• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ZARZAROSA: ano, tohle je přibližně ten, který jsem dostala já od kamarádek a pustila ho kolovat dál na nyx.
    V Podolí jsem ovšem na nic takového nenarazila, tam mě tandem chtěli učit s tak "vypelichanou" podkovou, že i ta, kterou jsem si přivezla po starším synovi, byla o několik řádů lepší.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ZARZAROSA: tenhle maji v podoli na RESu, JIPu i na medianu, jeste maji podkovu, s tou se me kojilo tandemove uplne paradne
    http://im9.cz/iR/importprodukt-orig/60e/60ed01e6407e2520b1a41977d2898d6d--mmf250x250.jpg
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    a mluvíme všichni o tomto?
    takovy u apolinare nemeli zadny...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: tak ja kdyt sem tam byla o par mesicu driv tak meli dva stejne podkovy z kterych mi holky klouzali,ale mozna je to o treninku
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    CANNIBALHAMSTER: v podoli maji vic tech polstaru, me nejvic vyhovovala ta podkova
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    CANNIBALHAMSTER: v podoli maj takovej ze kdyby byly holky vetsi tak z nej padaj. Holky tam byly po porodu jeste mesic ( narodily se o 2 driv tak nez dorostly ) tam sem si ho donesla a nechavala sem ho tam zkousela sem tandem od zacatku sice sem mela prsa vetsi nez ony hlavicku, coz vypadalo desive, ale zvladaly to .. a na tom postari se za me koji pohodlne i jedno nez se zacnou moc vrtet :o)
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    CANNIBALHAMSTER: v motole by jeden erarni, ale tam jsem ho nepotrebovala... ja zacala s tandemem asi az ve 2mesicich, do ty doby na to byly moc malinky a ja zas mam moc velky prsa... Kojit jsem zacala poradne az doma...
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    CANNIBALHAMSTER: ne, neni to on...
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    a jak to je v porodnicich? tam polstar maj nebo uz musim naklusat s vlastnim?
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    CANNIBALHAMSTER: podle mne, až se narodí. ze začátku jsem stejně krmila holky zvlášť, jak byly malý. a hodně odsávala. Tandem jsme zvládly cca po měsíci. Buď klidně připravena, ale nepanikař, když to hned nepůjde.
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    Sakra, jak clovek odpovida na prispevek? Nemuzu najit zadny tlacitko
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    Tak to ale asi nebude ten, o kterym je tu rec, ne? Ten se podle mne neda ani natahnout
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    DUFFKA: já skoro stejně jako LORAIN. myslim, že do 9.měsíce a pak se tak vrtěly, že už to moc nešlo dohromady. Asi v roce jsem taky přestala s kojením úplně, myslim, že to kvantum mlíka, co bylo tehdy potřeba, jsem stejně už nevyrobila. nahradili jsme to sunarem v lahvičce. a hroznej úspěch i se spaním. Byl to ten moment, kdy úplně odstranit noční kojení.
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    CANNIBALHAMSTER: me treba ten polstar docela pomahal v tehotenstvi na spani... ;)
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    Dik za info. No ja mam termin cerven/cervenec, takze casu jeste dost. Taky si ho nechci predem kupovat, kdyz nevim jestli se vubec rozkojim (hmmm, nebo ze by tomu ten polstar pomoh?). Ja si na vsechny ty serepeticky budu muset vybrat stavebko, jinak nekoupim ani dudlik :)
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    KACHNY: tak to je dobra zprava... :) ja byla zmlsana tim, ze mi holky od nakyho 3. do 6. mesice spaly temer celou noc a posledni mesic a pul je to docela peklo...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    DUFFKA: svym pochybnym tandemem s jednou lahvickou kolem 7. a celkem mezi 8.-9 kdyz mi i druha zacala bojkotovat prso,odsavat pro obe em uz nezvladla psychicky .. ale zase lip spej od ty doby :o))
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    22.brezna bude ve Stodulkach opet burza veci pro dvojcata, kdyby se to nekomu hodilo... ;)

LORAIN
    LORAIN --- ---
    DUFFKA: No, tak nějak kolem toho osmého měsíce jsem s tandemem musela skončit. Ale vlastně jsem celkem dost brzo na to (mezi desátým a jedenáctým měsícem) skončila s kojením úplně.
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    A jak dlouho jste zvladly tandemove kojit? Holkam bude 8 mesicu a uz to moc nejde, zacinaj u toho hrozne zlobit... Mam prave ten kulickovej polstar, tak resim jestli by pomohlo poridit ten specialni dvojceci... ?
    Taky ho taham vsude sebou, kocar a kojici polstar = temer plne auto :D

A co se tyce nemoci, tak od vanoc u nas probehla 6.nemoc a laryngitida, ted uz taky jen ryma...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    LORAIN: jj vycpavky byly super.
    ja se sice tandemove moc nerozkojila, protoze to jedna holka bojkotovala (pit z prsa proste nebude ) ale i tak sem ji krmila z lahvicky na polstarei a druhou kojila.
    ZARZAROSA: taky sme ho sebou tahaly vsade i na slovensko , sice nam zabral spolecne s kocarem pulku auta, ale byl k nezaplaceni!
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    LORAIN: ano! presne, z meho komentare asi nebylo jasne, ale taky jsem na nej nakonec nedala dopustit. Dokonce jsme to s sebou brali i na cesty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam