• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    LORAIN: celkem jo, akorat jak se mi po tom holky osypaly tak sem ho prestala davat a mesic na to to prislo... my v tom jedem od pulky prosince a teda jenom virozy, zanet prududsek atd. ale chapu te me uz z toho preskakuje...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KRUPAN: když jenom chlupy a ne kočičáky :-)
    holky se teď naučily tahat kočky jako takové. Teda jednu, naši sedmiletou kočičí světici. Ta je taková attention whore, že se nechala "mazlit" od všech tří dětí (a někdy najednou, okusovat si ocas, ouška, tlapičky... a teď se nosí. Očekávám, že další stádium bude vození v kočárku a potom už jen oblékání do šatiček na panenku.
    mladší kočka, tříletá myšilovka, se sice tahat ani mazlit nenechá, ale zato nadšeně sdílí s dětmi jídlo. Občas ony jedí její granule z její mističky a občas ona jí jejich oběd z jejich talíře :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: co jsem se ptala tady na nyxu, tak si to každý chválil, i když je pravda, že si nepamatuju, jestli někdo psal, co ten rok potom.
    Na druhou stranu, i kdyby to zabralo jen jeden rok a další to bylo v "normálu", tak furt lepší, než oba roky nemocné děti, ne?
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    TRISSIE: máme dva kočičáky a z dvojčat už běžně sundavám chlupy a z jejich věcí taktéž. evidentně jim to neva :))
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE:
    KACHNY: A máte na ten Imunoglukan dobré reference? Nám ho teď doporučila dětská, protože kluci jsou pořád nemocní (i přes ten neskutečný chlív, který doma máme). A z okolí (dokonce 4 případy) při užívání jednu sezónu super, druhou sezónu opět jedna nemoc za druhou. Co se nemocí týká, začínám skutečně propadat beznaději, protože od začátku listopadu byly možná 4 ojedinělé dny, kdy nikdo nebyl nemocný. Jsou to sice "obyčejné" nemoci typu viróza, angína, zánět středního ucha, gastritida, zánět průdušek, zápal plic... ale v počtu tří, když dva to většinou mají zároveň, je to fakt na budku. Velmi slušně řečeno!
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    KACHNY: uz vim ono je to limitovane vahou ne vekem. Doporučuje se užívat 1ml na 5 kg tělesné hmotnosti 1x denně ... no asi ho jeste zkusim nasadit treba ta vyrazka zmizi ...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: nevim ale me ho doporucili v Prosinci v Podoli na rizikove poradne tak se asi smi ...

TRISSIE: ha mam argument proc nedat pryc kocoura a poridit dalsi kocku!!!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAROLKA: jestli se budete stěhovat v teplejších měsících, tak si určitě zvyknou... krutý by bylo přemístit je vprostřed zimy...
    a pes je náhodou super! ještě lepší by bylo, kdyby byli dva, nebo k psovi kočka. Fakt, podle jednoho dlouhodobého výzkumu denní kontakt se dvěma různými zvířaty od kočky výš (takže 2 kočky, 2 psi, kočka a pes atd) se snižuje riziko vzniku alergie (oproštěné od dalších rizikových faktorů, jako genetika, kouření rodičů atd) o 25%! To už je docela solidní. U jednoho zvířete nebo menších zvířat je to trochu méně markantní, ale pořád lepší, než u dětí, které vyrůstaly bez zvířat.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: imunoglukan je tuším stejně až od roka, ne?
    Já dávám ten, takže s ničím jiným zkušenost nemám :-(
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: no ja to resim spis kvuli chuti, testovano na sobe ta prevarena proste chutna lip, neprevarena ma hnusnou pachut. Jo a na zemi toho nasbiraji dost nejlepsi zabava je ulovit kocku, vyrvat ji chlupy a ty zrat .. a dneska je terno zrat moje backory tak se jim konecne ta imunita snad vic nastartuje..

mate u nedonosencu nekdo nejakou dobrou zkusenost s podporou imunity?
    mam imuno glukan, ale obavam se ze se mi po nem holky osypaly, asi je tam hodne C ( ja sama se po C osypavam ) a nevim co jinyho by mohly ..
    doktorka nas kvuli nemocnosti uz chce hnat na alergologii coz podle me nic nevyresi, ze budou mit nejakou alergii je dost pravdepodobne, ale v tomhle veku je nesmysl delat testy ( porad se to meni ) a leky se mi do nich trvale uplne cpat nechce tak sem si rikala necim "priridnejsim" tu imunitu podporit
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: já dávala kojeneckou do asi 3 nebo 4m korigovaně, převařenou do půl roku určitě - ale u nás jsou sice nové rozvody, ale zato tvrdá voda.
    mánii převařovat kohoutkovou vodu lezoucím dětem (jako třeba dělá švagrová) jsem nějak nepochopila - na podlaze toho nasbírají daleko víc, než kolik toho tak může téct vodovodem :-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: tak ono u tech inkubatoru s nedonosencema mi to jeste prijde jako ze ok, na intermediaru sem jim na to uz z vysoka.. a doma sem prestala s dezinfekci po prichodi domu, pred tim sem dezinfikovala ruce a odsavacku a prislusenstvi .. A nemocnost je az ted a to zase poradne od pulky prosince a jeste porad trva a uz skolila i starsiho, kterej defacto nemocnej neni.. Ale zase holky byly o dva mesice driv takze ta imunita neni uplne nejlepsi no ...

Ale vodu kojeneckou sme meli jeste donedavna ( nejak ted dosla a nikdo ji nedonesl ), ale my tu v baraku mame stare trubky a voda neni dobra a je hodne tvrda.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    coz o to, ja uz to taky nehrotim, doma mame termostat na 20 stupnu, kdyz prisli kluci z porodnice oblekala jsem je do body a overalku a pod perinku, dneska uz jsou jen v overalku a kolikrat kdyz jsou v ohradce tak je ani neprikrejvam, stejne se hned odkopou, jen moje mati jak ji necham chvilku bez dozoru uz je zabali do dvou dek a da jim rukavicky (tobias tu nejradsi lita nahatej, no ona ma tendence mu davat doma i mikinu a puncochace pod teplaky, protoze tu mrzne), sterilizovala jsem lahvicky snad jen do korigo jednoo mesice, pak uz e jen myjeme v tom nuk jaru a vodu maji od zacatku prevarovanou kohoutkovou, radi tu casto rymicka, ale kupodivu to ma nejakou souvislost s tim, kdyz jde starsi na noc spat k prarodicum (asi by mel vazne chodit casteji ven, nejak zchoulostivel)
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    LORAIN: V Plzni se pasterizovalo každé mléko, které se přineslo "zvenku".Proto maminky, které za dětmi docházely, odstříkávaly až tam, aby se mléko nemuselo pasterizovat.

TRISSIE: Tak já se nepovažuju za věčně dezinfikující matku, naše domácnost má k dezinfekční čistotě hodně daleko, což je dáno už jen tím, že máme psa a všude jsou jeho chlupy.Jediné, co dezinfikuju (sterilizuju) jsou ty jídelní součásti.A studený odchov bych taky chtěla, ale u nás je to těžký.My celou zimu nezapneme topení a přesto máme v bytě 24 stupňů.Tak jsem zvědavá, až se budeme stěhovat z Prahy na vesnici do statku, jak si holky zvyknou na studený odchov.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Když už jsme u těch věcí, které kdo nejvíc využil, tak já jsem svého času byla vděčná za tohle vozítko:

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    no v Motole fakt děti nehynou ani bez toho neustálého dezinfikování (samozřejmě že se myjí a dezinfikují ruce při vstupu na oddělení a potom dle potřeby, ale rozhodně žádnou instrukci typu "po kontaktu s čímkoli jiným, než s dítětem" jsem na intermediálu nedostala), a při zachování rozumných pravidel měly moje holky za rok a třičtvrtě dohromady asi 2x průjem (jednou adenoviry zavlečené starším ze školky, jednou yersinia, pravděpodobně z téhož zdroje), 3x rýmu a dvakrát kašel, jo a jednou laryngitidu, ale mírnou.

Mám statistický vzorek tří, ťuk ťuk ťuk, zatím velmi zdravých dětí, "chovaných" v běžné domácí úrovni bakteriální kontaminace (a na studeném odchovu, takřka setrvale o vrstvu méně než okolí). Pak znám spoustu průměrných, poměrně zdravých dětí, a pak tři věčně zdravotně na hromadě - a ty tři mají společné věčně dezinfikující matky a za všech okolností velmi teplé oblečení. Tak nevím... skoro bych tam viděla určitou souvislost :-)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    jj, kazde mlicko se tam testuje, taky mi nastesti nikdy nic nenasly, domu jsem si poridila parni sterilizator (ted ho akorat prodavam), mikrovlnku nesnasim (chvilku jsem ji mela ze zacatku pujcenou i s tim sterilizatorem do mikrovlnky a bylo to hlucny peklo), v Podoli se teda sterilizuje akcne, na poporodnim, resu, jipu i imp - vsude se vsechno sterilizovalo a dezinfikovaly se ruce pri jakemkoliv kontaktu ruky s necim jinym, nez je dite
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: ja sem vzdycky musela donest jeden sberny vzorek, kde bylo kouek z kazdeho odsati a ten testovali, ale me nenasli nikdy nic teda.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: Asi ano.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LORAIN: jak důvod k pasterizaci? jako že dělají nějaký mikrobiologický rozbor každé lahve, kterou tam doneseš?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam