• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    prosím vás, vadí něčemu, když spí holky na břiše? Doktorka mi říká, že je nemám nechávat spát na břiše,ale ony jsou tak nejspokojenější a krásně tak usnou.Když jsou na zádech, tak řvou.(moc nekrkají, tak je to tlačí v břiše a taky trpí na bolení břicha, tak jim tahle poloha zřejmě pomáhá)Takže poslední týden už skoro nespí jinak než na břiše. Proč je ta poloha tak špatná? (jediné co vím, tak je SIDS, ale máme monitory dechu, tak mě to zas tak netrápí)
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    TRISSIE: to je ten ušitý, nebo klasický kýlní pás? Mně doktorka řekla, že ty kýlní pásy se dávaly dřív, ale že to moc nefunguje, nejlepší jsou prý ty tejpy
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAROLKA: ten pás, co píše ZARZAROSA, mám doma - dostala jsem ho od kamarádky. Já se na to tejpování vykašlala a ve dvou letech už to asi nemá smysl... takže klidně pošlu dál.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    ZARZAROSA: (ještě teda k tomu zamačkávání... chytlo se bříško kolem pupíku palcem a prostředníčkem, ukazováčkem se zamáčknul pupík dovnitř a palec s prostředníčkem se stáhnul k sobě, přes to se to zatáhlo tím pásem - tzn.žádné lepidlo na kůži. samozřejmě to občas sem tam povolilo, ale fakt to pomohlo, i když na pvní pohled člověk moc nevěřil... byla to doktorka v poliklinice Roškotova.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    už bohužel nemám ani tu fotku :( dávala jsem ji tenkrát do klubu o šití dětem...
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    KAROLKA: my u jedné holčičky. Měli jsme skvělou doktorku na chirurgii (myslim...) ta nám doporučila ušít si takový pás na suché zipy, pupík se zamáčknul dovnitř, překryl tzv.kožní řasou a celé se to zpevnilo látkovým pásem. Sundavala jsem to na koupání. Kýla se v pohodě zatáhla, žádný zákrok, trvalo to myslim přes měsíc, pak jsme dávali občas a teď nemá známky žádné kýly. Ten pás jsem šila sama podle vzoru, co mi dala ta doktorka, ale když jsme to přestali potřebovat, tak jsem jí to věnovala.
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    VERONIKA22: zatím jsem jim tam dala ten porofix, ale hned se ta náplast otřepala a myslím, že to moc nepomůže.Ale aspoň tam nemají takový obří žbluňkací špunt. V březnu jdeme do poradny, tak se tam na to zeptám, koupim si tejpy a budu chtít, aby mi to ukázali.Tak doufám, že to budou umět :) Co jsem četla, tak těmi tejpy se nepřelepuje přímo pupík, ale lepí se nějak speciálně okolo...
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KAROLKA: já taky čekám a ale vím že v těch 5,5letech je to pak velmi lehký chirurgický zákrok na jedno dopoledne v nemocnici.
    ale na tejpování jsem se už taky ptala a mělo by to hodně pomoct. Tak to vyzkoušej a dej nám pak vědět.

Miminkům jsem ten pupík přelepovala, dávala tam i srolovanou gázu a úspěchu jsme nedosáhli :o/
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    Měl někdo z vašich dětí pupeční kýlu? Holky jí mají obě, Stellince se hodně zvětšila, jak pořád tlačí.Prý se to zatáhne samo, nebo nám doktorka doporučila náplast Porofix, nebo zatejpovat.Dělali jste to někdo?Ráda bych jí s tim něco udělala, je to fakt velký a hrozně to žbluňká, tak už jen pro můj lepší pocit...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    CANNIBALHAMSTER: ja sem misto polstare spala s jeste jednou perinou, kterou sem si dala jako bych si dala ten polstar, vyslo to nastejno.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    LORAIN: na tu nasi priserku spolehlive funguje tenhle hrnicek a ze si dokaze poradit se spoustou veci a zamku, tohle neotevre ani nevyleje
    Nuk hrnek na učení 2 | Krteček s.r.o.
    http://www.detskezbozi.com/nuk-hrnek-na-uceni-23.html
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SUCUBIS: No, hoši si zatím poradili se vším :-( ale uprostřed noci je to naštěstí zatím nenapadlo!
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    AVATAR: od toho jsou prece ty hrnicky co se nerozlejou ani kdyz se ditko snazi :)
    SUCUBIS: tahle taktika u nas skoncila vylitou vodou v postylce :)

u nas to odnaucovani slo nejak prirozene. Parkrat nejaky to mliko zaspaly a tak jsme jim ho zkusili nedat a slo to.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SUCUBIS: Nesvítili jsme nikdy. A plína je klidně úplně suchá - už jsou schopní vydržet i celou noc - a pak ji pročůrají najednou :-(
    Ale souhlasím, že to asi chce čas a důslednost. Což je asi největší kámen úrazu, protože manžel chce mít hlavně klid a já někdy taky nemám náladu na to, abych s nimi polovinu noci bojovala. A když to pětkrát dám a jednou ne, je to stejně na nic. :-(
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    LORAIN: muzu jen rict, co pomohlo na nasi zavyslackou priserku ... mliko vyment za caj, v pokoji vubec nerozsvecovat, prebalit kdyz jdete s muzem spat, az si zvyknou, ze to neni mlicko tak prejit na cistou vodu pripadne jim nechat krnicek v postylce a rict jim, ze az to vypijou, dalsi budou mit az rano, trvat na svem a hlavne nerozsvecovat, jen utisit a vysvetlit (netvrdim, ze to bylo lehke, ale naucil se to a to po nas vyzadoval neco k jidlu/piti az 2x/noc)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Tak to nám se u kluků stále ještě noční mlíko odbourat nepodařilo :-( Jsou jim 2 roky a 5 měsíců a pořád se ještě v noci budí a řvou po mlíku. Dokonce už jim ani plíny nestačí, jsou tak nalití, že je pročůrají - uprostřed noci nebo nejpozději ráno :-( Minulý týden na horách, kde jsem neměla dost ložního prádla a pyžam, jsem se rozhodla je začít odnaučovat. Noc co noc je minimálně hodinový (spíš delší) řev, výjimečně usnou, spíš ale ječí, než dostanou alespoň vodu (což problém s mokrem vůbec neřeší) nebo se ani ne za hodinu vzbudí zase a řvou nanovo. No, a pak vstávají hrozně brzo (kolem páté) zatímco když to mlíko dostanou, do takové šesté až půl sedmé to vydrží.
    A už fakt moc nevím, co s tím.
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    CANNIBALHAMSTER: já jsem ho kupovala tady a jsem spokojená. mám ten s kuličkama, koupila jsem si k tomu ještě pytel kuliček na dosypání, bylo mi jasné, že se budou sesedat.jestli ho chceš na spaní, pak si musíš ujasnit, jestli ti nevadí šustění kuliček, mně to třeba nevadí ale vím, že někomu jo.
    Kojící polštáře s EPS | Kojící polštář s eps kuličkami potisk mnoho barev na výběr | kojící polštář, povlečení, kapsář, mantinel,závinka,sedací vak
    http://www.natytex.cz/...re-s-EPS/0/5/813-Kojici-polstar-s-eps-kulickami-potisk-mnoho-barev-na-vyber
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    CANNIBALHAMSTER: ja davala na ni odkaz obrazek, urcite neni urcena na spani aa nicim se nevyspava, je to proste molitanova podkova dlouha od boku k boku
    CANNIBALHAMSTER
    CANNIBALHAMSTER --- ---
    SUCUBIS: no a co to asi bylo za podkovu? Ze se porad vracim k tem polstarum...Ale rada bych si uz nejakej koupila, pac jsem slysela, ze se s tim v noci dobre spi. Takze nakou tu podkovu zatim... Ale je jich vude fura druhu a urcite nejsou vsechny stejny. Co doporucujete? Jakou napln? Jak moc nacpany? atd...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam