• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    Nejenom mobilní dům musí být malý.
    Šikovná a převážně DIY řešení malých domků, aneb to že je to malé a levné neznamená, že to nemůže být pohodlné a luxusní.
    Pro lidi co chtějí vlastní bydlení ale nechce se jim platit nájem či se zadlužit hypotékou, nebo jen prostě nepotřebují obří barák.


    Obrázky, rady, odkazy, pomoc při shánění stavebního materiálu, technologické postupy stavby, materiály, pozemky, půdorysy atd.

    odkazy na blogy a stránky na nástěnku

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lDcVrVA4bSQ
    rozbalit záhlaví
    SWT
    SWT --- ---
    GREGI: no a hlavně s Arwen LOL ;)
    GREGI
    GREGI --- ---
    ARAON: nad tim krbem ten frodo:D
    ARAON
    ARAON --- ---
    GREGI: ;-)
    GREGI
    GREGI --- ---
    SMILE_DOG
    SMILE_DOG --- ---
    MAESTRO_007: heled ale to je prece Faradaiova klec, ne? to by melo prave ze odstinovat zareni... navic to stejne vsechno urezes a das tam velky okna...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JESSE_MORENO: To teda, a s trendem co nejvíce zateplenejch domů se to asi brzo nezlepší(trend=příkaz od EU). Každej bude chtít ušetřit a tak to furt bude 30 čísel nejlevnějšího polystyrenu, plastový nepropustný okna a na nucenou ventilaci nezbudou peníze...
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    Sedim ted ve vlaku a napadl mě další způsob jak se dostat levně ke kontejnerům- co se takhle poptat třeba ve Škodovce, nebo u drah? Určitě musí řešit vyřazování jetejch kontejnerů:)
    MASOO
    MASOO --- ---
    takova krabicka je tak maximalne faradayova klec
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    MAESTRO_007: Já teda žiju pocitem, že takováhle plechová krabička naopak všemožný vlňení stíní alespoň relativně...
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    77WHITE: a na kterou se mimo jine u nas silene sere a je v silenym mnozstvi domacnosti a to nejen na vesnici v neumetelsky bastlenych rod. domech.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MAESTRO_007: promiň, bylo to na zlehčení;) Přijde mi to hrozně nedůležitý v porovnání s např. vlhkostí, kterou sme tu už probírali a která má přímej a prokazatelnej vliv.
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    MAESTRO_007: ubohá bych neřekl.. proč se taky občas nezasmát ne? :)) bylo spíš na odlehčenou alepsoň to tak beru a nevztahoval bych to tak na sebe ;)

    každopádně jasný já bych si taky radší vybral dřevostavbu než kontejner ale zase třeba tohle :
    Nízkoenergetické modulární domy ComfortLine | KOMA MODULAR CONSTRUCTION | KOMA MODULAR CONSTRUCTION
    http://archiv.koma-modular-construction.cz/...ove-rady/nizkoenergeticke-modularni-stavby-comfortline

    nakonfiguruješ, vypadá to pěkně! .. pro rejpali sem na modernu!! ne na chýše z mechu :)) a hlavně ti to pak fláknou na pozemek a nazdar! rozhodně jenodužší než dřevostavba (i když ta je taky rychlá) ale u dřevostaveb hodně záleží jestli to daná firma umí nebo ne.. páč posraná dřevostavba může do pár let zplesnivět a nazdar.. u těch kontejnerů si myslim se to zas tak posrat nedá..

    vzhledem ke stavebním povolením/ohlášením atd.. (pokud někdo nechce řešit) mě stejně jako nejlepší volba přijde mrazírenskej návěs! ale zase musí mít človějk takovej pozemek na kterej se s tim dá najet :))

    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ROBOOTEK: verim :) ....ja se taky nejlip vyspim ve svoji dodavce .)

    a proutkareni bych tomu nerikal... je to jednoducha fyzika.... navic kdyz jsem mel na vyber jestli kontejner ktery je cely ze zeleza nebo radsi jednoducha bunka s drevenym zakladem tak byla volba jasna.. nikomu to nevnucuju a reakce 77WHITE mi prijde uboha... zvlast v takovemhle klubu
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    MAESTRO_007: tak to pak jo.. ale třeba můžu ti říct že nejlíp se vždycky stejně vyspim ve svim obytňáku ať je kdekoliv.. a to je taky plechová krabice.
    bych to proutkářství zas toliko neřešil :) pokud si ten kontejner vevnitř obložíš dřevem a tobě příjemnejma materiálama.. ale jako jasny říká se že i kovovej rošt na postel je špatnej.. ale jako nevim no jestli to tak úplně řešit. to by si pak musel žít někde na pustim ostrově
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ROBOOTEK: praveze v roubence na samote neziju a proto to resim.... (pozemek na samote mam)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    MAESTRO_007: by mě zajímalo kde žiješ teď ? pokud ne někde na samotě v roubence tak se divim že to vůbec řešíš
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    tohle vsechno je relativne ok, ale me treba od kontejneru odradilo pomysleni na to, ze ziju/spim v plechove/zelezne krabici ktera je v dnesni dobe docela dobry prijimac/pohlcovac vsemoznych zareni/signalu atd....
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    GREGI: jj to jsem pochopil. jen, že spousta lidí si myslí že oprava = natřít ;)
    GREGI
    GREGI --- ---
    WASHO23: psal sem ze min.... je jasny ze ty naklady dou nahoru a nahoru s dalsima vecma a opravama:) proto sem psal ze mi ta cena neprijde prepalena;)
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    GREGI: za barvu? to by si brzo bydlel v kvetoucí zahradě. .. především bys (aby ten jetej kontejner co jezdil 50 let po moři - SLANÁ VODA - byl jenom ready na tu vestavbu, prostě použitelnej) zaplatíš tak dvacítku za vybroušení rezu a vyvaření vzniklých děr. . :)
    (pokud to teda neumíš sám a nemáš tejden čas)
    pak až začneš přemejšlet jestli tam chceš zaplatit (udělat) nějakou barvu, nebo jen ochranej nátěr :)

    něco takovýho jsem dělal (ne sobě) v červnu. zajímavé sledovat jak lidi snižují své nároky když zjišťují že to "superlevný" řešení je superlevný jenom když jsou zároveň oni sami šikovní. . .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam