• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    CANNIBALHAMSTER: ja davala na ni odkaz obrazek, urcite neni urcena na spani aa nicim se nevyspava, je to proste molitanova podkova dlouha od boku k boku
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    SUCUBIS: no a co to asi bylo za podkovu? Ze se porad vracim k tem polstarum...Ale rada bych si uz nejakej koupila, pac jsem slysela, ze se s tim v noci dobre spi. Takze nakou tu podkovu zatim... Ale je jich vude fura druhu a urcite nejsou vsechny stejny. Co doporucujete? Jakou napln? Jak moc nacpany? atd...
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    TK_: já myslim, že ty naše mají to buzení po třech hodinách ještě pozůstatek z nemocnice.Přeci jen když se dva měsíce musí budit po třech hodinách, tak je jasný, že jakmile přijdou domů, nezačnou se řídit podle sebe, ale ještě nějaký čas si ten režim budou držet. Přes den se nám to rozvolňuje, ale v noci je to znát.maruška je jak budík, budí se přesně po třech hodinách + - 10minut
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    JUGI: ha, to si jen myslíš! :D měl bys vidět mého muže krmit dítě v noci z lahvičky, to je podívaná :D ten je v noci úplně nepoužitelnej.Neni schopen udržet oči otevřené déle než 2 sekundy, usíná u toho pouštějíc dítě i lahvičku,takže já si je radši nakojim. Už jsem se naučila po něm v noci nic nechtít, protože jsem se vždycky akorát rozčílila.Taky už s námi nespí-to mně vytáčelo ještě víc, že já musim v noci vstávat a on si tam blaženě chrní a ještě jsem ho musela pořád někam odstraňovat v posteli, abych tam měla místo.Přes den je to otec k nezaplacení, ale v noci je prostě nefunkční.
    Tak uvidíme, třeba si to holky taky ještě natáhnou, přeci jen je jim14 dní (korig) tak na to mají nárok.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: odnaucovala jsem priseru na nocni jidlo ve dvou letech uz jako tehotna, smoulicci spinkaji od 22 do 6ti a v tech 22h je v podstate budime na jidlo :D teda ted asi Stepovi rostou zoubky tak noc byla pekelna
    JUGI
    JUGI --- ---
    TK_: u nás to bylo jen pár měsíců. ptže porodní váha Julie byla jen 1700 Kg, tak měla zezačátku trochu větší hlad než tu druhou dohonila a srovnaly se..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    můžu provokovat? :-)
    naše dubnové (korigovaně -6týdnů) spaly už v červenci od osmi do půl páté, a od září do půl osmé, bez buzení!

Ale nemám na tom absolutně žádnou zásluhu, to byla odměna od vesmíru za staršího, co se nenechal odnaučit od nočního mlíka do 16 měsíců.
    TK_
    TK_ --- ---
    JUGI: Tyjo, jak tohle čtu, tak si říkám, že ty naše jsou úplně pohodový, teď jim jsou skoro 3 měsíce (korigovaně 2) a zvládaj přes noc spát klidně 5 - 6 hodin.
    JUGI
    JUGI --- ---
    KAROLKA: myslel sem to tak, že by ti to ulehčilo péči, neboť lahvičku může dát i cvičená opice/manžel/babička a ty se můžeš vyspat.. Uvidíš sama :)
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    JUGI: Mně by to lahvičky rozhodně neulehčily- holky zatím musí mít flašku 2x denně, musim jim do toho dávat bmf a vápník.A už se těším, až se toho zbavíme.Pro mně je mnohem pohodlnější vzít si dítě k sobě do postele, pěkně v klídku v leže ho nakojit,pak se otočit na druhý bok a nakrmit druhé... než hned vstát a běžet připravovat mlíko do flašek...
    JUGI
    JUGI --- ---
    KAROLKA: chápu, každá maminka to má jinak. Popravdě nevyspat se víc jak 3hod v kuse žena nevydržela déle jak 2 měsíce, pak nám vyschla studna s mlékem a nastoupili lahvičky. Od té doby jsme na kojení byli dva, což situaci také značně usnadnilo..
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    JUGI: mně to naopak vyhovuje, že je každá trochu jinak.Když se jedna vzbudí a začne řvát, můžu se jí věnovat, zatímco druhá ještě spí.ta se většinou vzbudí, když tu první dokrmím. V noci se buď budí stejně, nebo tu druhou vždycky vzbudím.Jinak já chodím spát okolo půlnoci, poslední krmení máme mezi 23.30 a 0.30, pak jdeme spát.Pak se vzbudí 2x po třech hodinách,po dalších třech hodinách, kolem deváté už vstávám. takže na noci si stěžovat nemůžu, vyhovuje mi to a nemám pocit, že bych se nevyspala ani se necítím vyčerpaně.
    JUGI
    JUGI --- ---
    KAROLKA: Gratuluji. Nám se osvědčilo synchronizovat a to jak ve spaní, tak v kojení. Maminka potom nebyla vycucaná a vyčerpaná. Po několikaměsíčním nonstop kojení jsme se dokonce i někdy vyspali :)
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    Včera to byl přesně měsíc, co jsme doma z nemocnice. Je neskutečný, jak ty děti rychle rostou, už má každá o kilo víc- Maruška 3510 a Stellinka 3100. Už nějakou dobu kojíme bez kloboučků, to je paráda.Jen se nám nějak sesypalo to tandemové kojení- holkám chvíli trvá, než se dobře přisají, taky se často pouští a odpočívají, nebo se začnou vztekat a šermovat rukama, takže se ruší, občas jedna vytrhne tý druhý prso z pusy, ta začne řvát a mě nestačí ruce. Tak je kojím po jedné a celkem mi to vyhovuje, člověk se může soustředit jen na to jedno miminko. Už se taky většinou nebudí společně, ale kojim na požádání, takže kdo si řekne, tomu dám cucnout.To znamená, že většinou nikoho nemusim přemlouvat, tudíž je kojení rychlejší.V tandemu jedeme jen když se vzbudí společně a obě začnou řvát :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    ZARZAROSA: oni tam zrovna zacinali menit okna, takze mozne je cokoliv..
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    KACHNY: a nebo je tam Kachy vyškolila v problematice kojících polštářů a oni se s prvními penězi jali nakupovat :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: to sou veci, je meli asi nekde schovany!
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: ja tam byla srpen az konec zari ? teda ten na kojeni dvojcat tm byl enhle jen s igelitovym povrchem pro snadnou udrzbu, ale zase tam mohlo kojit az nekolik maminek ze jich meli dost
    https://zebabytips.files.wordpress.com/2012/09/kojici_polstar_1.jpg
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: no jak kdy kdyz sem tam byla ja brezen - duben, tak meli jak pise Lorain vypelichanou podkovu, jednu .. a ja si tam donesla polstar od Lorain na kterej vsichni koukali jak na zjeveni, ze to jeste nevideli a jak je to sikovny
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ZARZAROSA: ano, tohle je přibližně ten, který jsem dostala já od kamarádek a pustila ho kolovat dál na nyx.
    V Podolí jsem ovšem na nic takového nenarazila, tam mě tandem chtěli učit s tak "vypelichanou" podkovou, že i ta, kterou jsem si přivezla po starším synovi, byla o několik řádů lepší.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam