• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    nevite jak se resi kdyz se jedno z dvojcat musi hospitalizovat (akutne ) ?
    mam probelm do Terry dostat jakejkoliv lek (sirup) strasne to plive a jak ji to nechutna tak uz nechce jist lzickou ( davala sem i na lzicku ), bohuzel atb jsou sirup a hnusnej, tak nevim jak moc vadi kdyz je ho min, MuDra rikala ze nemusi zabrat a pak by musela do nemocnice, ale Lizu asi budu muset nechat doma? A muz na osetrovacku? Radsi maluju certa na zed a snazim se zmapovat situaci, treba bude uz dobre .. Ale uz treti den ma pokud prestanou fungovat leky 39 a vys... Liza ma za sebou prvni den horecky takze zatim bez atb a ceka se co bude ..
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    Když nepočítám svůj zánět prsa a antibiotika, tak nám to frčí jak po máslíčku.
    Maruška už má 1710 a předevčírem jí vyndali z inkubátoru do vyhřívaného lůžka.Stellinka má 1360. Dneska mi udělaly velkou radost sosáním přes prst ze stříkačky- Maruška dala 15ml a Stella 13ml. Přikládáme ostošest, ale prso jim zatim nic moc neříká.Ale to se poddá! A vypadá to, že s Maruškou už brzy půjdeme na rooming!

Maruška se raduje, že už nemusí být zavřená v krabici :)

Dýdžej Stella to rozjíždí ještě v inkubátoru
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    a navic cim dal tim vic sem "rada"ze jeste nelezou a muzu si dojit v klidu na zachod, protoze ohradka se nam sem nikam nevejde ...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    KACHNY: sem to omylem odeslala bez dokonceni myslenky.. nejsi lenoch delas co je v tvych silach, pokud pojedes na 300% dlouho je pravdepodobne ze kluci budou tabulkovy, ale t se po nejake dobe slozis a nic neni tak horke, pokud cvicis dvakrat denne je to podle meho se trema detma ok
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: ne nejsi lenoch, tri deti domacnost a jeste pises imunita ! Ja mam spatne ruce jako zapesti uz jednou operovane ale moc nepomohlo a volba je bud budu cvicit jak chtej oni a pak se mi zanet rozjede natolik ze je ani nezvednu, nebo to prizpusobim abych se o ne mohla starat. jeste konzultuju s kamaradkou ktera dela rehab. s postizenymi detmi a holky sou ok jen nejsou tabulkove. Nenech se vystresovat!!!
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: rehabky v podoli mame akorat pristi tyden spolu se synagisem, ale proste nezvladam s nima delat to vsechno tak casto jak po me chtej, prece jen 3 deti a moje imunita v haji me devastuji natolik, ze to nezvladam (jsem proste lenoch lina)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: a chodis teda do podoli? Ja tam byla minuly tyden a holky uplne ukazkove lezeli na brise otacely se na bok atd .. pak sem jim vsechno odkejvala ze delaj .. protoze vetsinou sem dostala vynadano co vsechno nedelej a jak malo s nima cvicim a nejdyl den na to to zacaly delat. A na kontrolu jdem az v unoru !!! rikali ze sice postupujou pomalu, ale postupujou, a ze se pripadne mame ozvat pokud by se vyvoj zastavil..
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: nnam uz doktorka jednou vyhrozovala, ze jim budeme muset brzo omezit jidlo jak jsou vypaseni, ted u nich jen sleduje jak zanedbavam sviceni, jsou strasne pravotocivy, musim si nafackovat (ale vojta uz je lepsi, to zas jo)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: nam vzdycky rikali az podel vysledku, ale sem na to proste uplne zapomela posledni mesic, mi doslo taky byla tyden paoza nez sem ziskala recept a vyzvedla a pka sem proste zapomnela, ale moc se mi ulevilo ze i kdyz sem zapomnela tak se to srovnalo... ja si myslela ze se to srovna samo vekem :o))
    holk maj 9 kg a 7,5 kg, a ty vetsi zacina byt tesna velikost 80 !! tss mala nedonosena holcicka prej ! Zrout je to .. Prezdivam jim Macku a Pidalko .. ten rozdil je fakt vtipnej dokonce sem uz i zazanamenala dotazy jestli to sou dvojcata nebo jestli sem jednu adoptovala !
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: nam dneska na kontrole rekla ze zelezo muzu vysadit, odebrala krev a cekam na vysledky, ale barvu maji OK tak snad to bude v pohode :) uz maji 4,1 a 4,6kg burti pazravy
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    hurraa tak uz konecne maj holky vsledk krve uplne ok a maj brat akorat vigantol jednu denne jako donosene deti do roka!! ufff ja na to zelezo posledni mesic uplne zapomnela pres vsechny zuby a ockovani!!
    JUGI
    JUGI --- ---
    LORAIN: doufám, že se to nějak naučí. Problémky možná nastanou až chytí trochu jistotu a zamotají se jim lyže a už slyšim ty nadávky na velikost kopce, moc bílý sníh, žíža, čurat a zimu.. Asi bude lepší, jak radíš, dát je do rukou někomu, komu pár desítek dětí již prošlo rukama a tyto potíže umí vyřešit levou zadní hůlkou..
    LORAIN: tam sem asi nikdy nebyl :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    JUGI: Jezdíme v podstatě pořád na Arlberg. Manželova srdeční záležitost. Jezdí převážně ve volném terénu a tam je to prý nejlepší :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    JUGI: Jazykové problémy jsem teda nijak nevnímala. Děti v předškolkovém věku jsou v tomhle ohledu celkem bezproblémové. I kamrádovic syn, který je němčinou naprosto nedotčený, měl problém jen s tím, že instruktorce opakovaně sděloval, že má nudli u nosu a jí nedocvaklo, že mu ji má utřít. A chlapec má aspoň motivaci se učit :-) Nicméně, hlavně v Rakousku je obrovská pravděpodobnost, že škola může zajistit intruktora mluvícího česky.

U nás mám z několika zdrojů velmi dobré reference na Monínec - i tam garantují, že děti za jeden či dva půl dne dokážou samostatně sjet kopec. Dokonce myslím v případě neúspěchu pokračují ve výuce zdarma tak dlouho, dokud to ty děti opravdu nedají. Nemám to ale osobně ověřeno, protože jsme tam nikdy nebyli.
    JUGI
    JUGI --- ---
    LORAIN: Btw kam letos s klukama pojedete na hory? :)
    JUGI
    JUGI --- ---
    LORAIN: máme přibuzenstvo ve Schladmingu v AT kde je http://www.hopl.at/ nicméně já se domluvim jakkoliv ale děti ty jazyky zatim matlaj. Možná by bylo lepší zkusit nějakou pláň v CZ, neboť ty pokyny k naučení se a vytvoření si kvalitních základů jsou podle mě důležitý jak pro bezpečnost, tak styl a potěšení ze sportu.. Za 4hod, hm, tak rychle sem to nečekal, i když na kole jsme se naučili za hodinu.. Já do do toho ženu taky nechci nějak angažovat, byť sem si to dal jako takový malý zimní challenge..

Zkusim se zeptat těch věčně zkouřených lektorů místních lyžařských škol na kindertrendy 2014/2015 :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    JUGI: Máme zkušenost s lyžařskou školou v Rakousku (Vorarlberg a Arlberg). Nedaří se mi najít konkrétní odkaz, v případě zájmu zjistím. Každopádně garantovali, že za 4 hodiny (individuální) naučí děti samostatně sjet kopec a vyjet na vleku. A naučili! Měli na to takové tyče s dvěma oky na konci, které navlékli na špičky lyží, a dětem jejich prostřednictvím pomáhají. U nás bylo největším problémem odloučení od rodičů, takže manžel pak musel dokonce jezdit za nimi. To bylo ve třech letech, teď v pěti, už by předpokládám, tenhle problém odpadl. Nicméně to na úplně prvotní ovládnutí lyží bylo rozhodně super. Fungovalo to mnohem líp, než klasická lyžařská škola se skupinou dětí, kde stromečkovali do kopce, aby pak mohli sjet těch pár metrů dolů. Letos už bude samozřejmě zásadní ta skupina dětí :-)
    Sami jsme se do učení nepouštěli, protože M. na to nemá nervy a o mém lyžování má velmi špatné mínění, takže nechce, abych chlapcům cokoli předávala :-)
    JUGI
    JUGI --- ---
    JUGI: a nebo si je brát na hory po jedný, další varianta..
    JUGI
    JUGI --- ---
    Čus, chci naše pětiletý holky dvojčata letos naučit lyžovat ale nezbláznit se u toho. Můj nápad je:
    a) dát je v ČR/AT do lyžařský školky a dohlížet na to jen..
    b) s kámošem/kámoškou je to naučit

P.S.: žena jezdí dobře na snowboardu ale na lyžích nesjede kopec..
    P.S.2: já jezdím dobře lyže i board a myslím si že je dobré začínat na lyžích a pak se uvidí..

Máte někdo zkušenosti? dík
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    ZU_22: 29+1
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam