• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    ZARZAROSA: moje deti jeste nemaji dost dlouhy nohy na to, abych ti oponoval. Osobne to tam dole nezapinam. Prece to nemusi byt hermeticky uzavreny. Pokud chci plastenku sundat, tak jen preklopim predek plastenky na strisky a vice to neresim.

to s tou taskou nechapu. Vsak ty zadni dily jdu prehodit pres tasku.
    SUCUBIS: jako me se to libi, ale je to spis na nudloidni pokoj. Ale jako inspirace dobry :D
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    BALAENA: ja budu resit spani pro 3 deti a dost se te patrove postele desim, tim ze jsem dost malinka tak predstava, jak se snazim nemocne dite obstarat v tom hornim patre nebo se ho tam snazim sama dat kdyz bude nutne potrebovat dolu me desi, manzel taky nebude doma nonstop (jinak bych vzala tuhle, je uzasna http://www.postele-palandy.cz/palandy-dominika.php )
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    Pro nezasvěcené-pláštěnka se přetáhne přes celý kočár, dole jakoby pod nohama sedících dětí je drát délky cca 70cm a dole se pláštěnka musí na suchý zip obtočit kolem kolečka.
    vadí mi materiál, protože jakmile je jen trochu víc zima, tak se nedá dobře složit. Je hrozně tlustá. Pláštěnky jiných kočárů jsou z celkem skladnějších materiálů. Ten drát už tam samozřejmě taky dávno nemáme, ale zato se ty suchý zipy dole utrhly v podstatě okamžitě. Moje holky mají už delší nohy, takže když teď prší a přetáhnu ji jen bez klečenína chodníku (jak jinak tam dolu tu pláštěnku upnout?) pak holkám prší na boty. Málo větrá. Pokud chceš pláštěnku na chvilku odklopit (přestane na chvilku pršet, vjedeš do autobusu/metra), musíš jí celou deinstalovat (včetně toho klečení na chodníku) a pokud ji pak vytáhnu na stříšky, mám všechno mokrý a šířka kočáru se přesně zvětší o ten pidi kousek, o který pak všude zadrhávám.
    Nejsem sice výrobce, ale možná bych vymyslela i variantu, aby se dalo při nasazené pláštěnce vlézt do kapes kočáru, nebo aby se případně pláštěnka dala přehodit i přes tašku.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SUCUBIS: to můžou i na normální patrovce, skluzavka se dá oddělat

jinak naše monodítě má něco takového
    MIKE Patrová postel - SCONTO NÁBYTEK > Patrové postele
    http://www.sconto.cz/cz/produkty/patrove-postele/mike-5995205-xx
    nahoře spí a dole má takovou "povalovnu", kde si třeba čte nebo hraje; když je nemocnej, spí dole, abych k němu mohla, a jinak dole spí návštěvy.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    AVATAR: skluzavku mas na hristi u baraku nebo muzes koupit samostatnou, na tomhle muzou spat i kdyz uz je skluzavka nebude zajimat :)
    SUCUBIS: to zas tak draze nevypada, ale chybi mi tam skluzavka! :D

kazdopadne mam na tohle penez relativne dost. Kdyz jsem si bral uver, byl urok pres 5% a ted je kolem 3%. Takze jsem si nechal navysit uver o pul milionu a platit budu min, nez predtim. Sice nechapu, proc mi to banka schvalila, ale stalo se a tak aspon zrenovuju koupelnu a vymyslim deckej pokoj ;)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    AVATAR: osobne se me strasne libi tento napad (jednak z detstvi mam zly zkusenosti z patroveho spani ve vlaku a pak strach ze schudku a pristupu k nemocnemu diteti + ta uspora mista) - ale jde to jen pokud je na to misto a penizky na realizaci :)
    https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/...2/t1.0-9/1558500_401604139980196_3615941125828992769_n.jpg
    Ja bych mel dotaz z trochu jinyho soudku.

chystam se na prestavbu pracovny na detsky pokoj. Jaky mate zkusenosti s patrovou posteli? Zprvu jsem si myslel, ze to nepujde, ale kdyz vidim, jaky jsou ty moje deti opice (a ze uz se delaji i postele s sikmyma schudkama a ne jen s zebrikem, jak za myho mladi) a jeste se to da okorenit o klouzacku, coz je momentalne strasne bavi, zacinam nad tim vazne uvazovat ;)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SUCUBIS: Korby byly úplně oddělené, sporťák má střechu společnou. Ale zatím mi to nikdy nevadilo.
    A co se brzdy týká - bydlíme teď taky v hodně kopcovitém terénu, vážím 52 a z kopce mám fakt velký problém. U tchánů máme kočár (mountain buggy?) bez brzdy a je to fakt nebe a dudy.
    SUCUBIS: me neco vypravej o kopeccich, kdyz ziju na vysocine ;)
    ale uplne to chapu, je neco jinyho drzet z kopce 40 kilo, kdyz vazis 80, nez kdyz vazis 50 :D
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    AVATAR: ja jsem slaba zenska a mame tu dost kopecku (prece jen Nusle jsou dolik uprostred Prahy, takze vsude je to do kopecka a domu z kopecka) a v zime ty cesty z 80% ani neudrzuji :(
    SUCUBIS: hele ja jsem chlap a jsem tim dost ovlivnen, ale brzda mi nikdy nechybela a to polohovani mi zas tak blby neprijde. Coz je zas danny tim, ze jiny neznam. Ale zapnout / rozepnout ctyri zipy mi jako zas az takovej dealbreaker neprijde ;)

SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    LORAIN: ty mas ten s tou spojenou strechou ?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SUCUBIS: TFK
    +++ kotoučová brzda
    + korbičky jsou velmi lehké a dají se snadno sundat
    + snadno se skládá
    + velká kola, dobrý do terénu
    + vhodný i na kolečkové brusle nebo běh
    + stabilita
    +/- nafukovací kola
    - váha
    - prostor pod kočárem je sice velký, ale u sporťáku už ne tak snadno přístupný a je předělený tyčemi, takže větší předměty není možné naložit
    - instalace autosedaček vyžaduje přídavnou zvláštní tyč

A asi se dost liší modely jednotlivých let (náš, asi 2009) nemá polohování nohou u sporťáku, má rovné tyče u řidítek (u novějšich typů jsou už prohnuté), na kterých může v pohodě sedět starší syn. Dá se k němu přidat skejt pro staršího, protože dole na té tyči, kam se připojuje je část brzdy jen na jedné straně (u nových modelů jsem to už zaznamenala na obou stranách)

Kdybys měla další otázky, ptej se.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: no, velmi bych ti doporučila se to s tím dvojčecím kočárem naučit. Nikdy nevíš, kde neprojdeš dveřma a budeš muset skládat. Stalo se mi to několikrát.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: co jsem koukala na video tak ten TFK narozdil od EW ma trosku slozitejsi skladani, ale tak stejne nemame auto tak se asi ani moc skladat nebude, jak slozot XLandera co mame uz 2 roky jsem dokonce i zapomela :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: já ho v obchodě nebyla narozdíl od EW schopná rozložit. Ale může jít o vadu uživatele.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    super reporty :) zatim se me zda ze i kdyz je EW nadherny kocarek, tak TFK ma svoje prednosti (polohivani zada / nohy, rucni brzda) - ale zatim nemam zadny info od majitelu tohoto kocarku tak nevim zas jaky ten ma skryte vady :(
    ZARZAROSA: co ti vadi na te plastence? Prvni vec, co jsem udelal bylo, ze jsem z ni vytahl ten drat a od te doby s ni nemam jedinej problem. Na kocar ji nainstaluju do dvaceti vterin a mensi se udelat snad nedala. Velkej kocar - velka plastenka. Ale pod kocar se vejde, tak o co jde?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam