BINARY_PARANOIC: v tom je zase ten háček, že si musíš uvědomit, že výtvarkáři toho dělají tolik, že potom toho času aby ještě už v práci jezdili po všech výtvarných školách a akcích, tak to se nestíhá...
a to máš AVU, SUPŠ, VŠUP, UJEP /mimochodem byla jsem náhodou na vernisáži designu v paláci škodových a sestra mého muže tam vystudovala průmyslový design
jestli si stěžuješ na studenty z Pedf, tak i ti mají obvykle dost co dělat a objíždějí sice některé akce, ale není v silách jednotlivců navštívit všechno a když si vezmeš, co všechno za školy a obory jsem vyjmenovala, tak si vezmi, kdo všechno působí v těch oborech a to jak žijící legendy a potom zase nová generace, jako orientovat se v tom aktuálně je celkem obtížný oříšek, já sama jsem za školy dva roky a už se neorientuju v nekterých oborech... nemůžeš si pamatovat a orientovat se na všechno :D
potom si vem, co jsem všechno vyjmenovala, že to obnáší už při škole a do toho Brna na bienále se jezdí pokaždý /ale já nebyla páč jsem matka dvou dětí a obě jsem měla při škole, takže něco jsem nedala a na bienále se přiznám jsem nebyla a Rostislava Vaňka neznám i když je mi to jméno povědomé :)/
nicméně třeba se jezdí do Drážďan, do Vídně na moderní i klasické umění, absolvuje si každý spoustu výstav po Praze, jezdí lidi na stáže do Skandinávie,
zase nemůžeš chtít od pedagoga, aby se orientoval sakumprask ve všem, i tak se dost snažíme a řekla bych že třeba rozhled v dějinách umění je třeba stejné a někdy i na vyšší úrovni než kamarádi z AVU nebo SUPŠ mají :P
zase jako že bych kvůli studentům , kteří by se hlásili na obor grafický design na UJEP se sebrala a jela se tam podívat? tak možná bych něco goglila na netu, ale sorry, nemůžu cestovat po čechách kvuli každé specifické potřebě jednotlivce :D