• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    POHODAVOLE: Je to stylovka pro člověka, co má dost peněz, ale málo času řešit stavbu domu, atd. Tím to nijak nehájím, ale umím si představit lidi, pro které je to jasná volba.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    MAESTRO_007: no drahý je slabý slovo. Nechápu člověka, kterej za to zaplatí :-)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    dobry..... jenom tak jdu kolem tak jedna fotka k tematu :)



    ...je to freedomek co uz tady parkrat probehl ... drahe ale pekne :)
    http://www.freedomky.cz/
    RODWY
    RODWY --- ---
    GREGI
    GREGI --- ---
    RODWY: nekde vic info?:)
    AURENIS
    AURENIS --- ---
    Nejdříve tady hodím pár definic, co vám trochu osvětlí jak to s těmi mobilními domky je. Detailně je to rozepsané ještě ve stavebním zákoně. Tenhle rok , ale proběhly trochu změny, tak si dejte trošku pozor. Případně pokud budete chtít s výkladem pomoct, pokud budu vědět, rád poradím...

    Definice pojmu Nemovitost
    Nemovitostí se dle ustanovení § 119 rozumí pozemky, a to ve všech případech, a dále stavby, které jsou spojeny se zemí pevným základem.

    Význam slova Stavba
    Stavba – je věc, která je jako stavba označena ve smyslu zákona č. 183/2006 Sb. (stavební zákon). Definice je obsažena v §2 odst. 3) a to v tom smyslu, že za stavbu jsou pro účely stavebního zákona považována veškerá stavební díla, bez zřetele na jejich stavebně technické provedení, účel a dobu trvání. Ze staveb jsou tedy nemovitostmi ve smyslu ObčZ pouze ty stavby, které jsou spojeny se zemí pevným základem. Proto stavba, která není spojena se zemí pevným základem, je považována za věc movitou a pokud je předmětem občanskoprávního vztahu, nevztahují se na ni náležitosti právních úkonů, které se vztahují k nemovitosti (např. smlouva o převodu stavby tohoto druhu nevyžaduje písemnou formu, k nabytí vlastnictví není zapotřebí vklad do katastru nemovitostí apod.). Z hlediska chápání pojmu stavba v občanskoprávních vztazích není rozhodující, zda jejímu zřízení předcházelo stavební povolení a došlo-li po jejím dokončení k vydání kolaudačního rozhodnutí případně jiných aktů vyžadovaných stavebním zákonem.
    ARAON
    ARAON --- ---
    Plně funkční skandinávský mini-dům o výměře 15 m² s mnoha možnostmi uspořádání interiéru | Living | bydlení | WORN magazine
    http://www.worn.cz/...ni-skandinavsky-mini-dum-o-vymere-15-m-s-mnoha-moznostmi-usporadani-interieru/
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    77WHITE: me osobne hlavne zajima situace s jiz stojici chatou na pozemku-zahrade. pristavba/prestavba, rozsireni. Co se tyce prestavby na stavajicim pudorysu, to by nelem byt problem ze? rozsireni asi pak zalezi na uzemnim planu, nebo ouradovi?
    RODWY
    RODWY --- ---
    od vedle.)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ve většině CHKO je běžná praxe, že pokud si kterýkoli pracovník (i botanik nejen stavař) při pochůzce všimne něčeho neřádného, hlásí to na správě stavařovi a ten to prověří. A během práce se chodí hodně po celém území, takže se nakonec všimne všeho.
    I se občas dělala cílená reevidence chatových osad, jestli tam nevyrostlo něco navíc - a vždycky pokaždé vyrostlo :D V případě nelegálních tábořišt se ta dala na seznam a když byl čas a lidi, šli jsme to rozebrat sami, žádné hledání majitele se nekonalo.

    Takže v nějakém chráněném území bych rozhodně bez ohlášení nepostavila ani kůlnu.
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    BURAN: "urednici nechodi a nehledaji"... asi záleží jak kde, sousedce přikázaly strhnout chatu v lese, protože ji oproti plánu rozšířila o +-40 cm. A nikdo z okolí ji neudal.
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI: to umyvadlo na hajzlu je dokonaly!!!
    GREGI
    GREGI --- ---
    Small Portland prefab home stacks space to fit family of 3
    https://www.youtube.com/watch?v=ZzPfqQ90gF8
    GREGI
    GREGI --- ---
    210 Square Foot MODERN Tiny House- WITH NO LOFT!
    https://www.youtube.com/watch?v=GLSxcLww2V4
    BURAN
    BURAN --- ---
    77WHITE: nakej takovej priklad se da jednoduse vymyslet vzdycky a na cokoli. zbytecna debata. kdo chce, chape co jsem chtel rict. ostatnim posilam pusinku :*
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    BURAN: Stavis na parcele kde sousedovi nepovolili barak, to je stejnej priklad;)
    BURAN
    BURAN --- ---
    77WHITE: no vzdyt to je to o cem pisu - parkujes bez platnyho listku, takze logicky seres ty co si ten listek maji = bonz. to nekoho prekvapuje? :D
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    BURAN: No nevim. U nas bezne sousedi bonzujou kdyz parkujes bez platnyho listku. Pokud bys udelal takovouhle cernotu na miste kde se stavet nemuze a nekomu z tyho okoli by to v minulosti urad zatrhnul, sance na bonz raketove vzrusta. Na standartni stavebni parcele si toho asi nikdo nevsimne, ale zase kdo by si porizoval velmi drahou stavebni parcelu a vztycil na ni kulnicku:)
    Joa mimochodem, pozemky urceny na zahradky neznamena ze jsou zastavitelny a napriklad v nasem pripade pokud by na pozemku uz driv nestala bouda z dob davnejch komancu, na jejiz pudorysu mame v planu budovat, tak by to urad kvuli tesne navazujicimu lesu temer jiste nepovolil.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JESSE_MORENO: pokud máš v tý boudě elektriku a vodu a není zkolaudovaná, nařídí ti úřad odstranění černé stavby. :)
    BURAN
    BURAN --- ---
    ja bych rekl, ze pokud se clovek chova nejaky respekt ke svymu okoli, tak zadny problemy s uradama mit nebude, i kdyz bude bydlet v necem co nejaky ty legislative neodpovida - protoze ho nikdo nenahlasi. urednici nechodi a nehledaji, kde by co vysmejdili a nasledne to zatrhli - pro ne je to prace navic, a to nechce delat nikdo :)

    je jasny ze kdyz nekdo dela bordel, kraval, a chova se k sousedum jak hovado, tak s uradama problemy mit nejspis bude ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam