• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.


    Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

    odkazy na blogy a stránky na nástěnku

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    GREGI
    GREGI --- ---
    DIM42: a podvozek odstojenej vypada jak vubec? co na nem kontrolovat, na co se divat, prepokladam ze to chce kontrolovat hlavne rez...
    77WHITE: no ja bych rad mel proste pohyblive jadro ktere si nekam budu moct v nejhorsim odvezt a to pak vicemene zakotvit... s tim ze nejakej kontejner nebo dalsi vec si k tomu muzu pristavit v budoucnu... neuzaviram to tak ze co postavim bude muj konecnej zivotni prostor... spis misto od ktereho se budu moct odpichnout... jako uplne nejlepsi by bylo mit velkej obytnej kamion jako tohle jadro a k nemu mit treba ve 2 zemi pozemek se 2-3 kontejnerama s pripojkou na vodu a total storhym vybavenim ke kteremu by se dal pristavit ten kamion a kontejnery by fungovaly jen jako obytnej prostor navic s tim ze kotel, kuchyn a takove ty drazsi veci by byly na kamionu diky cemuz by clovek byl pohyblivej a mohl si budovat praktcky kdekoliv kdy by sehnal pozemek a mel na to prahy relativne levne domy:)) ale to je utopie, ale kdo vi treba na to nekdy budu mit penize:) ted jako nejlepsi reseni vidim zacit s podvozkem od mariny s tim ze to vybaveni co do toho koupim budu moct nekdy urcite jeste vyuzit.... :)) s tim ze kdyz to vymyslim chytrea udelam nejakou srobovanou konstrukci to treba budu moct i cele rozebrat a "zrecyklovat" na neco jineho...
    SWT
    SWT --- ---
    DIM42: +1, podvozek podepřít (stabilita, vodorovnost) + vlastní kostrukce. Pokud ten podvozek má solidní rám a neodflákneš podpěry, není důvod proč by to nemohlo mít patro.
    DIM42
    DIM42 --- ---
    GREGI: no muzes koupit uplne schnilou marinu za par korun a nechat z ni jenom ten podvozek a pak uz na tom postavic co chces (idealne uz na tom miste kde to bude stat) - bejt tebou bych to ale vyheveroval a podeprel, tak aby to bylo vodorovne a nestalo to na kolech...
    GREGI
    GREGI --- ---
    DIM42: ja chci marinu hlavne kvuli tomu abych nemusel resit povoleni atd... a prevazet to budu max jednou a ne daleko... nejradsi bych si to cele postavil sam ale nevim kde sehnat podvozek na kterym to udelat... a druhe patro by mohla bejt zkosena strecha...
    DIM42
    DIM42 --- ---
    GREGI: maringotky co v cesku sezenes obvykle nevypadaj ze by neco krom strechy unesli - pokud by se jednalo o metr vysoky patyrko na spani, co by nebylo po cely dylce, tak to si myslim ze by bylo proveditelny - muselo by se to samozdrejme pod nim vyztuzit a nespolihat na puvodni konstrukci - i tak by to ale byl pri prevozu magnet na fizly a mosty... dva metry vysoky patro po cely dylce maringotky je imho nesmysl - uz jenom proto ze by ta marina mela na vejsku tak 5 metru takze by si s tim neprojel skoro nikde...
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    GREGI: [ prestavby DODAVEK,BUSU,NAKLADAKU na obytny, rady, tipy, kontakty ] tady jsou občas k vidění hodně solidní nástavby náklaďáků jak do šířky tak do vejšky. :-)
    GREGI
    GREGI --- ---
    SWT: mazat to tu nebudu ale prejdeme na jine tema;)

    videl jste uz nekdo maringotku s drevenym druhym patrem? popr. jak tezka by byla realizace a taky stabilita za vetru:)
    SWT
    SWT --- ---
    DIDGENAUT: Bohužel to s těma stromama se už realizuje. Hlavně tohle IMHO vůbec nemá stát řešit, ať si klidně třeba nastaví podmínky pro státem poskytovanou zdravotní péči ale zároveň ať povolí soukromou péči a pojištění.

    77WHITE: Ale já nechci aby mě stát vodil za ručičku. Nemám problém s tím, aby se zdravotní péče platila nebo podobný řešení, ale předepisovat mi, kde mám co mít *ve svým vlastním domě* nebo třeba že mám mít přilbu na kolo, to mě neobyčejně prudí ...


    Ale to jsme tu OT a asi by to zasloužilo promazat ...
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    na druhou stranu by se podle této logiky měly vykácet všechny stromy u silnic, neboť by do nějakého z nich mohl někdo narazit... když jsou tabák, alkohol, apod. jedy povolené, proč zakazují určitý typ podlahy? Řekl bych že rakovina plic pokosí víc lidí než revma
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SWT: Noo... vem si třeba určitý předpisy na to, jakou máš mít podlahu v obytnym prostoru. Ano, pro někoho je to buzerace. Ovšem díky tomu se razantně snižuje pravděpodobnost že budeš mít revma, jaké mají naše babičky. Hodně z těch předpisů se snaží o zlepšení našeho života, bezpečnost apod. Jestli to chceš šulit, v mnoha případech si nepřímo i přímo ohrožuješ nebo zkracuješ život, volba je na tobě.
    BURAN
    BURAN --- ---
    SWT: hygiena no, stat chce, aby obcane zbytecne neohrozovali sve zdravi. o hole draty se muzes zabit, z terasy muzes spadnout, a ze zachoda u kuchyne muzes nejspis chytit tyfus nebo neco. a stat te pak musi lecit. coz stat nechce, protoze lecba je draha, zraneny clovek nevydelava-nenakupuje-neplati dane, atd atd. takze stat vydava spoustu narizeni, kterymi si mysli ze uchrani sve obcany od nemoce a urazu.
    SWT
    SWT --- ---
    Mě furt fascinuje, jak se furt vymejšlej předpisy na věci, po kterejch je ostatním exkrement (ad ty dveře na WC). Co je proboha komu po tom, jak to u mě doma vypadá, nota bene když je zjevný, že to je něco, co lidi nechtěj a tak to ojebávaj (otevřený šoupačky). Nechápu, proč bych nemohl mít doma třeba řekněme holý elektrický dráty a terasy bez zábradlí, když to tak chci, proboha.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GREGI: aby ti nešel smrad z wc do kuchyně, má to celou řadu návazností
    GREGI
    GREGI --- ---
    77WHITE: jako aby se nezaspinil zachod? nejspinavejsi vec v baraku je drez spolu s houbickou na nadobi, nejcistejsi zachod;) vubec nechapu proc si lidi doma mejou po pouziti wc tak peclive ruce kdyz pak vemou do ruky mobil kterej naopak nikdo nikdy nemeje:)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    BURAN: Nikdo nemluví o ložnici ale o kuchyni
    BURAN
    BURAN --- ---
    77WHITE: hm, resi se to proste nejakym ojebem, soupacky, ktery jsou porad otevreny... protoze to je proste byrokratickej predpis, uplne zbytecnej, jako ty soupacky :)
    a koupelna s WC hned u loznice mi prijde jako prakticka vec, zvlast v samostatnym dome, kde kazdej prostor musis vytapet.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DAN_F: To nevím, ale učili mě to na škole před dvouma rokama
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    77WHITE: Odkdy to platí?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    BURAN: no jasný, to platí pro novostavby. A řešíš to tak, že dáš do chodby šoupačky, který sou furt otevřený. Mě osobně to ale přijde zcela správný.
    VXP
    VXP --- ---
    BURAN: on musi byt hajzlik i dvoje zaviraci dvere od mistnosti kde se ji/pripravuje jidlo... a v mnoha restauracich tomu tak neni... :)
    BURAN
    BURAN --- ---
    co se tyce nalezitosti stavby pro "bydleni", vzpominam si ted, rikal mi projektant co mi kreslil podkrovi, ze mezi WC a obytnou mistnosti musi byt alespon 2 dvere, tj. nejde mit koupelnu se zachodem hned vedle loznice (jsem chtel, prijde mi to prakticky). proste hajzlik _musi_ byt pres chodbu.
    tudiz vetsina tech mini projektu co tu vidime by stejne neslo zkolaudovat pro stale bydleni!
    byrokrati...
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    ale to je samozrejme extrem!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam