• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    EXX
    EXX --- ---
    KVETAKK: hlavne si zjisti jak je to s papirama, jeden cirkusak mi rikal ze dostat marinu na papiry je skoro nemozny a proto ze jsou tak drahy ty co papiry maj..
    KVETAKK
    KVETAKK --- ---
    GREGI: To ale nepotřebuješ kouli,ale čubu...za dodávkou takovouvěc ale neodtáhneš
    GREGI: POdvozek dokonce mám,ale nestojí to za to....
    GREGI
    GREGI --- ---
    220-Gallon Rainwater Collection System at the Sugar Shack - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=KFjvK1TJpME
    GREGI
    GREGI --- ---
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Abych se přiznal, tak taky ne.
    MAARA_CZ
    MAARA_CZ --- ---
    GREGI: Díky za tip, tuhle funkci jsem neznal.
    GREGI
    GREGI --- ---
    MAARA_CZ: takovej tip, kdyz jednoduse pretahnete obrazek do vyhledavaciho okenka google images vyjedou vam s tim spojene odkazy;)
    NTR23: http://www.lot-ek.com/WHITNEY-STUDIO
    https://www.google.cz/search?hl=en&sa=N&tbo=d&q=whitney+studio&ei=sQb_UMLKDsLs0gWjhYHYDA&ved=0CCoQvQ4&biw=1676&bih=928
    MAARA_CZ
    MAARA_CZ --- ---
    GREGI: Taky bych uvítal článek;)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    GREGI: Není ten kontejne v nějakém článku. prosím odkaz
    EXX
    EXX --- ---
    Spartan Manor | Tiny House Swoon
    http://tinyhouseswoon.com/spartan-manor/
    MARI
    MARI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    s tim by se hezky pracovalo



    MAARA_CZ
    MAARA_CZ --- ---
    Mě se Freedomky líbí jako nápad, něco odlišného a časově hodně dostupného a taky možná celé promo, pěkně zvládnuté. Ale cena se mi nelíbí ani trochu. Ale je to daň za práci, koncept, interiéry. Za cenu, o které se bavíte, může mít člověk z lodních kontejnerů plochu o 100m2 (jeden i na patro pro terasu a výhled:-). Ale ovšem své pomocí (resp. s vlastním naplánováním prací) a pár šikovných zedníků / řemeslníků za cca 2-3 měsíce práce.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CORNHOLIO:Nemůžu nikde najít zmínku o čističce nebo panelech, nefunguje jim konfigurátor tak těžko říct na kolik to byla pravda. Chces spíš mladý a nadšení, než starší a zaběhlý:) za 700 (chceš říct za 900 s dph ne?) ti, troufám si odhadnout, sám dokážu navrhnout domeček o 50-60ti metrech v klidu. A s šikovnym truhlářem i s interiérem, a zbude ti i na postavení skleníku vedle a nějaký kapesný:) Tyhle malinký dřevěný konstrukce nejsou nic složitýho na výrobu, chce to jen partu chlapů a hezký léto:) Těžko říct, proč to tolik stojí, zeptám se na to někoho fundovanýho.
    FIYAH: nojo, možnost, to může taky znamenat ze na tu placatou střechu vyvedou grátis jeden kabel, aby sis ty soláry mohla zapojit, v základu asi nic víc:)
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    77WHITE: v tomhle popisu chybí ta čistička odpadní vody a solární panely na střeše, který, podle toho, co jsem četl já, freedomek obsahuje.
    Ale já ho tady nechci obhajovat, mě se ten koncept líbil, navrhoval to Marek Štěpán, což je architekt kterého fakt nepodezírám, že by se snažil na tom nějak řejžovat, ale žádnou osobní zkušenost s tím nemám, takže mě zajímají i ty nedostatky. Je pravda, že ta cena by asi fakt mohla být nižší. Na druhou stranu - fakt ti architekti, i mladí a nadšení, navrhnou prostorově srovnatelný dům za 700 tisíc se vším všudy, včetně interiéru? Pokud jo, je to super a jdu hledat pozemek:)
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    77WHITE: Možnost solarne pritapet vodu, fotovoltaicka elektrárna s akumulátorem, tepelné čerpadlo vzduch-vzduch..

    Nevim, nejsem technicky nadana abych mavla rukou a řekla si pff, za odpolko to mam zmakly (ani tomu pořadně nerozumim:))

    Komlet obložení ve dřevě nesnášim, připomíná mi to komančovskou dobu, kdy se palubkovalo uplně všechno. Počitaj že si to sestavíš podle sebe, jako třeba u aut..
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    co si čtu tenhle prospekt tak o žádný nezávislosti není řeč. Na studnu můžes napojit jakejkoliv dům, jen potřebuješ čerpadlo. http://www.freedomky.cz/upload/kestazeni/Technicky_popis_Freedomek_univerzalni.pdf
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DAN_F: Jako takhle, pokusím se vysvětlit, proč mě celá filozofie freedomků odpuzuje. Nechápu, proč by si měl movitější zákazník kupovat jakousi prefabrikovanou předem nalinkovanou a totálně neflexibilní architekturu (možnost dokupování dalších modulů není flexibilnost), když má dostatek financí na full servis od x architektonickejch kanceláří. Zaplatí pade až stovku partě mladejch architektů (kteří většinu papírů zařídí) a dostanou parádní vymyšlený bydlení doopravdy na míru pozemku i uživatelů. Což je dle mýho jedno z hlavních poslání drobný a dobrý architektury na bydlení. Většina prefa unifikovaných věcí sou hrozně neměnný, proto pro mě představuje jakejsi předskokan "dospělý" architektury:) (resp ještě sem neviděl něco, co by mě přesvědčilo o opaku. Ale zas já toho viděl hrozně málo :) ) Jinak co se týče kvality interiérů, tak co sem se koukal na fotky, tak mě to kompletní smrkový obložení nebo co to je za dřevo moc nepřesvědčovalo o kvalitě, viz http://www.freedomky.cz/upload/bunky/medium/2J1B1444.jpg, takovej chatovej palubkovej styl)
    Omlouvám se za hrůznou kvalitu slohu, musim drtit před koncem semestru ve dve v noci projekt a nezbývá mi moc sil na vymýšlení dobŕeho textu:)
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Imho ta cena Freedomku zahrnuje i to, že nepotřebuješ napojení na kanalizaci a elektřinu, pouze vodovod/studnu, jinak by to mělo být soběstačné (jestli jsem to pochopil dobře). Plus vybavení, které je bez debat komfortnější, plus systém "objednáš domek - dodají - bydlíš". Prostě to není pro kutily, ale pro lidi, co to chtějí mít hotové...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam