• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LETHE: super:) Já ještě hledám variantu kdy to bude mít i nějakou miniplotnu, protože to by se vyřešilo hrozně moc věcí, bohužel zatim sem nic za rozumnou cenu nenašel:/
    LETHE
    LETHE --- ---
    77WHITE: BURAN: chci vám poděkovat za ta lázeňská kamna. Manžel je taky zná, ale ani jeho to nenapadlo. Komín není problém, dřeva je taky dost, takže problém vody do sprchy je vyřešen.
    BURAN
    BURAN --- ---
    XLOBOX: to je pro 2 lidi uz malo imho. pro jednoho super.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JOHY:300 litrů...
    JOHY
    JOHY --- ---
    XLOBOX
    XLOBOX --- ---
    BURAN: vyrabi se i mensi 65l lazensky kamna, sam je planuju..
    BURAN
    BURAN --- ---
    LETHE: prutokovy ohrivac nedoporucuju. mel jsem, jako prvni vec na ohrev vody, a vyhodil jsem to. zral moc elektriny, a pritom ohrival pomalu a teplota vody kolisala (byl to prutokovy ohrivac zasobnikovy).
    je to dobry tak nekam do kancelare, kde parkrat za den potrebujes umyt hrnky od kafe a oplachnout si ruce kdyz jdes ze zachodu.
    ted mam 20l bojler a to mi vyhovuje. vetsinou je vypnuty (nebo ted v zime ho mam nastaveny aby mi netekla uplne ledova voda z kouhoutku). kdyz se chci osprchovat, zapnu ho a za 20 minut mam teplou vodu. 20l neni moc, ale pro jednoho na rychle osprchovani to staci (zadne 10 minutove stani pod horkou sprchou jako v panelaku se nekona).
    kde je vic lidi a komin, porad mi nejlepe vychazeji lazenska kamna. to je 100l vody, a na ohrati staci doslova par prkynek (pul kosiku dreva). je super ze ty kamna pred koupanim i prijemne vytopi mistnost. ohrati vody trva cca pul hodiny.
    LETHE
    LETHE --- ---
    77WHITE: BOMBA !!!.....že mě to nenapadlo. Díky za naťuknutí. Myslím že se to dá sehnat v bazaru.
    LETHE
    LETHE --- ---
    KERRAY: ovšem tohle nemá chybu :-)
    LIPS
    LIPS --- ---
    77WHITE: nevim jestli ma cenu to tady resit,ten venec kterej to ma, je dle meho uplne dostacujici,navic to jisti stahovak z kamionu.nema to kam utyct
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LIPS: Nojo, ale naopak ne? Cep ma mit sloup, ne svazujici venec, na to narazel.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    LETHE: Klasicky lazensky kamna na drevo s vyvedenou sprchou staci ne?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    LETHE
    LETHE --- ---
    DIDGENAUT: achjo :-( Tak už vidím, že se mi do toho nikdo nepustí. S tím solárním ohřevem je to ale taky dobrý nápad. Manžel uvažoval pouze o nějaké vodě v hadicích, nebo v černé nádržce mimo chatičku, která by se sluncem ohřívala a pak by se samospádem dala použít na sprchování. Ale pouze uvažoval...už rok, nebo dva ? My jsme na té naši zahradní "mrduchýši" pouze od jara, tedy až když se udělá hezky a do doby, než se ochladí. Zkusím sem dát pár fotek. První bude naše "mrduchýše" před rekonstrukci a pak po ní. Dáváme to pomalu dohromady, aby se tam dalo vegetovat celé léto. Neumí sem vložit fotky přímo.




    LIPS
    LIPS --- ---
    je to klasickej tesarskej spoj ,cep a dlab, kterej je napric provazanej drevenym kolikem
    LETHE
    LETHE --- ---
    SWT: jasně, jasně, přehlédla jsem jak na mě tu vybafli ty fotky :-) Takže se ptám
    LIPS
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    LETHE: průtokáč... nevim no, většinou mají dost chabý čůrek vody na to, aby se pod nimi člověk osprchoval, ale třeba dělají nějaké výkonnější. Každopádně je to strašný žrout energie, doporučuji zauvažovat o kombinaci se solárním ohřevem vody, který ji dokáže i v zimě alespoň přihřát a tak tu spotřebu trochu snížit. S tou filtrací to je složitější, určitě to bude chtít nějakej pořádnej filtr. Rodiče berou na chatě vodu z docela slušný studny, maj tam solidní mechanickej filtr na studniční vodu (tuším že 80 mikronů), a stejně - když po nějaké době koukli do bojleru, tak byla nádoba na vodu zevnitř úplně černá, což se pak odráželo na kvalitě vody. Je otázkou, jak by v takových podmínkách fungoval průtokáč, jak často by se musel čistit a jestli by se vůbec dal kompletně vyčistit. Každopádně takový filtr potřebuje i tlakové čerpadlo, což s sebou nese řadu dalších problémů, protože je hodně citlivé na mráz...
    NAMORNICEK
    NAMORNICEK --- ---
    LIPS: Moc nerozumím konstrukci. Z jakého důvodu jsou obvodové horní trámy vetknuté mezi sloupy. Nemají být spíš položeny na sloupech?
    SWT
    SWT --- ---
    LETHE: Ehm, stačí sledovat, kdo na co odkazuje, že ... LIPS
    LETHE
    LETHE --- ---
    GREGI: vidím tě tam samotného. To stavíš sám ? Je to velice zajímavé a jsem fakt zvědavá na hotové dílo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam