• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Ve většině CHKO je běžná praxe, že pokud si kterýkoli pracovník (i botanik nejen stavař) při pochůzce všimne něčeho neřádného, hlásí to na správě stavařovi a ten to prověří. A během práce se chodí hodně po celém území, takže se nakonec všimne všeho.
    I se občas dělala cílená reevidence chatových osad, jestli tam nevyrostlo něco navíc - a vždycky pokaždé vyrostlo :D V případě nelegálních tábořišt se ta dala na seznam a když byl čas a lidi, šli jsme to rozebrat sami, žádné hledání majitele se nekonalo.

    Takže v nějakém chráněném území bych rozhodně bez ohlášení nepostavila ani kůlnu.
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    BURAN: "urednici nechodi a nehledaji"... asi záleží jak kde, sousedce přikázaly strhnout chatu v lese, protože ji oproti plánu rozšířila o +-40 cm. A nikdo z okolí ji neudal.
    GREGI
    GREGI --- ---
    GREGI: to umyvadlo na hajzlu je dokonaly!!!
    GREGI
    GREGI --- ---
    Small Portland prefab home stacks space to fit family of 3
    https://www.youtube.com/watch?v=ZzPfqQ90gF8
    GREGI
    GREGI --- ---
    210 Square Foot MODERN Tiny House- WITH NO LOFT!
    https://www.youtube.com/watch?v=GLSxcLww2V4
    BURAN
    BURAN --- ---
    77WHITE: nakej takovej priklad se da jednoduse vymyslet vzdycky a na cokoli. zbytecna debata. kdo chce, chape co jsem chtel rict. ostatnim posilam pusinku :*
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    BURAN: Stavis na parcele kde sousedovi nepovolili barak, to je stejnej priklad;)
    BURAN
    BURAN --- ---
    77WHITE: no vzdyt to je to o cem pisu - parkujes bez platnyho listku, takze logicky seres ty co si ten listek maji = bonz. to nekoho prekvapuje? :D
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    BURAN: No nevim. U nas bezne sousedi bonzujou kdyz parkujes bez platnyho listku. Pokud bys udelal takovouhle cernotu na miste kde se stavet nemuze a nekomu z tyho okoli by to v minulosti urad zatrhnul, sance na bonz raketove vzrusta. Na standartni stavebni parcele si toho asi nikdo nevsimne, ale zase kdo by si porizoval velmi drahou stavebni parcelu a vztycil na ni kulnicku:)
    Joa mimochodem, pozemky urceny na zahradky neznamena ze jsou zastavitelny a napriklad v nasem pripade pokud by na pozemku uz driv nestala bouda z dob davnejch komancu, na jejiz pudorysu mame v planu budovat, tak by to urad kvuli tesne navazujicimu lesu temer jiste nepovolil.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    JESSE_MORENO: pokud máš v tý boudě elektriku a vodu a není zkolaudovaná, nařídí ti úřad odstranění černé stavby. :)
    BURAN
    BURAN --- ---
    ja bych rekl, ze pokud se clovek chova nejaky respekt ke svymu okoli, tak zadny problemy s uradama mit nebude, i kdyz bude bydlet v necem co nejaky ty legislative neodpovida - protoze ho nikdo nenahlasi. urednici nechodi a nehledaji, kde by co vysmejdili a nasledne to zatrhli - pro ne je to prace navic, a to nechce delat nikdo :)

    je jasny ze kdyz nekdo dela bordel, kraval, a chova se k sousedum jak hovado, tak s uradama problemy mit nejspis bude ;)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    JESSE_MORENO: pokud bude mit marina na strese solarni panely a veskerou destovku bude sbirat na myti, tak se obejdes i bez pripojky a urad si muze tak akorat .. uradovat :)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    takze znova priklad: mam zahradu na ktery je treba bouda 3x3 ve ktery by neslo spat, ale je do ni pripojena voda a elektrina, hajzl suchej...

    urad dela problemy a ohani se stavebni uzaverou, pozemek ma minimalni hodnotu protoze je vedenej jako zahrada, neni povoleno ani rozsirovani stavajici stavby... nechce se mi s tim srat s nekym se dohadovat tak poridim marinu, dovezu ji tam, udelam si ji dle sveho, pripojim na ni z boudy vodu a elektrinu a bydlim...

    kdyz zacne delat urad problemy a ze chce jit na prohlidku, odpojim vodu a elektrinu a necham ouradu at si prohlizi co chce, jsem v klidu.

    Co delat NEBUDU je abych se prosil uradu jestli si muzu pripojit vodu a elektriku do mariny z te boudy ofiko protoze urad v tu chvili zacne marinu (tim pripojenim) chapat jako trvalou stavbu a zacne me buzerovat.

    Ja doufam ze tohle uz tak tezko pochopitelny nebude :)

    diky za pozornost
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIDGENAUT: to bude asi dost záležet na výkladu úřadu.
    Určitě existují nestavební pozemky s přihlášenou studnou (zahrady, pole..) A že na nich kotví maringotka nebo něco podobného je taky dost běžné.
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    MAR_TINA: Oki, díky za info. Ale já to myslel tak, že studna už na pozemku je a já bych k na ní napojil domek na kolech. To by šlo, ne? Nebo už by tím ztratil status mobilního obydlí?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIDGENAUT: na studnu potřebuješ hydrogeologický posudek, stavení projekt, povolení k vyvrtání/vykopání studny a povolení k odběru vody :D
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Nevím co furt řešíte, někde jste museli nabýt mylnýho režimu, že pokud je stavba jenom na ohlášení, tak pohoda jazz - i tak musíte dodržovat typ pozemku podle územního plánu. V 99% případů, tam kde můžete stavět lze v pohodě dospět k dohodě s příslušným úřadem, kor na malejch vesnicích. Pokud to není správnej typ pozemku v ÚP, tak je v to 99% případů smůla tak jak tak.
    DIDGENAUT
    DIDGENAUT --- ---
    JESSE_MORENO: vodu v nádrži... ale studna by mohla být, ne? samostatna pohybliva jednotka... a bude se tak brát i nebude mít papíry na maringotku a bude přesahovat povolené rozměny vozidla (čili šířka např. 3,5m?)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    DIDGENAUT:
    MAR_TINA:

    jak rika kolegyne, domek na kolech je mobilni obydli do te doby nez k nemu chces pripojit vodu elektrinu atd. jakmile o toto zazadas urad to zacne brat jako stavbu a pokud jsi v regulovanem uzemi muze diky tomu dokonce nakazat odstraneni :) zalezi na jak velkeho blba narazis ale jeden soused takhle srazku s blbcem absolvoval a momentalne to uz vzdal a pozemek radeji zas prodava dal :)))

    proto pokud domek na kolech zvolis proto aby ses vyhnul uradum je potreba s nema porad jednat ve smyslu ze je to samostatna pohybliva jednotka ktera ma elektrinu ze solaru, vodu v nadrzi, chemicky zachod, plynovou bombu atd.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DIDGENAUT: přípojky podléhají stavebnímu ohlášení / povolení

    Takže pokud máš kemp na obytné přívěsy, máš tam zkolaudované ty přípojky vody a elektriky a k nim se připojí ta amringotka, co se nekolauduje, protože přijede.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam