• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    DOCTOR23: a jak velikou? teda sirokou?
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    KACHNY: zábranu do dveří budem teď prodávat
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    AVATAR: aha ne neni uz zas tyden nespim tak mi to nemysli :o))
    Hele nevim, jestli to bylo uplne jasny, ale jak ja, tak ohradka jsme v jihlave. Nevim, kde jsi ty ;)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    AVATAR: :o)) tak kdyby ste nekam jeli dej pls vedet a pokud bych nesehnala tak bych ji brala, ted je to nejak neunosne a nemuzu ani na zachod :o)
    KACHNY: mozna... prvne musime nekam pryc a az se budem vracet, pojedeme do jihlavy :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    AVATAR: a nepojedete nekdy nahodou do Jihlavy?
    KACHNY: mame ohradku ve sklepe, ale ten je v jihlave :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    nebudete nekdo davat prryc ohradku nebo zabrany?
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    TANAIS: Díky, taky si teď nedokážu představit, že bych měla jen jednu...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KAROLKA: skvělé zprávy :-) Ať vám dělají jen samou radost :-) Dvojčata jsou zkrátka nejlepší :-)
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    KAROLKA: ja to mela stejne. Stridala jsem je pak holt při každém kojení opačně, během kojení jsem nestřídala.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAROLKA: gratulujeme! :-)
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    ...doma nejlíp...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KAROLKA: Určitě zbavíte ;-)
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    AVATAR: tak holky naštěstí chtějí, baví je to víc než flaška.Tu jim musim cpát do pusy, ale jen co je položim na kojící polštář, už otvírají zobáčky.Ale kojíme teda zatim s kloboučkama,bez nich se nějak nemohly přisát.Doufám ale, že se jich časem zbavíme.
    KAROLKA: neni to narocne, pokud oba chteji ssat. Jinak je to strasnej opruz :)
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    Mně napoprvé pomohla sestřička, pak už jsem to zvládala v pohodě sama. není to nic náročného. Samozřejmě na kojícím polštáři, jinak si to neumím představit. To střídání s flaškou mám jen proto, že v jednom prsu mám málo mlíka (po zánětu se mi v něm rapidně snížila produkce a ne a ne to znova nakopnout) takže jsem prostě nevychytala, aby měla každá nakojenou svojí dávku.Zvlášť když nepoznám, že v prsu došlo mlíko, oni sosají i naprázdno, jednou mi bylo Stellinky tak líto, bylo to chvíli po tom, co se to naučila.Sosala asi čtvrt hodiny, fakt intenzivně, tak jsem měla radost, že toho hodně vypije a když jsem jí pak zvážila, měla tam 4ml, chudák.Márinka jí to předtím vypila a když jsem je v půlce kojení vystřídala, už tam nic neměla.A pak když jsem jí dala k plnějšímu prsu, tak už zas neměla sílu sosat.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KAROLKA: prdelky krásný :)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ja kdyz jsem doma sama mam tandem v lehatkach, zlaty lahvicky :D
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Taky jsem jela v tandemu - v Podolí to se mnou jedna sestřička trénovala, ale myslela jsem si, že to nikdy nezvládnu, výrazně mi pomohl až ten dvojčecí polštář. A zhroutilo se to někdy kolem třičtvrtě roku, kdy se kluci začali navzájem vnímat, pozorovat a vyrušovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam