• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SUCUBIS: Záleží na sedačce - u vajíčka připevníš bázi isofixem a vajíčko už jen nacvakáváš nebo poutáš vajíčko pokaždé pásem z auta. U dvojčat jsem na bázích trvala, protože mě děsila představa, že budu pokaždé pásat někde dvě vajíčka pásem. U menších sedaček připevníš sedačku - na isofix nebo pásem - a dítě fixuješ pásy ze sedačky. A u sedaček pro větší děti už připevníš sedačku isofixem nebo jen položíš na sedadlo a dítě poutáš pásem z auta.
    GIO
    GIO --- ---
    hele desit te muzou neustale nejake predstavy, ale zase jsme u te statistiky, ze to prave misto vepredu je nejnebezpecnejsi v aute, a proto tam dite davat ja osobne nechci co mozna nejdele..
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    GIO: Na podsedáku uprostřed jsme mezi sedačkama vezli dítě jednou, a celou cestu mě strašila představa, co by s ní ty sedačky udělaly při bočním nárazu...
    GIO
    GIO --- ---
    odpada, pokud mas isofixovy nastavec, ve kterem je sedacka nacvaknuta. ten nastavec je nacvaknuty v isofixu v sedacce auta napevno bez pasu.

v mem pripade stehovani sedacek z jednoho auta do druheho jsme se na to vykaslali a poutame sedacku pasem, tahat se jeste s temi nastavci, tak mi hrabne.)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    dopredu bych nase deti rozhodne nedala, predstava, ze by mi tam hmatal me desi k smrti, prave na konci kvetna bude auto a bud to bude zefira, nebo dacia - tak uplne to na nas nezalezi, kazdopadne to jsou vsechno auta na 3 autosedacky vzadu, jen kez by se dovnitr i vesel neslozeny dvojkocar, ale to bych uz chtela moc :D
    spis premyslim - mate autosedacky s isofixem ? jak to funguje - musi se tam pridelavat za ten bezpecnosti pas stejne nebo tahle rasarna odpada ? se priznam ze jsem nikdy nemela moznost to videt v realu
    GIO
    GIO --- ---
    rozhodne ten podsedak vzadu..dopredu bych dite davala fakt co nejpozdeji...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KACHNY: peskobus s dvojkocarem asi neji vzdycky idealni. Aspon u nas cyklostezky sice hodne fznguji, ale nejsou stoprocentni. A jit s dvojcatovym po silnici si fakt netroufam :-( navic, kdyz skolkove vyzvedavaci rozmezi je dvouhodinove, ani bych nemela jistotu, ze to za ty dve hodiny ob dve vesnice stihnu.
    U nás teda jezdí vlak, kde to taky není bez problémů, ale nějak to prostě zvládnu i sama. Pokud teda není nacpaný k prasknutí, jak tomu bývá ve špičkách.

Jezdíte někdo autem s jedním dítětem vpředu? Jedno z našich dvou aut totiž tři sedačky vzadu nedá a já to druhé, velké, nemám vůbec ráda, takže když vím, že pojedu jen po obci (jeden den v týdnu, kdy vezeme staršího syna ze školky na sportovní aktivitu), tak jezdím. Mám z toho ale velmi špatný pocit a chci to co nejdřív změnit. Další možnost by byl podsedák, který se mezi dvě sedačky narve. Nemůžu se ale rozhodnout, co se mi u pětiletého dítěte zdá bezpečnější :-(
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: tak ja si snazim se vybirat a taky neprijede :o)) jo peskobus to jisti ..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: včera taky nebyl uvedený... a nepřijel. Bohužel, když nejedu až do Prahy, ale na otočku o dvě vesnice, tak si můžu vybrat, jestli mi pojede nízkopodlažní tam, nebo zpátky.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: :o)) bud je uvedeny a nejede nebo neni a jede :OD
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    GIO: Které ovšem ne vždy jsou schopny dodat vůz vhodný pro tři dětské sedačky :-(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    no, a dneska jsem jela tím samým spojem, akorát že pouze se starším, a přijel nízkopodlažní (nebyl tak ale v jízdním řádu napsaný)... no nenasralo by vás to? včera přijely dvě staré úzké karosy po sobě!
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: vsak ja uz to taky nehodlam vickrat pokouset!
    Pokud nema oznaceni nizkopodlazni tak jedem autem. Sem natolik odhodlana, ze obnovim rizeni, protoze na MHD moc nemam nervy, hlavne na metro, a jeho vytahy kdy s tim pocitas a zjitis az kdyz vytoupi v dane stanici, ze je vytah mimo provoz a pak sama balancuju s tezkym kocarem na jezdicich schodech a bojim se toho ze se zastavi, cukne to a ja sem dole i s kocarem, protoze to neudrzim.. Takze ted chodime prevazne pesky, coz po centru jde,ale nekam dal nic moc.
    GIO
    GIO --- ---
    uf, jesteze existuji servisy s nahradnimi vozidly.)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: to by mě v příměstském autobuse, který má na jednu zastávku minutu času, fakt milovali!

LORAIN: ne odvážná, zoufalá. Rozbily se obě auta naráz, starší je ve školce o dvě vesnice od nás a já nechtěla, aby muž provokoval v práci tím, že bude dva dny po sobě odcházet ve čtyři odpoledne (aby stihnul zavíračku)... no ale opakovat to nebudu.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: no ja mam zkusenost ze lze pokud se slozi, rozlozeny ani omylem nastesti byly holky jeste v korbickach takze to slo rychle, ale stejne ten proces, vsechno vyndat ze spoda, odepnout tasky, sundat korby, korby dovnitr, tasky dovnitr,sklapnout kocar ten dovnitr a nezapomenout posledni dite !! A k tomu skoro plnej autobus kamaradu co jeli z konecny jak se kralovsky bavi nasim vytoupenim ...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TRISSIE: Jsi odvážná! Po tom, co jsem několikrát byla v úzkých i s monokočárem, jsem se zařekla, že s dvojčaty si tyhle kroky do nejistoty v mhd ráda nechám ujít. A dost důsledně to dodržuji :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jinak, pokud by to někdo chtěl zkoušet: Easywalker lze dostat do ne-nízkopodlažního příměstského autobusu.
    Jen k tomu radši vybírejte nějakého silného muže, protože kvůli těm debilním madlům ve dveřích je potřeba kočár zvednout až skoro nad hlavu, protože dole neprojde. A i tak to bude natěsno.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAROLKA: já nevím, jak bych to poznala?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Žena porodila potřetí během čtyř let dvojčata – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/koktejl/362610-zena-porodila-potreti-behem-ctyr-let-dvojcata.html

uáááá! to bych šla teda na sterilizaci i já i manžel! :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam