• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    VERONIKA22: ja nad nim premyslela, ale z praktickych duvodu to bude nejspis Bumb... :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    kdo to tady sháněl easy walker? známá známé ho prodává ( kousek od Prahy )
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    uřídit se to s kapkou tréninku dá, horší je to ušlapat do kopce, a snášejí to asi jak který děti, pokud rádi jezdí v kočárku tak asi v pohodě známí s tím nemají problém, vlastní zkušenosti zatím nemám
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    a, ehm, jsou lidi, co mají tři děti neschopné samostatné jízdy na kole (což je případ LORAIN i můj), a holt tam ani dva rodiče na dvou kolech všechny děti do sedačky na kolo nedají...
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    taky potřeba uvědomit si existenci cyklostezek a vedlejších ulic, jako zkušený cyklista máš většinou povědomí o existenci sítě takových cest v okolí svého bydliště. Ty některé ty cyklistické vozíky mají dobrou bezpečnostní kostru, takže o tom zda je lepší když letíš do pangejtu s dítětem v sedačce, nebo dítě ve vozíku chráněný tou kostrou by se dalo polemizovat ale bylo by to zbytečný protože prvořadý je se do té situace vůbec nedostat, což lze i když pro člověka co na kole moc nejezdí to asi není úplně snadno představitelný. Základ je že kdybys namontoval dvě sedačky na jedno kolo tak s tim se jezdit fakt nedá vůbec nikde mezitím co vozík pro dvě děti použitelný je.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    LORAIN: taky jsme o tom přemýšleli,ale jak píše avatar,když si uvědomíš,že ve vejšce hlaviček tvejch dětí se točí kola aut a kamionů tak radši pořídíme sedačky na kolo..přijde mi to bezpečnější..
    LORAIN: ja radim cyklisty do stejne kasty, jako motorkare - darci organu. Ale ja jsem v tomhle divnej a osklive ovlivnenej tim, ze zena pracovala na aru :)

aneb na silnici deti patri maximalne v aute pripoutane do sedacky. Vse ostatni je zbytecnej hazard a kdykolu vidim funici matku, jak tahne tu sajdkaru na krajnici, kterak ji miji kamiony, klepu si na celo.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Ráda bych se zeptala na vozík za kolo. Máte ho někdo? A doporučili byste ho?
    Přemýšlím o něm - mohli bychom si ho půjčit za 30 euro za rok, mám kolo i elektrokolo a nejezdila bych žádné dlouhé vzdálenosti, jde mi to, jestli se to vůbec dá uřídit, jak se s tím manipuluje a jak to děti snáší.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KACHNY: Ta kuchyňská byla nějaká noname, fakt za tři stovky.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KACHNY:
    TRISSIE: já jsem tu kojeneckou měla Soehnle a nebylo to evidentně o moc lepší.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: no ja sem duverivej blbec a nenapadlo me ye pujcujou takovej krap ...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: u topcomu jsem byla TAK ráda, že se po třech týdnech používání rozbil a mohla jsem ho reklamovat (a překvapivě, ne, nechtěla jsem výměnu, ale peníze zpátky :-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: mame pujceny topcom a uz se tesim az jim ho vratim :o)))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: tak záleží, jakou máte tu kojeneckou, některé fakt mají ten algoritmus hodně špatný :-(
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: no jen si nemysly jelikoz nesnasi vazeni tak se melou jako blazen a liza ma vetsinou dost hysterak ( mesnasi prebalovani a uklidni se az u prsa ) a ted sem overila pres piti z lahvicky ze podle kuchynske vypila 50 a podle kojenecke zhubla 10
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: problém je v tom, že kojenecké váhy potřebují mít alogoritmus, který se vyrovná s tím, že se děti hýbou. To kuchyňská váha mít nemusí, mouka leží v misce bez hnutí :-)
    tvoje holky sebou ještě nehází, ale dej tomu pár týdnů a budou... kvalitní váhy z těch výkyvu spočítají, co je teda asi ta správná finální váha, ale na gram to fakt nejde, tuhle přesnost prostě u měřicího přístroje nedáš, nebo ne za nějakou v praxi dostupnou cenu (metodologii měření a výroby měřicích přístrojů jsme měli na škole).

Obecně z těch dostupných vah jsou nejlepší Soehnle. U pediatrů je ale mívají kalibrované pro konkrétní umístění na stole (čímž jsou zajištěné lepší výsledky), pro domácí použití se k téhle přesnosti nedostaneš.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    akorat teda nechapu proc je problem vyrobit vahu kojeneckou a presnosti na gram , ale jenom na 5g ale jenom dle navodu v realu je to plus minus 20 g a jeste ty ceny.. no sem rada ze je vyreseno diky!! ten nesmysl zitra vratime a bude klid
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    hurra vaha kuchynska zakoupena a k ni pekac a je to :o) je dost zvlastni vazit dite v pekaci ale co vazi to presne !!! tak zivot bude o kusek snazsi :o))
    Za me to bylo nejnarocnejsi obdobi. Oba jsme s zenou byli podrazdeni a stekali z nevyspani i na sebe. Ale ve chvili, kdy decka sama udrzela lahvicku uz to bylo v pohode :D

co se jidla tyce - Anicka byla kojena 5 mesicu (vzdy to byl boj a vzdy jsme museli dokrmovat), Simon vubec - proste chtel lahvicku a basta. Nakonci se z toho kojeni stala spis frustrace, protoze Áňa se zacala vztekat jen ji zena prso nabidla, coz zas stvalo a mrzelo zenu. Tak jsem jednou zavelel a dost! Dalsi ctyri mesice zena jen odstrikavala, ale vsichni jsme byli klidnejsi.

Ono se nic nesmi lamat pres koleno. Decka mela obdobi, kdy vyzahla vsechno a jeste neco navic, pak zas obdobi, kdy nechavala pulku lahvicky... Jediny, co je dulezity, jestli pribyvaj a to ty nase pribyala i kdyz nepila podle tabulek. Nastesti ;)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: oni az povyrostou tak to bude lepsi (aspon ja v to doufam, ale zkuseni rodicove tady povi spis, ja mam zatim zkusenost jen s jednim) ... musite mit nekoho kdo pomuze prave s tim cirkusem po nakrmeni, aby jste si vysetrili aspon 2 hodinky na oddech
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam