• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    no ja mam strach, ze tem nasim mrnatum zacinaji rust zoubky, ale co je divne (teda krome toho, ze maji necele 4 mesic korigo) je to, ze bile natekle dasne maji jen u spicaku, slintaj prvni ligu, poslednich par dni jsou vazne sileni a snazi se snist si ruce
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    JUGI: nedes me, my sme od pulky prosince skoro porad marod, rymu neresim,a le k tomu vetsinou i teplota min 37. Me to uplne vysoslo, moje imunita nikdy nebyla nic moc a ty detske rymicky sou zlo. Ted dpoufam, ze uz jdeme do finale, ale L.ma porad kasel, zni jak kurak co vyhuli 20 denne, ale rtg a vsechno je ok .. Ja uz taky jim imunoglukan a vitaminy a modlim se ke vsem bozstvum co me napadaji jenom aby sme uz byly vsechny zdrave a mohly chodit normalne ven jinak mi tu z toho jebne.. A jestli ted prinese neco starsi ze skoly tak uz si rezervuju misto v bohnicich protoze to se neda!

pardon, si me vydesil ze by mohlo byt jeste hur..
    JUGI
    JUGI --- ---
    DOCTOR23: Díky. Holky když byly malé tak byly také "zdravé". Všechno si to přinesly ze školky nebo od jiných dětí.. Rýmu již neřeším :)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    JUGI: tak to se teda máme na co těšit...:-o a přeju brzké uzdravení..;)
    naši kluci, na to že jsou v 6. měsící tak mají imunitu celkem dobrou, za 2 roky měli pouze malou rýmu
    JUGI
    JUGI --- ---
    Mě ty děti jednou fakt asi zabijou. Každý rok od nich chytím nějakou nemoc, která mě úplně složí že se nestačím divit. První rok když kdysi začly chodit do školky mě postupně tak snížili imunitu, že jsem skončil na infekčním kde mi vlastní tělo začlo odbourávat moji vlastní krev. Další rok střevní "něco", že jsem měsíc měl žaludek na vodě a nemohl skoro vůbec jíst. Letos sem dostal spálovou angína. Vím že když nemůžu jíst ani pít pár dní, tak to vydržim ale když nemůžu dýchat je něco špatně.. Ach jo, musel sem si postesknout, znáte to :)

Jinak je fajn, že přestože jedna dcera je bacilonosičkou chřipky, druhá nějakýho strepkokoka, naštěstí se nestává, že by byly nemocny obě dvě najednou třeba tou samou nemocí..
    TK_
    TK_ --- ---
    Mám ho já, stále kojíme, potom ho pošlu dál.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: a tu na nyxu? se treba ozve :o))
    CANNIBALHAMSTER: kdy ze to mas termin sem sklerotik :o))
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ten svuj uz jsem darovala a netusim ani komu :)
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    Ahoj. Slysela jsem, ze tady pry koluje ten supr kojici polstar. Jak to funguje a kdo ho ma?
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    nedavate nekdo detem Maltofer? jeden nenacatz mi tu zbyl
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    to je prdacky, Vojta bude mit protezky az pristi tyden a uz ted se nam poprve otocil sam na brisko a i na tom brisku se krasne zveda bez drzeni prdelky, to je uzasnej pospichalek :)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    jsem nasla tenhle uzasnej clanek, skoda ze jsem ho nenasla pred par mesici, je to vazne skvele napsany (asi tim, ze neni laicky)
    http://zdravi.e15.cz/clanek/postgradualni-medicina/rizikova-dvojcetna-gravidita-475402
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    XINDL: s trochou kreativity vymysli s spoustu způsobu jak zabavit dite, tuplem dvojčata i bez hopsadel
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    XINDL: nam na rehabkach rikali ze vubec..
    XINDL
    XINDL --- ---
    KAROLKA: zajímavý článek, jen jsem se tam nikde nedočetl jestli třeba hopsadlo kompletně vůbec nebo až tehdy, až je na to dítě připraveno. Byli jsme totiž na návštěvě u známé, co má dvojčata a ta říkala, že na hopsadla (závěsná, na dveřích) nedá dopustit v tom smysl, že se v tom děti zabaví a ona má alespoň na chvíli klid na to si trochu odpočinout.
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    tak už je doma :)
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    pěkný článek, myslím, že není na škodu si to připomenout :)
    POHLED FYZIOTERAPEUTA – chodítka, hopsadla, přitahování za ruce do sedu, posazování, vodění za ruce - Článek uživatelky eficenka
    http://www.modrykonik.cz/blog/eficenka/article/pohled-fyzioterapeuta-choditka-hopsad-gblmer/
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    TRISSIE:
    BALAENA: děkuji za vysvětlení. Takže je to spíš pro větší děti. Já holky do té sedačky dám tak denně na půl hodiny max., když koukají, nelíbí se jim v postýlce a já musim nutně něco udělat.Šoupnu je tam i se zavinovačkou.Připadá mi, že se jim líbí že jsou tam tak zapadlé a zachumlané, většinou tam za chvilku usnou, v postýlce by brečely.Hračky je zatím ještě nezajímají.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KAROLKA: jednoduchá úvaha - kde by při konstrukci mělo dojít k rozporu mezi bezpečností a ergonomií, autosedačka zvolí bezpečnost i za cenu mírné "nezdravosti". aneb nakrmit v tom někde na návštěvě klidně, ale jako provozní lehátko na doma autosedačka moc vhodná není
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAROLKA: je větší a tedy méně omezuje pohyb (což je logické, v sedačce má být dítě zapadlé jak hrášek v lusku). Jsou na nich hrazdičky na hračky (nejlepší je to modré, které má hračky sundávací - to růžové je má napevno, takže nejdou vyměnit). A tyhle konkrétně jsou houpací a dvoupolohové, takže pak můžou sloužit jako houpací křesla až do 18kg :-)

Zrovna teď o víkendu jsem šla odpoledne zkontrolovat holky, jestli už se probudily (mají na odpolední spaní už šprušle pryč) - a seděly obě v křesílku, každá přes sebe svoji oblíbenou deku, jak dvě babušenky, a houpaly se a povídaly si :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam