• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: u topcomu jsem byla TAK ráda, že se po třech týdnech používání rozbil a mohla jsem ho reklamovat (a překvapivě, ne, nechtěla jsem výměnu, ale peníze zpátky :-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: mame pujceny topcom a uz se tesim az jim ho vratim :o)))
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: tak záleží, jakou máte tu kojeneckou, některé fakt mají ten algoritmus hodně špatný :-(
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: no jen si nemysly jelikoz nesnasi vazeni tak se melou jako blazen a liza ma vetsinou dost hysterak ( mesnasi prebalovani a uklidni se az u prsa ) a ted sem overila pres piti z lahvicky ze podle kuchynske vypila 50 a podle kojenecke zhubla 10
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: problém je v tom, že kojenecké váhy potřebují mít alogoritmus, který se vyrovná s tím, že se děti hýbou. To kuchyňská váha mít nemusí, mouka leží v misce bez hnutí :-)
    tvoje holky sebou ještě nehází, ale dej tomu pár týdnů a budou... kvalitní váhy z těch výkyvu spočítají, co je teda asi ta správná finální váha, ale na gram to fakt nejde, tuhle přesnost prostě u měřicího přístroje nedáš, nebo ne za nějakou v praxi dostupnou cenu (metodologii měření a výroby měřicích přístrojů jsme měli na škole).

Obecně z těch dostupných vah jsou nejlepší Soehnle. U pediatrů je ale mívají kalibrované pro konkrétní umístění na stole (čímž jsou zajištěné lepší výsledky), pro domácí použití se k téhle přesnosti nedostaneš.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    akorat teda nechapu proc je problem vyrobit vahu kojeneckou a presnosti na gram , ale jenom na 5g ale jenom dle navodu v realu je to plus minus 20 g a jeste ty ceny.. no sem rada ze je vyreseno diky!! ten nesmysl zitra vratime a bude klid
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    hurra vaha kuchynska zakoupena a k ni pekac a je to :o) je dost zvlastni vazit dite v pekaci ale co vazi to presne !!! tak zivot bude o kusek snazsi :o))
    Za me to bylo nejnarocnejsi obdobi. Oba jsme s zenou byli podrazdeni a stekali z nevyspani i na sebe. Ale ve chvili, kdy decka sama udrzela lahvicku uz to bylo v pohode :D

co se jidla tyce - Anicka byla kojena 5 mesicu (vzdy to byl boj a vzdy jsme museli dokrmovat), Simon vubec - proste chtel lahvicku a basta. Nakonci se z toho kojeni stala spis frustrace, protoze Áňa se zacala vztekat jen ji zena prso nabidla, coz zas stvalo a mrzelo zenu. Tak jsem jednou zavelel a dost! Dalsi ctyri mesice zena jen odstrikavala, ale vsichni jsme byli klidnejsi.

Ono se nic nesmi lamat pres koleno. Decka mela obdobi, kdy vyzahla vsechno a jeste neco navic, pak zas obdobi, kdy nechavala pulku lahvicky... Jediny, co je dulezity, jestli pribyvaj a to ty nase pribyala i kdyz nepila podle tabulek. Nastesti ;)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: oni az povyrostou tak to bude lepsi (aspon ja v to doufam, ale zkuseni rodicove tady povi spis, ja mam zatim zkusenost jen s jednim) ... musite mit nekoho kdo pomuze prave s tim cirkusem po nakrmeni, aby jste si vysetrili aspon 2 hodinky na oddech
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: o pauzy pres den se snazime jenomze to znamena lahvicku a po celem cirkusu s vazenim prebalovanim atd zbyva 1,5 max dve takze nic moc .. ale porad neztracim nadeji ze bude lip :o))
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: jj, myslela jsem vas rodice, po case budete mit tak naruseny spanek, ze se budete budit automaticky nebo pri kazdem kniknuti (aspon ja osobne se s tezkou poruchou spanku uz lecila nez jsem otehotnela, zas pro dvojky se me to bude taky hodit) ... co takhle si prez den udelat s manzelem ci babickama chvilku na spanek na stridacku at vecer nepadnete za vlast ?
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: nebo si myslela jako my rodice se budit pravidelne? tak to teda v noci nehrozi:o))) kralovstvi za 6 hodin spanku v kuse !!
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: ja vim ale je blby kdyz rodic padne tak ze ho budik nevzbudi a dite se taky nevzbudi , ja neznam ze by se dite nevzbudilo .. Mates se budil po 3 hodinach do 9 mesicu pravidelne jako hodinky bez naznaku ze by se alespon jedna pauza v noci mohla prodlouzit..
    no a teda ani Líze 5 hodinová puza neudelala dobre dala jenom 45 a vic nic :o( takhle si to obrovske mnystvi spanku najendou anijeden zpetne nevychutna kdyz vidi jak sou holky utahany a nechtej jist
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: dej tomu cas, pak uz se budete budit automaticky i bez budiku :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    jinak unava uz je na nas teda dost znat, dneska v noci nas budik proste nevzbudil vzbudila nas terka ale bohuzel maji diky tomu pauzu 5 hodin coz u Terky vypada tak ze proste na jidlo po chvili sere uplne a laduje se to do ni jak do husy ..
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    LORAIN: a nepamatujes si s jakou vahou to zvladi uz vsechno sami? Liza na 3 kila a pokud mam dost mlika tak si vytahne klidne stovku ale Terka proste da max 30 a je hotova ( vazi 2140 G)

a nepamatujes si nahodou znacku ty vahy ? ja uz se bojim cokoliv koupit vsechno sou sunty
    jako ten ohrivac na lahve co sme ho koupily ten bych vyhodila, bud sem blba nebi proste nefunguje jak ma ..
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KACHNY: U nás to šlo určtě přes dva měsíce :-( Myslím, že ještě tak minimálně tři týdny po návratu z porodnice. Váhu jsem pak používala digitální kuchyňskou - za tři stovky jsem si koupila nějakou placatou do pěti kil, abych mohla kluky položit třeba do pekáče, a vážila je na té. Ta vážila s přesností na 2g, což už bylo super.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    mam dotaz pro vas co ste kojili a dokrmovali odstrikanym MM, kdy se vam to srovnalo a deti zvladli vytahnout celou davku? drti me to dokrmovani a hlavne vazeni pred a po kojeni, pujcit si vahu s kterou ma smysl vazit je nemozne protoze sou vsechny digitalni a tudiz plus minus deset gramu zadna mira .. coz je pri davce jidla 40 dost velkej problem.. a mimo to to strasne komplikuje prochazky bavstevz doktoru proste jakykoliv vyjezd z baraku
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    satkujete dvojcatka ? je to vubec realny nebo spis jen pro lidi s kvalitni pateri ?
    ZARZAROSA: nekriticka obhajoba to neni, jen muj nazor :)
    uprimne, kdybych byl padesatikilova holka, asi bych chtel tu brzdu a EW bych nemel :)
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    AVATAR: no já myslim, že každý kočár má nějaké výhody a nějaké nevýhody. Pro mne je tohle nevýhoda, ale jak píšu níže, ne tak strašná, abych ostatní výhody EW vyměnila za jiný kočár. Kdyby to bylo tak strašný, pořídím si nánožník a mokrý boty řešit nemusím. žijeme ve městě, takže sundavání a nandavání pláštěnky je celkem běžná věc. Co Tě vede k tak nekritické obhajobě, nevím. Každopádně oba máme stejný kočárek, a oba jsme s ním evidentně spokojený natolik, že po jiném netoužíme a ani jeden nelitujeme nákupu. To by jako informace pro Sucubis mělo stačit. Můžeš klidně sepsat dlouhý report o výhodách a kladech EW, ale většinu jich zmiňuje už výrobce, tak mi nepřijde důležitý je zmiňovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam