• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    tu knizku potrebuju!

    Tiny Homes: Simple Shelter (book trailer) / Lloyd Kahn - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=u-2fsYypJoo&feature=youtube_gdata_player
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GREGI: to je dobrej plán, nicméně jestli to bude něco malého tak těch pár papírů máš za chvíli, nenech se tím tak ovlivňovat:)
    SWT
    SWT --- ---
    DIM42: +1, podvozek podepřít (stabilita, vodorovnost) + vlastní kostrukce. Pokud ten podvozek má solidní rám a neodflákneš podpěry, není důvod proč by to nemohlo mít patro.
    DIM42
    DIM42 --- ---
    GREGI: no muzes koupit uplne schnilou marinu za par korun a nechat z ni jenom ten podvozek a pak uz na tom postavic co chces (idealne uz na tom miste kde to bude stat) - bejt tebou bych to ale vyheveroval a podeprel, tak aby to bylo vodorovne a nestalo to na kolech...
    GREGI
    GREGI --- ---
    DIM42: ja chci marinu hlavne kvuli tomu abych nemusel resit povoleni atd... a prevazet to budu max jednou a ne daleko... nejradsi bych si to cele postavil sam ale nevim kde sehnat podvozek na kterym to udelat... a druhe patro by mohla bejt zkosena strecha...
    DIM42
    DIM42 --- ---
    GREGI: maringotky co v cesku sezenes obvykle nevypadaj ze by neco krom strechy unesli - pokud by se jednalo o metr vysoky patyrko na spani, co by nebylo po cely dylce, tak to si myslim ze by bylo proveditelny - muselo by se to samozdrejme pod nim vyztuzit a nespolihat na puvodni konstrukci - i tak by to ale byl pri prevozu magnet na fizly a mosty... dva metry vysoky patro po cely dylce maringotky je imho nesmysl - uz jenom proto ze by ta marina mela na vejsku tak 5 metru takze by si s tim neprojel skoro nikde...
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    GREGI: [ prestavby DODAVEK,BUSU,NAKLADAKU na obytny, rady, tipy, kontakty ] tady jsou občas k vidění hodně solidní nástavby náklaďáků jak do šířky tak do vejšky. :-)
    GREGI
    GREGI --- ---
    SWT: mazat to tu nebudu ale prejdeme na jine tema;)

    videl jste uz nekdo maringotku s drevenym druhym patrem? popr. jak tezka by byla realizace a taky stabilita za vetru:)
    SWT
    SWT --- ---
    DIDGENAUT: Bohužel to s těma stromama se už realizuje. Hlavně tohle IMHO vůbec nemá stát řešit, ať si klidně třeba nastaví podmínky pro státem poskytovanou zdravotní péči ale zároveň ať povolí soukromou péči a pojištění.

    77WHITE: Ale já nechci aby mě stát vodil za ručičku. Nemám problém s tím, aby se zdravotní péče platila nebo podobný řešení, ale předepisovat mi, kde mám co mít *ve svým vlastním domě* nebo třeba že mám mít přilbu na kolo, to mě neobyčejně prudí ...


    Ale to jsme tu OT a asi by to zasloužilo promazat ...
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    na druhou stranu by se podle této logiky měly vykácet všechny stromy u silnic, neboť by do nějakého z nich mohl někdo narazit... když jsou tabák, alkohol, apod. jedy povolené, proč zakazují určitý typ podlahy? Řekl bych že rakovina plic pokosí víc lidí než revma
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SWT: Noo... vem si třeba určitý předpisy na to, jakou máš mít podlahu v obytnym prostoru. Ano, pro někoho je to buzerace. Ovšem díky tomu se razantně snižuje pravděpodobnost že budeš mít revma, jaké mají naše babičky. Hodně z těch předpisů se snaží o zlepšení našeho života, bezpečnost apod. Jestli to chceš šulit, v mnoha případech si nepřímo i přímo ohrožuješ nebo zkracuješ život, volba je na tobě.
    BURAN
    BURAN --- ---
    SWT: hygiena no, stat chce, aby obcane zbytecne neohrozovali sve zdravi. o hole draty se muzes zabit, z terasy muzes spadnout, a ze zachoda u kuchyne muzes nejspis chytit tyfus nebo neco. a stat te pak musi lecit. coz stat nechce, protoze lecba je draha, zraneny clovek nevydelava-nenakupuje-neplati dane, atd atd. takze stat vydava spoustu narizeni, kterymi si mysli ze uchrani sve obcany od nemoce a urazu.
    SWT
    SWT --- ---
    Mě furt fascinuje, jak se furt vymejšlej předpisy na věci, po kterejch je ostatním exkrement (ad ty dveře na WC). Co je proboha komu po tom, jak to u mě doma vypadá, nota bene když je zjevný, že to je něco, co lidi nechtěj a tak to ojebávaj (otevřený šoupačky). Nechápu, proč bych nemohl mít doma třeba řekněme holý elektrický dráty a terasy bez zábradlí, když to tak chci, proboha.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    GREGI: aby ti nešel smrad z wc do kuchyně, má to celou řadu návazností
    GREGI
    GREGI --- ---
    77WHITE: jako aby se nezaspinil zachod? nejspinavejsi vec v baraku je drez spolu s houbickou na nadobi, nejcistejsi zachod;) vubec nechapu proc si lidi doma mejou po pouziti wc tak peclive ruce kdyz pak vemou do ruky mobil kterej naopak nikdo nikdy nemeje:)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    BURAN: Nikdo nemluví o ložnici ale o kuchyni
    BURAN
    BURAN --- ---
    77WHITE: hm, resi se to proste nejakym ojebem, soupacky, ktery jsou porad otevreny... protoze to je proste byrokratickej predpis, uplne zbytecnej, jako ty soupacky :)
    a koupelna s WC hned u loznice mi prijde jako prakticka vec, zvlast v samostatnym dome, kde kazdej prostor musis vytapet.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    DAN_F: To nevím, ale učili mě to na škole před dvouma rokama
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam