• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    77WHITE: v tomhle popisu chybí ta čistička odpadní vody a solární panely na střeše, který, podle toho, co jsem četl já, freedomek obsahuje.
    Ale já ho tady nechci obhajovat, mě se ten koncept líbil, navrhoval to Marek Štěpán, což je architekt kterého fakt nepodezírám, že by se snažil na tom nějak řejžovat, ale žádnou osobní zkušenost s tím nemám, takže mě zajímají i ty nedostatky. Je pravda, že ta cena by asi fakt mohla být nižší. Na druhou stranu - fakt ti architekti, i mladí a nadšení, navrhnou prostorově srovnatelný dům za 700 tisíc se vším všudy, včetně interiéru? Pokud jo, je to super a jdu hledat pozemek:)
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    77WHITE: Možnost solarne pritapet vodu, fotovoltaicka elektrárna s akumulátorem, tepelné čerpadlo vzduch-vzduch..

    Nevim, nejsem technicky nadana abych mavla rukou a řekla si pff, za odpolko to mam zmakly (ani tomu pořadně nerozumim:))

    Komlet obložení ve dřevě nesnášim, připomíná mi to komančovskou dobu, kdy se palubkovalo uplně všechno. Počitaj že si to sestavíš podle sebe, jako třeba u aut..
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    co si čtu tenhle prospekt tak o žádný nezávislosti není řeč. Na studnu můžes napojit jakejkoliv dům, jen potřebuješ čerpadlo. http://www.freedomky.cz/upload/kestazeni/Technicky_popis_Freedomek_univerzalni.pdf
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DAN_F: Jako takhle, pokusím se vysvětlit, proč mě celá filozofie freedomků odpuzuje. Nechápu, proč by si měl movitější zákazník kupovat jakousi prefabrikovanou předem nalinkovanou a totálně neflexibilní architekturu (možnost dokupování dalších modulů není flexibilnost), když má dostatek financí na full servis od x architektonickejch kanceláří. Zaplatí pade až stovku partě mladejch architektů (kteří většinu papírů zařídí) a dostanou parádní vymyšlený bydlení doopravdy na míru pozemku i uživatelů. Což je dle mýho jedno z hlavních poslání drobný a dobrý architektury na bydlení. Většina prefa unifikovaných věcí sou hrozně neměnný, proto pro mě představuje jakejsi předskokan "dospělý" architektury:) (resp ještě sem neviděl něco, co by mě přesvědčilo o opaku. Ale zas já toho viděl hrozně málo :) ) Jinak co se týče kvality interiérů, tak co sem se koukal na fotky, tak mě to kompletní smrkový obložení nebo co to je za dřevo moc nepřesvědčovalo o kvalitě, viz http://www.freedomky.cz/upload/bunky/medium/2J1B1444.jpg, takovej chatovej palubkovej styl)
    Omlouvám se za hrůznou kvalitu slohu, musim drtit před koncem semestru ve dve v noci projekt a nezbývá mi moc sil na vymýšlení dobŕeho textu:)
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Imho ta cena Freedomku zahrnuje i to, že nepotřebuješ napojení na kanalizaci a elektřinu, pouze vodovod/studnu, jinak by to mělo být soběstačné (jestli jsem to pochopil dobře). Plus vybavení, které je bez debat komfortnější, plus systém "objednáš domek - dodají - bydlíš". Prostě to není pro kutily, ale pro lidi, co to chtějí mít hotové...
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    RAPAL: "To je hodně divnej článek." Hehe, to je, ostatně jako všechny na idnes :-) Chodím tam jen kvůli obrázkům
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    Dá, rozhodne se da koupit stary a pak odstrojit. Když už podvozek, tak by se mi vic libil ten z přívěsu co se dava za kamion:)

    GREGI: Jak sem pravě psala, bylo to ve vedlejší vesnici, takže znamej traktorista to dotah za oj. Ten dovoz je imho největší starost. Normalně by to asi nesmělo na silnici.

    K těm freedomkum, ja mi ty prachy, tak do toho jdu. A s marinou bych to nesrovnavala, tohle je uplne jinej koncept.

    Nejmaga prdlej napad když sem to planovala, byla nadražní maringotka, ale to by mě ochranáři za ten kovovej kolos hnali vidlema:D
    DUSIN
    DUSIN --- ---
    dá zrovna jeden mám rozřešenej a chci ho koupit
    GREGI
    GREGI --- ---
    nevite nekdo jestli se neda sehnat jen samotnej podvozek od maringotky? imho by to byla nejlepsi platforma na ktere stavet... prece jenom ty dvounapravove privesy mi neprijdou tak stabilni a prakticky
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    INK_FLO: Tak ono asi v tom Freedomku jen to vybavení bude stát docela pálku. Navíc se domnívám že u maringotek a asi i těch freedomků cena po pořízení postupně klesá (narozdíl od bytů a skutečných domů). Těžko říct, za kolik se bude prodávat 20 let tarý freedomek :)
    GREGI
    GREGI --- ---
    INK_FLO: myslim ze kdyby se tyhle prachy vlozily do mariny tak mas vyjizdeci boky skvelou izolaci a druhy patro... s tim ze by si to mel fakt hodne luxusne vybavene... ale tak je jasne ze ne kazdej chce investovat ten cas do stavby a treba by to ani nezvladl;)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DAN_F: dispozičně je to podobný, komfort asi trochu menší. Co se týče energetické náročnosti, tak marina je vytopená během půl hodiny a když se kamna obloží šamotovýma cihlama, tak se dá vydržet i do rána (ale samozřejmě to bude větší punk než v "kostce"). Každopádně mě to nepříjdou zase tak diametrálně odlišný věci, aby tam byl tak propastnej rozdíl 600 000 kč v ceně.
    GREGI
    GREGI --- ---
    FIYAH: jinak cim si to tahla? ja prave nevim jestli by to moje auto utahlo... sice nemam kouli ale popripade by se dodelala
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    :)) vid? a to sem jeste nestřelila kola a oj, počitam by se měla investice vratit:)
    GREGI
    GREGI --- ---
    FIYAH: za 5k parada:)) neni tam jeste jedna?:D
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    Však ja na to ty prachy nemam,) ale přišlo mi to celkem hezky i kvalitně vybavený. Akorat bych asi volila tu uplně nezavislou variantu i se solary.

    Tady je muj ulovek, za 5 klacku libovka, dokonce to nebylo daleko, hned za humny na mě čekala.) Ted už vypada obydlenejc, ale prace bude hafo, už aby bylo jaro!


    DAN_F
    DAN_F --- ---
    GREGI: Myslím že ten název asi reflektuje jejich potenciální snadnou transportovatelnost.

    INK_FLO: Tak ten komfort a energetická náročnost bude myslím trochu někde jinde. Ale nic proti maringotkám, jen si myslím že srovnáváš dvě nesrovnatelné věci.
    GREGI
    GREGI --- ---
    INK_FLO: "maringotky" sou tu vitany... a tohle moc nejsou maringotky v pravem slova smyslu... maringotka je pro me takove hodne skromne kocovne obydli... tohle uz je spis prevoznej baracek:) a na ten izerat za 60k z kolina sem volal ale uz bylo prodano... zajimalo by me v cem byl hacek
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    vím, že na maringotky je tu zvláštní audit, ale jen pro srovnání

    130 000 kč:

    "Prodáme maringotku na celoroční bydlení, vhodná ke stavbě domu apod. o velikosti 10 m x 2,5 m. Zrekonstruovaná, zvenku natřený pozink. plech, izolace polystyren, zevnitř obložení palubkami. V maringotce jsou rozvody elektřiny a vody, okamžité napojení na vodovodní řád či studnu, elektřinu a kanalizaci.Maringotka je výborně dispozičně vyřešená, na malém prostoru je vše pro komfortní bydlení. V maringotce je malý dětský pokojíček s palandami (v místnosti je připojení na pračku) , úložnými prostory , malá koupelna s vanou a bojlerem, kuchyňka se dřezem, krbovými kamny a el.
    sporákem a tlakovou nádrží na vodu, obývák s rozkládácí pohovkou. V kuchyňce je dlažba, v ostatních místnostech je kvalitní plovoucí podlaha.Vytápění krbovými kamny na dřevo a dvěma přímotopy (v dětském pokoji a v obývacím, pro topení v době nepřítomnosti)."

    Prodám celoroční maringotku - Středočeský kraj, inzerce, prodám
    http://nakladni-uzitkove-vozy.hyperinzerce.cz/karavany-obytne-privesy/inzerat/7086677-prodam-celorocni-maringotku-nabidka-stredni-cechy/







    60 000 kč:

    Prodám kompletně zařízenou maringotku tov.zn.Slušovice 8m dlouhá 2.40m široká. Maringotka má novou kuchyňskou linku (na míru) s vestavěnými spotřebiči, koupelna (sprchový kout,wc,umyvadlo),dětský pokoj (palanda,skřínky). K maringotce je i veranda, kterou lze i v zimě zastřešit. Nová elektřina a odpady. Ohřev vody bojlerem (teplá+studená). Lze použít jako chatka, nebo na stavbu,nebo jako kancelář či k celoročnímu obývání.

    Zařízená maringotka 8m - Kolín, inzerce, prodám
    http://nakladni-uzitkove-vozy.hyperinzerce.cz/karavany-obytne-privesy/inzerat/6327792-zarizena-maringotka-8m-nabidka-kolin/







    110 000 kč:

    Prodám obytnou maringotku 11 metrů wc koupelna přívod vody elektřiny plynu karma na plyn na ohřáti vody do koupelny i do kuchyně přípoj na 380w zásuvky 220w možno celoročně obývat









    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GREGI: právěže to v tom logu vidím :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam