• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    TRISSIE:
    MORPED: Tak samozřejmě že se to nedá paušalizovat, každý dítě je jiný...
    MORPED
    MORPED --- ---
    KAROLKA: hej tak tomu never,nektere decka jsou v pohode aj v latce,viz muj skely a jedinecny syn,ktery moze byt zachcany a zasrany a neva mu to.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    musim se pochlubit i tady , Liza se sama protocila na bricho!!!! juchuuuu ted uz jenom Rezi a je to a myslim ze to spis okouka kdyz to bude segra delat ...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAROLKA: no... podle debaty vedle v látkovacím klubu, hezká teorie, jen ty děti na ni nějak neslyší :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    KAROLKA: u pár týdenního děcka mi to přišlo jaksi k ničemu, jenom byl víc začervenalej a bála jsem se opruzenin. signál, že by se chystal čůrat jsem nikdy nezachytila... dneska hlásí, že čurá v okamžiku, kdy čurá, zatím myslím nepřišel ani to, jak to poznat předem, natož, jak to zadržet. hrotit to nebudu, nočník moc nechce, látkovat nelze, chodí do školky, hlídají babičky, to by se prakticky nedalo.
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    KATIA: ano, to je pravda, která ale vede k uvědomění si dítěte, že čůrat do pleny není v pořádku a děti nosící látkovku se naučí dřív chodit na nočník. Když dítě nosí jednorázovky, ve kterých je v suchu, nic ho nenutí naučit se na nočník, je pro něj pohodlnější vyčůrat se do pleny.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KAROLKA: měla jsem stejný názor, ale i přes separačku mi přišlo dítě v látkovce víc v mokrém než v jednorázovce. ale já jsem hlavně zjistila, že nejsem schopná to dítě pořádně do plíny dostat, dodnes se občas šíleně kroutí a zdrhá, nasadit víc vrstev přesně mi přišlo zcela nemožné...
    MORPED
    MORPED --- ---
    AVATAR: tak samozrejme,ale mame je uz nevim kolik let stejne.
    MORPED: tak asi je to o tom, jaky mas nastaveny zalohy, zejo ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BALAENA: a mýdlo! najednou začlo ubývat asi tak pětkrát rychleji, protože člověk si furt meje ruce... před přebalováním, po přebalování, před chystáním mlíka, vod blitků, a furt dokolečka! :-)
    MORPED
    MORPED --- ---
    AVATAR: ja mam sice jen jedno dite,ale letos jsme nic nedoplaceli,dokonce nam vraceli 2 stovky :-) a to latkuju. Peru kazdy den aspon jednu pracku.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    horsi nez voda byly u nas ty nedoplatky za elektriku - ja nonstop doma = nonstop telka jako kulisa a pc (nastesti uz mam notase a ne stolni pc, to byl teprve zrout) + teda minimalni odber navic pracka :D

KAROLKA: hele jestli chces bourlivejsi debatu, napis na diskuzni vlakno maminek jestli ockovat ci ne, to uz potece pak i krev :D
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    TRISSIE: nakonec i to, že si aspoň třikrát za den dojdeš na WC doma a ne v práci, znamená, že taky nejmíň třikrát denně tou doma placenou vodou spláchneš
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AVATAR: ad těch 8 tisíc, tak my jsme po prvním dítěti taky měli nedoplatek na vodě několik hodně tisíc - a to jsem používala jednorázovky - ono se totiž projeví nejen to praní plínek, ale taky to, že najednou je někdo doma (a vaří oběd, myje nádobí, i večeře jsou prakticky výhradně doma), pere se poblité/počůrané oblečení dětí...
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    To jsem nečekala, že se z mého nevinného dotazu vyvine taková bouřlivá debata. Nicméně pro mně je látkování jednoznačná úspora, ať si kdo chce co chce říká. Vodu do pračky mám ze studny, pleny usuší vítr. Zaplatím pouze elektřinu do pračky.Spoustu látkovek mám od sestry po jejích dětech (to že do nich čůrali mí synovci mi opravdu nevadí). Pořizovací cena toho, co budu muset dokoupit bude cca 8000,- Navíc to, že by po mých dětech na zemi zbyly tuny odpadu (který není nezbytně nutné produkovat) mě děsí, radši obětuju denně pár desítek minut na práci. Dalším aspektem je zdravotní hledisko, jsem přesvědčená že balení dětí do igelitu není nic zdraví prospěšného-ale to radši nebudu rozebírat nebo se strhne další vášnivá debata.
    TRISSIE: na jednu stranu souhlasim - delali jsme ted novou koupelnu a zena mi dala na vyber mezi prackou, ktera byla o 6k drazsi, ale brala o 5 litru na cyklus mene, nez ta druha. Kdyz jsem to propocital, zjistil jsem, ze by se ta uspora vody splatila za 18 let nebo tak nejak.

Na druhou stranu kamaradka, co ctvercovala dostala po roce vyuctovani vody o 8k vetsi, nez pred ditetem.

Kazdopadne je jasny, ze jako na vse - co clovek, to nazor. Nekdo to zvlada, i kdyz ma manzela 12h denne v praci, k tomu ma puluvazek a dvojcata se tim padem o sebe staraji ctyri hodiny samy. A jinej je rad, kdyz stihne s jednim deckem jit na velkou uz po poledni, i kdyz se mu chce uz od rana ;)

Podle me je nejlepsi se pripravit na obe varianty a kdyz uz chces zkusit latkovy pliny, mej po ruce i jednorazovky pro strejcka prihodu, kdyz to bude narocnejsi, nez si myslis.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    TRISSIE: Pprostě si cením svého času natolik, že ta úspora peněz, která ani omylem neni taková, jak jsi prezentovala ve svém výpočtu, mi nestojí za tu práci, která kolem toho je i kdybych si jí zautomatizovala natolik, že bych se přiblížila k těm pěti minutám,.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    PASTEL: no, jak jsi psala, zkoušela jsi to dva dny a pak jsi to vzdala.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: na konci rijna bude mit 2,5roku a mluvit porad neumi, nastesti aspon vsemu rozumi :)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    TRISSIE: Ano! Nehlásat bludy! Přesně to bych si hrozně moc přála, aby už se další holka nenachytala na tyhle bludy látkovacích nadšenkyň, jako já ;-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: já trochu ztrácím přehled (jak ty nyxí děti furt rostou, to si nejde pamatovat) - Tobís je ale trochu starší, než byl Pavel, ne?
    No ale stejně, u nás byl největší problém s tou komunikací, bohužel zpožděný nástup řeči nebyl jen v té vyjadřovací části, ale i v tom pochopení. U holek vidím, že už v 18m rozumí a chápou daleko víc, než Pavel i dlouho po druhých narozeninách. A když si vezmu, že loni v létě u nás byla na týden kamarádka s holčičkou ani ne rok a půl a jak ta byla schopná komunikovat... tak to bylo fakt neporovnatelné.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam