• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: tak ja si snazim se vybirat a taky neprijede :o)) jo peskobus to jisti ..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: včera taky nebyl uvedený... a nepřijel. Bohužel, když nejedu až do Prahy, ale na otočku o dvě vesnice, tak si můžu vybrat, jestli mi pojede nízkopodlažní tam, nebo zpátky.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: :o)) bud je uvedeny a nejede nebo neni a jede :OD
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    GIO: Které ovšem ne vždy jsou schopny dodat vůz vhodný pro tři dětské sedačky :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    no, a dneska jsem jela tím samým spojem, akorát že pouze se starším, a přijel nízkopodlažní (nebyl tak ale v jízdním řádu napsaný)... no nenasralo by vás to? včera přijely dvě staré úzké karosy po sobě!
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: vsak ja uz to taky nehodlam vickrat pokouset!
    Pokud nema oznaceni nizkopodlazni tak jedem autem. Sem natolik odhodlana, ze obnovim rizeni, protoze na MHD moc nemam nervy, hlavne na metro, a jeho vytahy kdy s tim pocitas a zjitis az kdyz vytoupi v dane stanici, ze je vytah mimo provoz a pak sama balancuju s tezkym kocarem na jezdicich schodech a bojim se toho ze se zastavi, cukne to a ja sem dole i s kocarem, protoze to neudrzim.. Takze ted chodime prevazne pesky, coz po centru jde,ale nekam dal nic moc.
    GIO
    GIO --- ---
    uf, jesteze existuji servisy s nahradnimi vozidly.)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: to by mě v příměstském autobuse, který má na jednu zastávku minutu času, fakt milovali!

LORAIN: ne odvážná, zoufalá. Rozbily se obě auta naráz, starší je ve školce o dvě vesnice od nás a já nechtěla, aby muž provokoval v práci tím, že bude dva dny po sobě odcházet ve čtyři odpoledne (aby stihnul zavíračku)... no ale opakovat to nebudu.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: no ja mam zkusenost ze lze pokud se slozi, rozlozeny ani omylem nastesti byly holky jeste v korbickach takze to slo rychle, ale stejne ten proces, vsechno vyndat ze spoda, odepnout tasky, sundat korby, korby dovnitr, tasky dovnitr,sklapnout kocar ten dovnitr a nezapomenout posledni dite !! A k tomu skoro plnej autobus kamaradu co jeli z konecny jak se kralovsky bavi nasim vytoupenim ...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: Jsi odvážná! Po tom, co jsem několikrát byla v úzkých i s monokočárem, jsem se zařekla, že s dvojčaty si tyhle kroky do nejistoty v mhd ráda nechám ujít. A dost důsledně to dodržuji :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak, pokud by to někdo chtěl zkoušet: Easywalker lze dostat do ne-nízkopodlažního příměstského autobusu.
    Jen k tomu radši vybírejte nějakého silného muže, protože kvůli těm debilním madlům ve dveřích je potřeba kočár zvednout až skoro nad hlavu, protože dole neprojde. A i tak to bude natěsno.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAROLKA: já nevím, jak bych to poznala?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Žena porodila potřetí během čtyř let dvojčata – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/koktejl/362610-zena-porodila-potreti-behem-ctyr-let-dvojcata.html

uáááá! to bych šla teda na sterilizaci i já i manžel! :-)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TRISSIE: souhlas na pás si taky vzpomínám. U nás taky nezabral :o/
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    BALAENA: hlavičku přetáčej na zádech i na břiše.Dokonce už jí udržej i chvíli ve vzduchu a Maruška už se začíná vzpírat na rukách!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KAROLKA: dokud nepřetáčej hlavičku, tak kdyby si ublinkly, mají bohužel docela slušnou šanci na aspiraci. takže bych taky byla jen pro dozor
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KAROLKA: me rekli ze spinkat na brisku muzou, ale jen pod primym dozorem, takze prez noc ne, jen prez den kdyz na ne clovek vidi
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    prosím vás, vadí něčemu, když spí holky na břiše? Doktorka mi říká, že je nemám nechávat spát na břiše,ale ony jsou tak nejspokojenější a krásně tak usnou.Když jsou na zádech, tak řvou.(moc nekrkají, tak je to tlačí v břiše a taky trpí na bolení břicha, tak jim tahle poloha zřejmě pomáhá)Takže poslední týden už skoro nespí jinak než na břiše. Proč je ta poloha tak špatná? (jediné co vím, tak je SIDS, ale máme monitory dechu, tak mě to zas tak netrápí)
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    TRISSIE: to je ten ušitý, nebo klasický kýlní pás? Mně doktorka řekla, že ty kýlní pásy se dávaly dřív, ale že to moc nefunguje, nejlepší jsou prý ty tejpy
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAROLKA: ten pás, co píše ZARZAROSA, mám doma - dostala jsem ho od kamarádky. Já se na to tejpování vykašlala a ve dvou letech už to asi nemá smysl... takže klidně pošlu dál.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    ZARZAROSA: (ještě teda k tomu zamačkávání... chytlo se bříško kolem pupíku palcem a prostředníčkem, ukazováčkem se zamáčknul pupík dovnitř a palec s prostředníčkem se stáhnul k sobě, přes to se to zatáhlo tím pásem - tzn.žádné lepidlo na kůži. samozřejmě to občas sem tam povolilo, ale fakt to pomohlo, i když na pvní pohled člověk moc nevěřil... byla to doktorka v poliklinice Roškotova.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam