• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: tak ono u tech inkubatoru s nedonosencema mi to jeste prijde jako ze ok, na intermediaru sem jim na to uz z vysoka.. a doma sem prestala s dezinfekci po prichodi domu, pred tim sem dezinfikovala ruce a odsavacku a prislusenstvi .. A nemocnost je az ted a to zase poradne od pulky prosince a jeste porad trva a uz skolila i starsiho, kterej defacto nemocnej neni.. Ale zase holky byly o dva mesice driv takze ta imunita neni uplne nejlepsi no ...

Ale vodu kojeneckou sme meli jeste donedavna ( nejak ted dosla a nikdo ji nedonesl ), ale my tu v baraku mame stare trubky a voda neni dobra a je hodne tvrda.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    coz o to, ja uz to taky nehrotim, doma mame termostat na 20 stupnu, kdyz prisli kluci z porodnice oblekala jsem je do body a overalku a pod perinku, dneska uz jsou jen v overalku a kolikrat kdyz jsou v ohradce tak je ani neprikrejvam, stejne se hned odkopou, jen moje mati jak ji necham chvilku bez dozoru uz je zabali do dvou dek a da jim rukavicky (tobias tu nejradsi lita nahatej, no ona ma tendence mu davat doma i mikinu a puncochace pod teplaky, protoze tu mrzne), sterilizovala jsem lahvicky snad jen do korigo jednoo mesice, pak uz e jen myjeme v tom nuk jaru a vodu maji od zacatku prevarovanou kohoutkovou, radi tu casto rymicka, ale kupodivu to ma nejakou souvislost s tim, kdyz jde starsi na noc spat k prarodicum (asi by mel vazne chodit casteji ven, nejak zchoulostivel)
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    LORAIN: V Plzni se pasterizovalo každé mléko, které se přineslo "zvenku".Proto maminky, které za dětmi docházely, odstříkávaly až tam, aby se mléko nemuselo pasterizovat.

TRISSIE: Tak já se nepovažuju za věčně dezinfikující matku, naše domácnost má k dezinfekční čistotě hodně daleko, což je dáno už jen tím, že máme psa a všude jsou jeho chlupy.Jediné, co dezinfikuju (sterilizuju) jsou ty jídelní součásti.A studený odchov bych taky chtěla, ale u nás je to těžký.My celou zimu nezapneme topení a přesto máme v bytě 24 stupňů.Tak jsem zvědavá, až se budeme stěhovat z Prahy na vesnici do statku, jak si holky zvyknou na studený odchov.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Když už jsme u těch věcí, které kdo nejvíc využil, tak já jsem svého času byla vděčná za tohle vozítko:

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    no v Motole fakt děti nehynou ani bez toho neustálého dezinfikování (samozřejmě že se myjí a dezinfikují ruce při vstupu na oddělení a potom dle potřeby, ale rozhodně žádnou instrukci typu "po kontaktu s čímkoli jiným, než s dítětem" jsem na intermediálu nedostala), a při zachování rozumných pravidel měly moje holky za rok a třičtvrtě dohromady asi 2x průjem (jednou adenoviry zavlečené starším ze školky, jednou yersinia, pravděpodobně z téhož zdroje), 3x rýmu a dvakrát kašel, jo a jednou laryngitidu, ale mírnou.

Mám statistický vzorek tří, ťuk ťuk ťuk, zatím velmi zdravých dětí, "chovaných" v běžné domácí úrovni bakteriální kontaminace (a na studeném odchovu, takřka setrvale o vrstvu méně než okolí). Pak znám spoustu průměrných, poměrně zdravých dětí, a pak tři věčně zdravotně na hromadě - a ty tři mají společné věčně dezinfikující matky a za všech okolností velmi teplé oblečení. Tak nevím... skoro bych tam viděla určitou souvislost :-)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    jj, kazde mlicko se tam testuje, taky mi nastesti nikdy nic nenasly, domu jsem si poridila parni sterilizator (ted ho akorat prodavam), mikrovlnku nesnasim (chvilku jsem ji mela ze zacatku pujcenou i s tim sterilizatorem do mikrovlnky a bylo to hlucny peklo), v Podoli se teda sterilizuje akcne, na poporodnim, resu, jipu i imp - vsude se vsechno sterilizovalo a dezinfikovaly se ruce pri jakemkoliv kontaktu ruky s necim jinym, nez je dite
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: ja sem vzdycky musela donest jeden sberny vzorek, kde bylo kouek z kazdeho odsati a ten testovali, ale me nenasli nikdy nic teda.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: Asi ano.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: jak důvod k pasterizaci? jako že dělají nějaký mikrobiologický rozbor každé lahve, kterou tam doneseš?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: To v Podolí teda sterilizují důkladněji. Nebo o tom aslespoň důsledně kážou :-)
    Každopádně jsem něco dělala špatně já, protože když jsem nosila klukům mlíko do banky, většinou našli nějaký důvod k pasterizaci. Něco bylo špatně :-( I ten sterilizátor jsem si koupila, když jsem vyvařila vodu při vyvařování odsávačky a musela si dokoupit nový nástavec. A stejně :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAROLKA: já bych to po korigovaným šestinedělí fakt už moc nehrotila... příliš hygieny škodí :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAROLKA: jojo, já se tomu taky divila, ale staniční mi objasnila, že tohle mají odschválené od krajské hygienické správy.
    A to zas věřím, že kdyby měli v Motole, kde prostě koncentrujou "to nejhorší z nejhoršího", nějaké podezření, že to nefunguje, jak má, že by okamžitě zasáhli.

Ono na tom nástavci stejně není nic moc, kde by se co drželo... a lahve měli skleněné a ty se myly někde centrálně, předpokládám standardním nemocničním postupem (který ale bude nějakou tu extra hygienu určitě zahrnovat).
    A co se týká myčky, tak tam to parní sušení je stejně delší, než když to vrazíš v parním sterilizátoru do myčky!
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    TRISSIE: A zvykla jsem si na to a doma ho hodně používám, nástavec, lahvičky, kloboučky na kojení, všechno.
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    TRISSIE: Fakt, jo? tak v Plzni jsou na tu sterilizaci ujetý, sterilizuje se všechno, na sterilizaci nástavců jsme měli takový skoro školení :D a sterilizátor s mikrovlnkou na každém pokoji je samozřejmost.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAROLKA: mno... poté, co jsem zjistila, že schválená hygienická pravidla pro nedonošence (i ty extrémní) v Motole zahrnují jednou denně zalití nástavců vroucí vodou a "odležení" 15 minut, a že pracoviště s dětskými pacienty na imunosupresivech používají ke sterilizaci nádobí a lahví standardní myčku... jsem sterilizátor nepoužila ani jednou :-)

ale je pravda, že lahvičky jsme měli samosterilizační od MAMu (ony se rozloží, složí s dudlíkem vevnitř a 20ml vody, a pak vrazí do mikrovlnky jen tak), a tak cca do konce šestinedělí (přepočteného) jsem sterilizovala tak. Ale odsávačku jen tím přelitím vodou.
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    TANAIS: Já s tím počítám, že ho nebudu využívat nijak intenzivně nejspíš, ale často nastávají situace, kdy bych ho využila. Za půl roku, až ho nebudu potřebovat ho pošlu zase dál a vetší část investice se zase vrátí.Teď ho koupím za 2000 a myslím, že za 1500 ho zas prodám.
    A jinak sterilizátor do mikrovlnky je k nezaplacení!!! Když jsem ho ještě neměla, vyvařovala jsem na plotně nástavec k odsávačce.Zapomněla jsem na to, voda se vyvařila, plastový nástavec se roztekl po dně a kupovala jsem za 260,-nový. Bylo mi jasné, že to není naposledy, co by se mi to stalo, tak jsem pořídila sterilizátor do mikrovlnky a jsem bez nehod (teda až na jedno opaření :D ) Odsávačku jsem si pořídila Medelu swing a naprostá spokojenost.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TANAIS: to asi kazdej :o))
    za me byla nejlespi investicic odsavacka ( ale ja mela i s prvnim okolo 4 mesice problem s mlikem a prisla sem o nej ) a pak sterilizator do mikrovlnky!!
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Já nevím, já si neumím představit, že bych je nějak dlouho vláčela... přeci jen, ona ta váha roste dvojnásobně :-) Takže nevím, jestli to není zbytečná investice na tak krátkou dobu :-) Ale jasně, taky jsem koupila spoustu věcí, které jsem nutně potřebovala jen pár týdnů :-)
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    SUCUBIS: fakt se mi to líbí, asi koupim z druhý ruky...
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KAROLKA: osobni ne, ale znam par mamin co to ma a jsou s tim spokojene
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam