• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: Taky jsem chodila ke Krofotvi. Při prvním setkání nám právě řekl, že potřebujeme především někoho, kdo umí nejlíp provést a vyhodnotit ultrazvukové vyšetření. "A to jsem já!"
    Přišlo nám to tehdy úsměvné, později jsem mu musela dát za pravdu. A vlastně jsem si ho oblíbila, pesimistu.

A že jsou hoši dva, odhalil u nás už můj gynekolog na první prohlídce, kdy ještě ani dvě srdce nebila.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Já vám nechci kazit iluze, ale mně viděli tři doktoři, z toho jeden i Ladislav Krofta z Podolí, což je vyhlášený ultrazvukář celorepublikově. Ze začátku se vyšetřuje vaginálně a při každém vyšetření byli zkrátka naši klucánci v zákrytu. Krofta nad tím pak kroutil hlavou a nechápal, jaktože nebyli vidět a pak to ukazoval nějakým studentům (s mým svolením samozřejmě)jako velmi zajímavý případ :-)

Na začátku 13. týdne jsem jela na pohotovost, protože jsem zakrvácela a poprvé mě vyšetřovali přes břicho. A tam mi teprve sdělili, že oba jsou v pořádku (doktor netušil, že nevím, že jsou dva a já zas na tom gynekologickým křesle netušila, co tím "oba" myslí :-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: nee s holkama to bylo stejne!! a to ma taky prastarej ultrazvuk, ale prave proto mu verim, kdyz holky odhalil predtim tak brzo
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: ten muj mel pristroj jeste z dob sovetskeho svazu :/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    koukám, že to naše "tady je srdíčko... a tady je taky srdíčko" v 6+0tt vypovídá buď o kvalitním ultrazvuku mého gynekologa, nebo o exhibicionismu našich dvojčat hned ode dne 0 :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    TRISSIE: já taky čekala do 12. jenom jedno :-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    XINDL: to je uz druhej :o))
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: ne ne ne !!! Jedno staci :o)) a varianta ze po dvojvajkach si dam jednovajky , zamita se!
    Pokud si dam do kupy zada tak s jednim muzu jit ven v satku a holky muzou bejt ve svym kocare..
    XINDL
    XINDL --- ---
    jo, my meli na prvnim ultrazvuku taky jenom jedno :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    gratulujeme? :-)
    ale víš co, Sucubis taky čekala až do 12tt jen jedno :-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    tak je jenom jedno!!!
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    ZARZAROSA: narodily se 16.11,. ale měly se narodit až 31.1. takže je jim 4,5 měsíce bio, 2 měs. korigo. Teď váží 4000 a 4500g. Vázala jsem to poprvé, tak mi to trvalo docela dlouho, tak čtvrt hodiny, než jsem to všechno pořádně doutahovala. Taky mi chvíli trvalo, než jsem přišla na to, jak si jednou rukou podat druhý dítě, když jedno už mám na sobě.Kdybych u toho měla nějakou asistenci, tak by to bylo mnohem rychlejší.
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    ZARZAROSA: wow, diky moc. prelouskala jsem to a i tu diskuzi kolem, tak uz snad mame dostatek podkladu
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    LUCKYSWEETY:
    s korbičkama úplně stejně jako trissie a lorain. V tom vidím výhodu oproti těm taškám. Taky se v tom miminko dalo kdekoliv položit.
    a můj popis ke kočárku zde: [ ZARZAROSA @ Dvojčata a vícerčata ]
    jeje už to bude další rok...
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    DUFFKA: ten jeste nemame
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    SUCUBIS: a termin toho skoleni? Docela o tom uvazuju.... diky
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    SUCUBIS: jo aha, já se s ní uvidim v dubnu :) no nejspíš se nezúčastním
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    TRISSIE: jj, uz jsem googlila, dekuju.. mam to pro kamaradku, tak se ji zeptam, ale i kocar chce novej, tak nevim, dala bych vedet
    SUCUBIS: supr, diky za vycerpavajici info ,)
    LORAIN: ok, supr, dekuju
    TRISSIE: pravda, taky to tak delame
    jo a ja tu nasel jeste jednu novorozeneckou vahu :)
    kvalitni, neposkozena... nepotrebuje nekdo?
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KAROLKA: tusim jsem davala uz odkaz tak pani bude delat skoleni a na miste ktere urcime
    Back on Trees: Nošení dvojčat v šátku - proč nosit a jaké jsou možnosti?
    http://backontrees.blogspot.cz/2015/03/noseni-dvojcat-v-satku-proc-nosit-jake.html
    KACHNY: ja to u starsiho vyuzivala dost, kdyz chtel koukat tak sedel s nohama dolu, kdyz usnul, zvedly se nahoru, je to o dost pohodlnejsi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam