• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    PASTEL:
    BALAENA: jo vidis to delam jen sem nenapsala .. taky normalne piju hodne a ted jeste vic ..

ze mam malo mlika mmj poznam taky podle toho ze chodim na zachod casteji nez kdyz sem ho mela moc .. proste nekudy ta tekutina musi ven ...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KACHNY: kojicí čaje a melta/vitakáva/caro, to asi víš.
    a při odstříkávání koukat na holčičky na fotkách nebo na videu
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    KACHNY: hlavně pitný režim, to asi víš, spousta čisté vody, já jsem pila tak 4-5 litrů za den, já teda hodně piju i normálně, pak nám říkali nějaký kysaný mléčný výrobek, jednu porci za den, a mně pomáhal čaj pro kojící matky,
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    PASTEL: jj holky sou v Podoli ja doma ..
    vcera nastal zase obrat a jen tak mimo rec sem se dozvedela ze vse zase vratili zpet takze holky ji po trech hodinach obe .. tak doufam ze to bude platit i dneska .. posledni dny sou diky tomu fakt masakr, jak sem ve stresu tak mam min mlika z nadbytku 400 na jedno odsati sem ted rada kdyz vytahnu 50 z obou a trva to desive dlouho .. ja vim hlavne klid a nestresovat se.. kdyz to proste v tyhle situaci moc nejde a to se snazim ...
    mimo homeopatik, nahrivani, klidu a spanku jeste nejakej tip na zvyseni laktace? vim ze by mi pomohlo casteji prikladat holky, ale to uz nestiham .. dvakrat denne tam zvladame chodit o vikendu a v pracovnim tydnu ob den ..
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    KACHNY: a to jste v Podolí?
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    KACHNY: to je teda hruuza! vydrž a těš se domů. To tam snad mají dvojčata poprvé, že nechápou, že se musí holčičky sladit k sobě? Já vim, to je jen otázka do větru :( Asi Tě to neuklidní, ale já byla v porodnici 14 dnů a za tu dobu byly moje holčičky spolu jen asi 3 noci-buď byly na inkubátoru, nebo jedna pod UV, nebo druhá pod UV...
    Jen co jsem obulela, že tam budu muset tvrdnout, než menší nabude 2kg, a nějak se s tím vyrovnala, tak mne následující den bez upozornění chtěli poslat domů: ráno v 7 mi řekli, že ve 12 mám vyklidit pokoj... vzchopila jsem se, že to jako teda ne a vydžely jsme v porodnici přes víkend a pak šly domů-menší měla 1850g! a dali mi ji domů. Tam to sice bylo těžký, ale tak nějak jinak-líp. A 3hodinový režim nám vydržel, to zas naladíte. Navíc to poznáš Ty nejlíp, protože TY jsi jejich máma, ne žadná sestra rutinérka ;)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KACHNY: u nás to právě bylo téměř na minutu přesně po třech hodinách. A to mi posledních pár dní na tom lůžkovém intermediáru říkali, že už kluci mají "volný" režim, což znamenalo, že je nemusím budit přesně po třech hodinách, ale klidně je nechat i 4. Což nikdy neklaplo, protože kluci měli prostě vsugerovaný ten tříhodinový režim...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: snad mas pravdu .o)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: ono to zase bude něco trochu jiného, až budou spát doma v klidu a nebude kolem nic furt řvát sedm dalších mimin :-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: joo myslim ze mozna netreba Betka ma v brisku budika coz je problem je nastavenej na 3 hodiny a ne 3.5 a vic .. no snad je teda uz brzo pusti protoze tohle bude ted peklo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: jsou to nedonošenky, stejně je budeš ze začátku muset na krmení budit, a jaký si to doma uděláš, takový to budeš mít!
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    LORAIN: no toho se bojim toho kdyz by holky pustili 16 coz mozna klapne tak se zcvoknu ...
    ja uz sem se jednou domluvila sesetrama a vratilo se to a dalsi smena dneska rano to po konzultaci s doktorkou zrusily a nasadily sve reseni .. se mnou nic neresily a rovnou name poslaly doktorku s kterou se neda domluvit
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: jo, holky se narodily s 2.4 a 2.3kg, takže se to nakonec dohodlo tak, že na intermediál jsem šla hned, jak se uvolnilo místo a jak mě byli ochotní pustit po císaři.
    Ale nastupovala jsem tam s tím, že minimálně týden, možná víc si tam pobudeme. Nakonec to bylo osm dní. A maminka, co ležela se mnou, tam byla ještě o den dýl.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: kdyz se neda mluvit ani s doktorkou ani se sestrickama je to tezke, jedine snad pak stiznost primo na vedeni kliniky
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KACHNY: já to měla úplně jinak :-( ale na tom intermediaru byli velmi příčetní doktoři, se kterými se dalo dost dobře domluvit. na úplně jiné úrovni, než když "důležitá" sestřička melduje něco, co jí před tím řekli.
    Asi bych se s nimi zkusila domluvit - přes to, že máš pocit, že to holkám takhle vůbec nevyhovuje, a hlavně trvat na tom, aby holky měly pokud možno sladěný režim, protože jinak je to po návratu cesta do pekla.
    Když kluky propustili, byla jsem jim za ten tříhodinový režim celkem vděčná, i když jsem byla ráda, že jsem u toho "nastavování" nebyla osobně přítomná, protože jestli je nechali řvát, asi bych to nevydržela... ;-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SHIVASANTI: no bohuzel se neda domluvit ani s doktorkou.. oproti RESu je tohle oddeleni hruza nejen lidma pravidlama ale i vzhledem, ale pry ho budou za mesic rekonstruovat tak alespon neco ma sanci na zlepseni.. ..
    ja mam ted v sobotu 3 tydny od porodu a poklesu uz nekolik ale ne tak moc velkych..
    a navic nevim jak mam odsavat kdyz nevim v kolik bude Betka jist 3-4 hodiny se blbe pocita
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: jak se mam branit?

TRISSIE: no az par dni pred tim nez pujdou domu .. ale ty si mela holky vetsi nez 2 kila rovnou ne?
    SHIVASANTI
    SHIVASANTI --- ---
    KACHNY: Na Bulovce to byly intervaly taky po 3 hodinách. Nicméně jestli se sestřičkami nedá rozumně dohodnout, zkus to vydržet a doma si zajedeš režim takový, jaký bude vyhovovat tobě a holčičkám;)
    Jinak mě také po nějakém čase (cca po 2 týdnech po porodu) ubylo mlíko, že jsem téměř nic neodsála a bála jsem se, že bude finito, ale zase se to rozjelo, tak neboj a hlavně se nestresuj:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: a kdy půjdeš k nim na intermediál?

v Motole se teda jelo pravidelně po 3 hodinách, ovšem zas prudili s ranními vizitami, kdy mi sestry nechtěly dát mlíko na dokrm, než přijde doktor, takže já tam měla hladový dítě, který chtělo jíst o půl šesté a místo toho dostalo mlíko až skoro v sedm. Ale jinak jsem si dělala víceméně co jsem chtěla, oni mě jako druhomatku moc neřešili :-)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: a nejde se nejak branit aby jste to meli tak jako predtim ? ze to nevyhovuje ani tobe ani detem ?
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    mam dotaz ohleden pobytu deti po porudu v nemocnici , dokud sme byli na RESu tak holky jedli po 3 hodinach, klokankovalo se defacto kdykoliv ale minimalne hodinu a pokud se holky prikladaly tak pred klokankovanim.. Ted sou na intermediaru a tady je vsechno jinak, klokankovani je maximalne hodinu, s tim ze jenom u terky, betka je oblecena a oblecene mimina se neklokankuji, a piklada se po klokankovani, zto je ale terka tak unavenma ze nevytahne nic .. Terka ji po 3 hodinach a Betce to i pres muj protest prodlouzili na 3-4 hodiny s tim ze je velka a proste se to tak dela a vratit to zpet na 3 hodiny ( aby to meli nastejno ) nejde .. Me se to nelibi ale proste nevim co s tim.. komplikuje to strasne prikladani a navic Betka ty posuny podle me nenese dobre, pul hodiny pred jidlem rve a pak po 5 minutach po prilozeni vytuhne unavou a pak se dokrmuje z lahvicky kde ji to tece lip ( ne calma systemem ji krmit nebudou protoze proste nebudou ) a z lahvicky to bud vypije nebo se to do ni cpe jak do husy ( je vytuhla a spi ) a pak to vybleje ( sondicku ji hned vzali ) .. bohuzel jak to maji casove rozhozeny tak ani neni moznost kojit najednou a fakt se desim toho co bude az budeme doma zrejme budu cely den kojit bud jednu nebo druhou .. taky je to dost na hovno kdyz nakojim Terku tu pak muzu mit u sebe jenom 10 minut a pak ji musim dat zpet a cekam trebas 2 hodiny.. Betku si vzit sice muzu, ale kdyz ji probudim tak pak si uvedomi ze ma driv hlad a kolotoc se opakuje takze tam muzu leda sedet a koukat na spici deti .. s tim ze prikladani Betky taky obsa vyjde tak ze v prsu nic neni ( protoze mezi tim musim odsavat ) .. s tim vism mi jeste ubylo mlika a to tak ze jeste pred tim nez jim to v patek rozhodily sem odsavala z kazdeho prsa 110 - 200 a ted sem na 30 ml .. uz mi z toho jebne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam