TSOH: no jo, Praha, já su moravák, tady je to trochu jiná :o)
Já sehnal zahradu s chatou 40m2 za 160k, ano bylo to štěstí, ale holt je to daný i tím, že je to v brutus svahu, zanedbaný... a postupně to dávám do kupy... počítám, že když do toho naleju průběžně tak 150k, tak by to mohlo být rozumně obyvatelný, letos zatím nová podlaha v hlavní místnosti, vyšla asi na 12 (ale zdroj minerální vaty mám zadarmo, což je velká výhoda, dřevo z pily, všechno si dělám sám), a postupně pokračuju dál... chata zanedbaná, takže mě čeká o prázdninách oprava verandy, která už je trochu šikmá :) a pak postupně další izolování, příští rok podlaha v ložnici a další věci... výhoda je, že je to sezónně obyvatelné a postupně se to stává obyvatelnějším a můžu do toho ty peníze lejt průběžně... i tak ale počítám celkově cca 300k a bude to poměrně rozumně obyvatelné... když tu čtu 400k za marinu (fakt je, že je nádherná, o tom žádná), tak teda docela koukám...
Vlastně tím trochu potvrzuju to co píšeš 77WHITE, že dřevostavba vychází nejlevněji...
jinak třeba ta kostka v Tvým odkazu se mi osobně nelíbí.. asi bude funkční, ale esteticky to pro mě není...