• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    KACHNY: Obávám se, že ne... rozhodně neznám žádnou dvojdeskovku, která by to uměla... Si to zkus - sundej jedno dítě a čekej, jestli to začne houkat - pokud to funguje, tak by mělo (jedno dítě ti "nedejchá" - resp. dejchá jinde....)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    AXTHEB: nechapu .... polozili sme kazdou primo na desku zabalenou v dece a zavinovacce - ne ze sme dali desky pod matraci .. tak to by melo byt ok ne ?

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    KACHNY: protoze staci aby dychalo jedno dite, ne?
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KACHNY: průvan ani otřesy ani nic nespustí, jde naopak o to, aby se nestalo, že průvan bude třást deskou a monitor si bude "myslet", že to dýchá dítě, když to přitom dýchat nebude
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    PASTEL: a proc je nepouzitelny pro dve deti v jedny postylce? prave to praktikuju .. a teda pruvan ani otresy ( a ze ty tu sou mame stare parkety ve starem baraku ) nic nespustilo
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    co otřesy podlahy, ale i průvan, dost mě to vyděsilo, ale mnohačetnými zkouškami jsem přišla na to že nejdýl tak do minuty to odhalí nepravidelnost těch otřesů, že to nebude dech dítěte a spustí alarm, takže stran tohoto bych se neobávala,ale taky ty deskový nejdou pod pérový a moc tlustý matrace a samozřejmě musíš mít každý dítě ve vlastní postýlce, pro dvě děti v jedné postýlce je ten deskový nepoužitelný
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ono zas ta deskova varianta vim ze kdyz jsem ji mela u priserky, tak snimala i otresy podlahy jak jsme chodili po pokoji a cvrcky budu mit v cestovni postylce se zavesem, to by asi byly lepsi ty plenkovy, ale pujcovat jsem je nikde nevidela (OZP ma taky prispevek na porizeni/pujceni monirotu, ale v zavyslosti na nasbiranych bodech)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    a monitorydechu.cz mají pobočky všude možně po republice, vždycky to má někdo doma, my jsme pro ně byli v nějakym paneláku na jižňáku, ty deskový jsou údajně daleko lepší než ty připínací na plínu, jedna doktorka mi řekla že je v každym případě musim mít, druhá že potíže s dechem nikdy neměli takže si myslí že to neni potřeba, máme je půjčený a jsem za ně fakt ráda, vždycky koukám jak kluci blikají a líp se mi usíná :-)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    btw, nám na jeden ten monitor dechu (zapůjčení) zacvakala moje zdravotní pojišťovna (ministerstva vnitra)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    a jak ste to vlastne meli po navratu domu, doktorka mi tu rikala ze muzou byt vic plactivy nemusej chtit moc sat atd .. ale ze se to prej po nekolika dnech ustali
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    my jsme je měli z aukra cca za 500kč jeden..
    je to dobrý věc, o dost lépe se nám spalo,když jsme veděli, že jsou kluci hlídaný..;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: no z logiky věci, že - teda pokud ti nestačí vědět, že dýchá aspoň jedno dítě :-)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: sakra jak to ? ja na to spolehala :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: dvoudeskový pro dvě děti samozřejmě nestačí! Dvoudeskový se používá pro pokrytí větší plochy (tedy když už se miminko pohybuje v postýlce, aby neslezlo ze snímací desky), ale alarm se rozezní, jen když není pohyb (=dech) ani na jedné desce. Každé dítě musí mít svůj monitor.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: buď ráda, že to vůbec půjčují a nemusíš ho kupovat nový.
    Jinak v tom Mládátku v Hostivici ho půjčují i na měsíc, ale je to samozřejmě výrazně dražší než na půl roku (300/měsíc vs 800/půl roku).
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: hele nasla jsem uz jen tenhle za 900, ale to mas pro obe deti takze staci jen 1, kdyby jsi byla z ostravy, tak tam pujcuji i po mesici
    Sdružení sluníčko
    http://www.monitordechu.cz/cs/popis-pristroje
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: kocar sme neplatili my tolik bychom nemeli .. jasne je to na bezpecnot, ale me se nelibi to ze nemas moznost si ho pujcuit na kratsi dobu, zkratka ten system pujcovani. Kdyz nekam pojedu a zapomenu tak si ho zase pujcim v miste kam jedu napul roku?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: ale co ti přijde hloupého na tom, že přístroj určený na detekci rizika, které se objevuje nejčastěji (u donošených dětí) kolem 4-6. měsíce, se půjčuje právě na těch šest měsíců?
    Kupovali jste nový kočár za x tisíc, a investovat 1600 do bezpečnosti dětí ti přijde moc?
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: videla jsem pujcovne monitoru kde jsou 2 desky za 800/6 mesicu .. pokusim se pohledat, pujcovna je prazska
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: ja vim .. ale prijde mi hloupe ta nemoznost vyberu bud pul roku neboi nic a platis predem jinak nic .. smula medvede ..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam