• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    CANNIBALHAMSTER: v podoli maji vic tech polstaru, me nejvic vyhovovala ta podkova
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    CANNIBALHAMSTER: v podoli maj takovej ze kdyby byly holky vetsi tak z nej padaj. Holky tam byly po porodu jeste mesic ( narodily se o 2 driv tak nez dorostly ) tam sem si ho donesla a nechavala sem ho tam zkousela sem tandem od zacatku sice sem mela prsa vetsi nez ony hlavicku, coz vypadalo desive, ale zvladaly to .. a na tom postari se za me koji pohodlne i jedno nez se zacnou moc vrtet :o)
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    CANNIBALHAMSTER: v motole by jeden erarni, ale tam jsem ho nepotrebovala... ja zacala s tandemem asi az ve 2mesicich, do ty doby na to byly moc malinky a ja zas mam moc velky prsa... Kojit jsem zacala poradne az doma...
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    a jak to je v porodnicich? tam polstar maj nebo uz musim naklusat s vlastnim?
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    CANNIBALHAMSTER: podle mne, až se narodí. ze začátku jsem stejně krmila holky zvlášť, jak byly malý. a hodně odsávala. Tandem jsme zvládly cca po měsíci. Buď klidně připravena, ale nepanikař, když to hned nepůjde.
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    Sakra, jak clovek odpovida na prispevek? Nemuzu najit zadny tlacitko
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    Tak to ale asi nebude ten, o kterym je tu rec, ne? Ten se podle mne neda ani natahnout
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    DUFFKA: já skoro stejně jako LORAIN. myslim, že do 9.měsíce a pak se tak vrtěly, že už to moc nešlo dohromady. Asi v roce jsem taky přestala s kojením úplně, myslim, že to kvantum mlíka, co bylo tehdy potřeba, jsem stejně už nevyrobila. nahradili jsme to sunarem v lahvičce. a hroznej úspěch i se spaním. Byl to ten moment, kdy úplně odstranit noční kojení.
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    CANNIBALHAMSTER: me treba ten polstar docela pomahal v tehotenstvi na spani... ;)
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    Dik za info. No ja mam termin cerven/cervenec, takze casu jeste dost. Taky si ho nechci predem kupovat, kdyz nevim jestli se vubec rozkojim (hmmm, nebo ze by tomu ten polstar pomoh?). Ja si na vsechny ty serepeticky budu muset vybrat stavebko, jinak nekoupim ani dudlik :)
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    KACHNY: tak to je dobra zprava... :) ja byla zmlsana tim, ze mi holky od nakyho 3. do 6. mesice spaly temer celou noc a posledni mesic a pul je to docela peklo...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    DUFFKA: svym pochybnym tandemem s jednou lahvickou kolem 7. a celkem mezi 8.-9 kdyz mi i druha zacala bojkotovat prso,odsavat pro obe em uz nezvladla psychicky .. ale zase lip spej od ty doby :o))
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    22.brezna bude ve Stodulkach opet burza veci pro dvojcata, kdyby se to nekomu hodilo... ;)

LORAIN
    LORAIN --- ---
    DUFFKA: No, tak nějak kolem toho osmého měsíce jsem s tandemem musela skončit. Ale vlastně jsem celkem dost brzo na to (mezi desátým a jedenáctým měsícem) skončila s kojením úplně.
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    A jak dlouho jste zvladly tandemove kojit? Holkam bude 8 mesicu a uz to moc nejde, zacinaj u toho hrozne zlobit... Mam prave ten kulickovej polstar, tak resim jestli by pomohlo poridit ten specialni dvojceci... ?
    Taky ho taham vsude sebou, kocar a kojici polstar = temer plne auto :D

A co se tyce nemoci, tak od vanoc u nas probehla 6.nemoc a laryngitida, ted uz taky jen ryma...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    LORAIN: jj vycpavky byly super.
    ja se sice tandemove moc nerozkojila, protoze to jedna holka bojkotovala (pit z prsa proste nebude ) ale i tak sem ji krmila z lahvicky na polstarei a druhou kojila.
    ZARZAROSA: taky sme ho sebou tahaly vsade i na slovensko , sice nam zabral spolecne s kocarem pulku auta, ale byl k nezaplaceni!
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    LORAIN: ano! presne, z meho komentare asi nebylo jasne, ale taky jsem na nej nakonec nedala dopustit. Dokonce jsme to s sebou brali i na cesty.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ZARZAROSA: K tomu mému - který je zřejmě tím zde kolujícícm :-) - byly takové "vycpávky" na sucháče, které se daly v případě potřeby oddělat. Žádnou díru, kterou by mohly propadnout děti, si rozhodně neuvědomuju. A to jsem, řekla bych, dost drobná. S vrtěním ale souhlasím, jakmile se kluci začali rozhlížet po okolí a točit se po sobě, s tandemovým kojením jsem skončila, protože jsem na to už neměla nervy. A za sebe myslím, že nebýt toho polštáře (který jsem dostala darem od kamarádek), snad se ani pořádně tandemově nerozkojím.
    Byla to jedna z věcí, které bych si sama nikdy nepořídila, a nakonec jsem na něj nedala dopustit.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    CANNIBALHAMSTER: ahoj, nemam "onen kolujici polstar" ale mela jsem svuj. Je to vec z pevnejsiho molitanu (zadne kulicky), kterou si zapnes kolem bricha, drzi tam treba jako plovaci kruh, haha. Opravdu se to hodi, ale ma to nevyhody - ja ho napriklad mela prilis volnej a deti mi padaly do diry u bricha (vycpavala jsem si to jeste rucnikem), a musela jsem se k nim dost predklanet a pak kdyz se uz moc vrtely, tak zase mi z toho ujizdely, ale nic lepsiho neznam, ani nevim, cim by to slo adekvatne nahradit. takze bych rekla, ze to docela dobre funguje. Pokud nesezenes pujceny, doporucuju z druhe ruky, i kdyz novy pak jiste prodas. Pokud budes mit velky kojici polstar z polystyrenovych kulicek, pak ho musis mit docela hodne naplneny, aby obe strany polstare byly dost vysoko...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Souhlasím, dětské choroby jsou peklo pekelné. I když jsem ráda, že to děti nikdy neskolí tak příšerně jako nás :-) Před dvojčaty jsem patnáct let neměla ani neschopenku ani antibiotika, po dvojčatech beru všechno z širokého dalekého okolí :-( U nás se teď choří téměř nonstop od listopadu a je zajímavé, že dvojčata mají většinou totéž a zaráz, starší syn mívá něco úplně jiného a nepředávají si to. Ani střevní záležitosti. Starší syn si to nosí ze školky, ale kde k tomu vždycky přijdou mrňousové, nemám tušení.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    JUGI: dětský nemoce jsou mrchy, strašně zákeřný a dospěláka zbouraj raz dva... .

U nás je to naštěstí trochu lepší... ale taky žádná sláva :-)
    JUGI
    JUGI --- ---
    KACHNY: dlouho sem se smál pořekadlu co mi všichni říkali: "počkej, bude to horší.." :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: holkam narostli prvni jednicky dole a pak nahore dvojky ale na miste spicaku a teprve ted jim dorostli jednicky nahore s mezerou uprostred :o))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam