozenim Betky rozjelo mliko neprosto neskutecne pul litru na jedno odsati z obou , mazec, ale otazkou je jestli to vydrzi .. a doma uz mam zamrazenej litr a v Podoli prej 4l, takze prestavam panikarit ze mam malo mlika
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: no my ho jeste nezkouseli slozit nestihame vubec nic, tak asi zacneme trenovat ...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCTOR23: tak je to jen na tu prebebu, ale i tam se to šikne. My takhle dostali předpis na dohromady asi 40 krabic, když si vezmeš, že jedna stojí 250... deset tisíc, jen to hvízdne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam