• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    LORAIN: my si nestěžujeme...naopak..:)
    LORAIN: mas je jeste maly, to se zlepsi ;)
    imho je nedostatek spanku ze zacatku to nejhorsi. Ale ja si na spanek vzdy potrpel :D
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DOCTOR23: A na co si teda stěžujete? :-)
    U nás je spaní/nespaní asi to, na co si "stěžuju" nejvíc.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    AVATAR: my to máme skoro stejný jako vy..:)cca kolem 20:00 je dáme do jedný společný místnosti do postýlek, řekneme "dobrou noc kluci" přikryjeme a odejdeme...někdy za 5 minut, někdy za půl hoďky jsou oba dva tuhý..:))no a pak si je zase kolem 8 ráno vyzvedneme..:))
    takže co se týče spaní, nemůžeme si vůbec stěžovat..;)
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    AVATAR: nám se to stalo asi jednou. tak si žena pořídila svěrací kazajky na sucháč a maj utrum :D
    KRUPAN: mě se z toho dycky vysoukaly. Ať jsem vázal jak silně jsem chtěl ;)
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    AVATAR: zavinem, svážem a je klid :))
    LORAIN: Tak me to nocni mliko nijak zvlast nevadi, protoze si ho vetsinou davaj, kdyz jdu spat. Ale zas Anicka je ranni ptace, takze jsem rad, kdyz spim aspon 6 hodin ;)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    AVATAR: tak nějak si to myslím taky, jenže přeučovat je teď, když už umí vylézt z postýlky, je tak akorát na grotesku jako z videa :-(
    A totéž platí o nočním buzení. Myslím, že ve dvou letech už mlíko v noci nepotřebují. Jenže nechat je řvát, až vzbudí jeden druhýho, pak oba třetího a nakonec i manžela, vezou mě druhý den do Bohnic nebo na Paknkrác :-(
    LORAIN: no, taky jsme ze zacatku tak (8 až 12m) zkouseli uspavat. Mela to na starosti hlavne zena. A i kdyz tam s nima byla a cetla jim pohadky, uklidnovala je atd, bylo kolem toho dost revu a zena, ktera toho mela po hodine uz plny kecky. Kdyz jsem uspaval ja, byla to naprosta katastrofa. Jakmile jsem s nima byl v mistnosti, tak na me hykaly, vyzadovaly abych si s nima hral a kazdej muj tiatr jak uz maji spat braly jako vybornou zabavu. Nakonec zas musela prijit zena, hladit hodinu Anicku po hlavicce a bylo to spis kontraproduktivni.

Pak jela zena na par dni pryc, tak jsem si rekl, ze je cas zkusit neco jinyho - ja ten rev vydrzim. Proste jsem jim dal do postylky mliko, odesel a.... usnuli snad driv, nez jsem sesel schody. No svete div se, asi jediny, co decka chtela byl klid a ne nejaky pohadky.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    AVATAR: tak to u nás šlo taky :-) většinou usnuli ještě u pití mlíka. Teď je ale úplně stejně jako staršího syna manžel zase navyknul na to, že je s nimi v místnosti, než usnou :-( a peklo je na světě, protože to pak vyžadují i v noci, když se probudí, a vůbec vždycky :-(
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    AVATAR: zatim sou v jedne postylce, nakrmime nechame je chvilku pohrat v obyvaku ( zvyk z toho kdyz sem na ne sama, po nakrmeni je odlozim do herny, odsaju, prebalim a pak az se vidi co bude jestli dlouhej spanek nebo hrani ) pak je premistime do loznice zavineme Rezi, prikrejeme Lizu a jde se spat.. max chodime podat dudlik a znova poprat dobrou noc .. zatim to prochazi ...
    SUCUBIS: svete div se :)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    AVATAR: ja to mam zatim jen s priserkou a pak to bude zabavnejsi, ale je uplne jak ten rostak nalevo, taky poprejem dobrou noc, zavreme loznici a za chvilku na nas cuci skvirou a desne se rehoce kdyz na nej vybehneme, obcas odejde z pokoje, zpusobne ho za sebou zavre a jde koukat na telku kterou si sam pusti, ale tak tohle je jeho takovej soukromej uspavaci ritual, vetsinou do hodiny tohodle zahaneni usne v pohode sam :) (i kdyz ted posledni tyden je takovej vykolejenej ze i to uspavani slo do kopru)
    DOCTOR23: a jak uspavate vy? :)

my je mame v jedne mistnosti ve dvou ohradkacc. Vykoupem, strcime do postylek, dame plysovy medvedy, anicce dudlik, pusy a odejdem.

Obcas neusnou hned. Casto staci rict pres chuvu ššš spinkej a je to. Obcas se jim spat nechce. To pustime truchu hruzy (s dupotem se vritim do loznice a okriknu je, ze maj zavrit oci a spat. Simon dela, ze spi Anicka se na me rehni. Tak oba srovnam do spravne polohy, prikreju a odejdu.

Done :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    DOCTOR23: nechápu,proč je nemá v jednom pokoji.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    SUCUBIS: taky moc gratuluju...;)
    ZU_22
    ZU_22 --- ---
    SUCUBIS: ja mam nulky pampers premium, jsem ze sterbohol, pohybuju se jeste opatov, haje, skalka, cernak, kdyztak dej vedet a gratuluju!:)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SUCUBIS: Taky moc držím palce! A blahopřeju!! i když mi to docvaklo nějak pozdě :-(
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    Z tříhodinového uspávání prchajících dvojčat se stala zrychlená groteska – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...trihodinoveho-uspavani-prchajicich-dvojcat-se-stala-zrychlena-groteska.html
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    tak dneska prvni 2 hodiny klokankovani Stepanka, to je takovy mimozemstanek :)
    MORPED
    MORPED --- ---
    SUCUBIS: drzim!moc!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam