• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: oni az povyrostou tak to bude lepsi (aspon ja v to doufam, ale zkuseni rodicove tady povi spis, ja mam zatim zkusenost jen s jednim) ... musite mit nekoho kdo pomuze prave s tim cirkusem po nakrmeni, aby jste si vysetrili aspon 2 hodinky na oddech
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: o pauzy pres den se snazime jenomze to znamena lahvicku a po celem cirkusu s vazenim prebalovanim atd zbyva 1,5 max dve takze nic moc .. ale porad neztracim nadeji ze bude lip :o))
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: jj, myslela jsem vas rodice, po case budete mit tak naruseny spanek, ze se budete budit automaticky nebo pri kazdem kniknuti (aspon ja osobne se s tezkou poruchou spanku uz lecila nez jsem otehotnela, zas pro dvojky se me to bude taky hodit) ... co takhle si prez den udelat s manzelem ci babickama chvilku na spanek na stridacku at vecer nepadnete za vlast ?
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: nebo si myslela jako my rodice se budit pravidelne? tak to teda v noci nehrozi:o))) kralovstvi za 6 hodin spanku v kuse !!
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: ja vim ale je blby kdyz rodic padne tak ze ho budik nevzbudi a dite se taky nevzbudi , ja neznam ze by se dite nevzbudilo .. Mates se budil po 3 hodinach do 9 mesicu pravidelne jako hodinky bez naznaku ze by se alespon jedna pauza v noci mohla prodlouzit..
    no a teda ani Líze 5 hodinová puza neudelala dobre dala jenom 45 a vic nic :o( takhle si to obrovske mnystvi spanku najendou anijeden zpetne nevychutna kdyz vidi jak sou holky utahany a nechtej jist
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: dej tomu cas, pak uz se budete budit automaticky i bez budiku :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    jinak unava uz je na nas teda dost znat, dneska v noci nas budik proste nevzbudil vzbudila nas terka ale bohuzel maji diky tomu pauzu 5 hodin coz u Terky vypada tak ze proste na jidlo po chvili sere uplne a laduje se to do ni jak do husy ..
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    LORAIN: a nepamatujes si s jakou vahou to zvladi uz vsechno sami? Liza na 3 kila a pokud mam dost mlika tak si vytahne klidne stovku ale Terka proste da max 30 a je hotova ( vazi 2140 G)

a nepamatujes si nahodou znacku ty vahy ? ja uz se bojim cokoliv koupit vsechno sou sunty
    jako ten ohrivac na lahve co sme ho koupily ten bych vyhodila, bud sem blba nebi proste nefunguje jak ma ..
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KACHNY: U nás to šlo určtě přes dva měsíce :-( Myslím, že ještě tak minimálně tři týdny po návratu z porodnice. Váhu jsem pak používala digitální kuchyňskou - za tři stovky jsem si koupila nějakou placatou do pěti kil, abych mohla kluky položit třeba do pekáče, a vážila je na té. Ta vážila s přesností na 2g, což už bylo super.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    mam dotaz pro vas co ste kojili a dokrmovali odstrikanym MM, kdy se vam to srovnalo a deti zvladli vytahnout celou davku? drti me to dokrmovani a hlavne vazeni pred a po kojeni, pujcit si vahu s kterou ma smysl vazit je nemozne protoze sou vsechny digitalni a tudiz plus minus deset gramu zadna mira .. coz je pri davce jidla 40 dost velkej problem.. a mimo to to strasne komplikuje prochazky bavstevz doktoru proste jakykoliv vyjezd z baraku
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    satkujete dvojcatka ? je to vubec realny nebo spis jen pro lidi s kvalitni pateri ?
    ZARZAROSA: nekriticka obhajoba to neni, jen muj nazor :)
    uprimne, kdybych byl padesatikilova holka, asi bych chtel tu brzdu a EW bych nemel :)
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    AVATAR: no já myslim, že každý kočár má nějaké výhody a nějaké nevýhody. Pro mne je tohle nevýhoda, ale jak píšu níže, ne tak strašná, abych ostatní výhody EW vyměnila za jiný kočár. Kdyby to bylo tak strašný, pořídím si nánožník a mokrý boty řešit nemusím. žijeme ve městě, takže sundavání a nandavání pláštěnky je celkem běžná věc. Co Tě vede k tak nekritické obhajobě, nevím. Každopádně oba máme stejný kočárek, a oba jsme s ním evidentně spokojený natolik, že po jiném netoužíme a ani jeden nelitujeme nákupu. To by jako informace pro Sucubis mělo stačit. Můžeš klidně sepsat dlouhý report o výhodách a kladech EW, ale většinu jich zmiňuje už výrobce, tak mi nepřijde důležitý je zmiňovat.
    me se asi nejvic libi tohle:

Víte jak zkrotit neposedné děti? Zařiďte jim pokojíček, který je bude bavit – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...e-jak-zkrotit-neposedne-deti-zaridte-jim-pokojicek-ktery-je-bude-bavit.html
    ZARZAROSA: moje deti jeste nemaji dost dlouhy nohy na to, abych ti oponoval. Osobne to tam dole nezapinam. Prece to nemusi byt hermeticky uzavreny. Pokud chci plastenku sundat, tak jen preklopim predek plastenky na strisky a vice to neresim.

to s tou taskou nechapu. Vsak ty zadni dily jdu prehodit pres tasku.
    SUCUBIS: jako me se to libi, ale je to spis na nudloidni pokoj. Ale jako inspirace dobry :D
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    BALAENA: ja budu resit spani pro 3 deti a dost se te patrove postele desim, tim ze jsem dost malinka tak predstava, jak se snazim nemocne dite obstarat v tom hornim patre nebo se ho tam snazim sama dat kdyz bude nutne potrebovat dolu me desi, manzel taky nebude doma nonstop (jinak bych vzala tuhle, je uzasna http://www.postele-palandy.cz/palandy-dominika.php )
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    Pro nezasvěcené-pláštěnka se přetáhne přes celý kočár, dole jakoby pod nohama sedících dětí je drát délky cca 70cm a dole se pláštěnka musí na suchý zip obtočit kolem kolečka.
    vadí mi materiál, protože jakmile je jen trochu víc zima, tak se nedá dobře složit. Je hrozně tlustá. Pláštěnky jiných kočárů jsou z celkem skladnějších materiálů. Ten drát už tam samozřejmě taky dávno nemáme, ale zato se ty suchý zipy dole utrhly v podstatě okamžitě. Moje holky mají už delší nohy, takže když teď prší a přetáhnu ji jen bez klečenína chodníku (jak jinak tam dolu tu pláštěnku upnout?) pak holkám prší na boty. Málo větrá. Pokud chceš pláštěnku na chvilku odklopit (přestane na chvilku pršet, vjedeš do autobusu/metra), musíš jí celou deinstalovat (včetně toho klečení na chodníku) a pokud ji pak vytáhnu na stříšky, mám všechno mokrý a šířka kočáru se přesně zvětší o ten pidi kousek, o který pak všude zadrhávám.
    Nejsem sice výrobce, ale možná bych vymyslela i variantu, aby se dalo při nasazené pláštěnce vlézt do kapes kočáru, nebo aby se případně pláštěnka dala přehodit i přes tašku.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    SUCUBIS: to můžou i na normální patrovce, skluzavka se dá oddělat

jinak naše monodítě má něco takového
    MIKE Patrová postel - SCONTO NÁBYTEK > Patrové postele
    http://www.sconto.cz/cz/produkty/patrove-postele/mike-5995205-xx
    nahoře spí a dole má takovou "povalovnu", kde si třeba čte nebo hraje; když je nemocnej, spí dole, abych k němu mohla, a jinak dole spí návštěvy.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    AVATAR: skluzavku mas na hristi u baraku nebo muzes koupit samostatnou, na tomhle muzou spat i kdyz uz je skluzavka nebude zajimat :)
    SUCUBIS: to zas tak draze nevypada, ale chybi mi tam skluzavka! :D

kazdopadne mam na tohle penez relativne dost. Kdyz jsem si bral uver, byl urok pres 5% a ted je kolem 3%. Takze jsem si nechal navysit uver o pul milionu a platit budu min, nez predtim. Sice nechapu, proc mi to banka schvalila, ale stalo se a tak aspon zrenovuju koupelnu a vymyslim deckej pokoj ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam