• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    JUGI: Mně by to lahvičky rozhodně neulehčily- holky zatím musí mít flašku 2x denně, musim jim do toho dávat bmf a vápník.A už se těším, až se toho zbavíme.Pro mně je mnohem pohodlnější vzít si dítě k sobě do postele, pěkně v klídku v leže ho nakojit,pak se otočit na druhý bok a nakrmit druhé... než hned vstát a běžet připravovat mlíko do flašek...
    JUGI
    JUGI --- ---
    KAROLKA: chápu, každá maminka to má jinak. Popravdě nevyspat se víc jak 3hod v kuse žena nevydržela déle jak 2 měsíce, pak nám vyschla studna s mlékem a nastoupili lahvičky. Od té doby jsme na kojení byli dva, což situaci také značně usnadnilo..
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    JUGI: mně to naopak vyhovuje, že je každá trochu jinak.Když se jedna vzbudí a začne řvát, můžu se jí věnovat, zatímco druhá ještě spí.ta se většinou vzbudí, když tu první dokrmím. V noci se buď budí stejně, nebo tu druhou vždycky vzbudím.Jinak já chodím spát okolo půlnoci, poslední krmení máme mezi 23.30 a 0.30, pak jdeme spát.Pak se vzbudí 2x po třech hodinách,po dalších třech hodinách, kolem deváté už vstávám. takže na noci si stěžovat nemůžu, vyhovuje mi to a nemám pocit, že bych se nevyspala ani se necítím vyčerpaně.
    JUGI
    JUGI --- ---
    KAROLKA: Gratuluji. Nám se osvědčilo synchronizovat a to jak ve spaní, tak v kojení. Maminka potom nebyla vycucaná a vyčerpaná. Po několikaměsíčním nonstop kojení jsme se dokonce i někdy vyspali :)
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    Včera to byl přesně měsíc, co jsme doma z nemocnice. Je neskutečný, jak ty děti rychle rostou, už má každá o kilo víc- Maruška 3510 a Stellinka 3100. Už nějakou dobu kojíme bez kloboučků, to je paráda.Jen se nám nějak sesypalo to tandemové kojení- holkám chvíli trvá, než se dobře přisají, taky se často pouští a odpočívají, nebo se začnou vztekat a šermovat rukama, takže se ruší, občas jedna vytrhne tý druhý prso z pusy, ta začne řvát a mě nestačí ruce. Tak je kojím po jedné a celkem mi to vyhovuje, člověk se může soustředit jen na to jedno miminko. Už se taky většinou nebudí společně, ale kojim na požádání, takže kdo si řekne, tomu dám cucnout.To znamená, že většinou nikoho nemusim přemlouvat, tudíž je kojení rychlejší.V tandemu jedeme jen když se vzbudí společně a obě začnou řvát :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    ZARZAROSA: oni tam zrovna zacinali menit okna, takze mozne je cokoliv..
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    KACHNY: a nebo je tam Kachy vyškolila v problematice kojících polštářů a oni se s prvními penězi jali nakupovat :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: to sou veci, je meli asi nekde schovany!
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: ja tam byla srpen az konec zari ? teda ten na kojeni dvojcat tm byl enhle jen s igelitovym povrchem pro snadnou udrzbu, ale zase tam mohlo kojit az nekolik maminek ze jich meli dost
    https://zebabytips.files.wordpress.com/2012/09/kojici_polstar_1.jpg
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: no jak kdy kdyz sem tam byla ja brezen - duben, tak meli jak pise Lorain vypelichanou podkovu, jednu .. a ja si tam donesla polstar od Lorain na kterej vsichni koukali jak na zjeveni, ze to jeste nevideli a jak je to sikovny
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ZARZAROSA: ano, tohle je přibližně ten, který jsem dostala já od kamarádek a pustila ho kolovat dál na nyx.
    V Podolí jsem ovšem na nic takového nenarazila, tam mě tandem chtěli učit s tak "vypelichanou" podkovou, že i ta, kterou jsem si přivezla po starším synovi, byla o několik řádů lepší.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    ZARZAROSA: tenhle maji v podoli na RESu, JIPu i na medianu, jeste maji podkovu, s tou se me kojilo tandemove uplne paradne
    http://im9.cz/iR/importprodukt-orig/60e/60ed01e6407e2520b1a41977d2898d6d--mmf250x250.jpg
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    a mluvíme všichni o tomto?
    takovy u apolinare nemeli zadny...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: tak ja kdyt sem tam byla o par mesicu driv tak meli dva stejne podkovy z kterych mi holky klouzali,ale mozna je to o treninku
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    CANNIBALHAMSTER: v podoli maji vic tech polstaru, me nejvic vyhovovala ta podkova
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    CANNIBALHAMSTER: v podoli maj takovej ze kdyby byly holky vetsi tak z nej padaj. Holky tam byly po porodu jeste mesic ( narodily se o 2 driv tak nez dorostly ) tam sem si ho donesla a nechavala sem ho tam zkousela sem tandem od zacatku sice sem mela prsa vetsi nez ony hlavicku, coz vypadalo desive, ale zvladaly to .. a na tom postari se za me koji pohodlne i jedno nez se zacnou moc vrtet :o)
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    CANNIBALHAMSTER: v motole by jeden erarni, ale tam jsem ho nepotrebovala... ja zacala s tandemem asi az ve 2mesicich, do ty doby na to byly moc malinky a ja zas mam moc velky prsa... Kojit jsem zacala poradne az doma...
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    CANNIBALHAMSTER: ne, neni to on...
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    a jak to je v porodnicich? tam polstar maj nebo uz musim naklusat s vlastnim?
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    CANNIBALHAMSTER: podle mne, až se narodí. ze začátku jsem stejně krmila holky zvlášť, jak byly malý. a hodně odsávala. Tandem jsme zvládly cca po měsíci. Buď klidně připravena, ale nepanikař, když to hned nepůjde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam