• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Cena je mi "jedno". Vím, že takový pozemek může stát dva miliony nebo taky pět.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DARUMA: kolik by měl asi stát a na co ho potřebuješ? Proč do 2h od prahy? To jsou v podstatě celý čechy
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Kdybyste někdo o něčem věděl, tak mi prosím dejte vědět. Díky.
    [ LOOKING FORSHÁNÍM: Koupím (stavební/nestavební) pozemek o minimální velikosti 3 ha ]
    CUKI
    CUKI --- ---
    PEEP: já měl bydlet v takovym tom oddělenym svahu po cestě z autobusu. Od posledních domků přes louku (nebo pole či to to je) cestou nahoru a od slumu to bylo odděleno taky polem (či loukou) Pak ještě na stejné úrovni přes cestu byly luxusní novostavby. Zahradu bez chatky jsem nechtěl na ní nejde stavět, ani o žádném pozemku bez chatky v těch místech nevím. Voda tam tuším ale už byla natažená všude. Dneska by mi možná stačila i ta zahrada. Hledám místo pro referenční stavbu minidomu, ale může být i pojízdný :-) Vždycky jsem chtěl bydlet v maringotce :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    EGGH: Přesně tak to vidím. I když na druhou stranu je fakt, že to jsou i moje peníze z mých daní, jen se několikrát před tím přerozdělili. Navíc v té první vlně, kdy jsem stavěl já se razantně díky tomu zdražili materiály.
    EGGH
    EGGH --- ---
    CUKI: Hlavně mi přijde zvláštní chtít žít nezávisle a jinak ale přitom si na to žádat o dotace.
    PEEP
    PEEP --- ---
    CUKI: jojo super flek, ale nejsme v chatovem "slumu" co jsou smerem na kazin ale mezi trema regulernima barakama, takze prijezd ok. Co se tyce SU praha 16, tak jsme na pozemku v KN zapsanem jako zahrada bez zadne stavby, SU nemel vyhrady proti projektu na pripojeni vody pro ucely zavlazovani zahrady, takze cajk
    CUKI
    CUKI --- ---
    PEEP: Tak to je jediný místo v Praze, tam jsem taky měl bydlet, chatek je tam habaděj, ale většinou nejsou na vlastnim pozemku a nebo nemaj příjezd k pozemku. Zrovna jsem tam minulej tejden po něčem koukal. Ale nic zajímavýho. Okolí ale stojí za to. V tomhle místě asi zapadne cokoli. I když ty vrtulníky nejsou jestli se nemýlím v přímém sousedství, je to odděleno loukou, tady bych se opravdu nebál.
    Jediné co mi zde vadilo, je to že Praha povoluje rozšířit stávající stavbu pouze o 10%
    PEEP
    PEEP --- ---
    ROBOOTEK: nastesti je v okoli dost mikro chatek, par maringotek a jedno duchodcovske sidlo plne chatek a karavanu, tak zapadame do mistniho koloritu, naschvaly si sousedi delaji jenom mezi sebou - jeden chce navezt hlinu vedle baraku, druhy na nej posila uredniky...z cehoz odvozuju, ze urednici si cestou museli vsimnout maringotky i nakladaku a nic neresi (tuk tuk do dreva)
    CUKI: u berounky :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    BALI_:
    njn nelze svépomocí. Já za ten svůj domek dal cca 450k Kč včetně vnitřního vybavení, nábytku a spousty věcí okolo. Jediná firma která mi alespoň část dokázala nacenit za to chtěla asi 1,6 mega a spoustu věcí tam nebylo. Takže když si přičtu dotace které by celou stavbu bez problémů zaplatili, ale odečtu věci co kvůli tomu musím splnit. Nehledě na to že to budou dělat nějací fušeři z razítkem, které taky není jednoduché sehnat, tak se to vůbec nevyplatí. Navíc mám stavbu v chatové osadě, takže se na to dotace nevztahují.
    BALI_
    BALI_ --- ---
    kdyz uz se tu resila ta slama a dotace: http://www.slamak.info/informace/nova-zelena-usporam/
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    PEEP: si to moc nemaluj.. zrovna takovyhle lidi dokazou bejt uplne nejvetsi ihajzlové a potížisti.. prece ze svy luxusni vily nebudou mít vhled na nejaky bezdomovce v marigotce a feťáky!
    CUKI
    CUKI --- ---
    PEEP:
    ty jo jachta a 2 vrtulníky? kde proboha v praze bydlíš? To už je jiná, to už nejsou lidi co maj hypotéku :-)
    Ale takovej obytnej vrtulník na zahradě... hmm :-D
    PEEP
    PEEP --- ---
    CUKI: ano vzdycky je to o sousedech - s nema musis vychazet za kazdou cenu, pokud jedes na hrane zakona - bydlime v praze v maringotce u ni nam stoji obytny nakladak a nikdo nic neresi (na oboje bys mel mit vyjadreni uradu). Sousedi nastesti nic neresi, spis si myslim ze to je tim, ze s nas maji spis srandu, nez ze bych citil zavist - ono kdyz ma jeden na zahrade jachtu a druhy v garazi dva vrtulniky, tak se lidem v maringotce spis smejou a neresi je, horsi by to bylo kdybychom tam chteli neco postavit "natrvalo"...
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: To věřim to byl příklad. Sám znám akorát ty, co už je někdo udal a teď toho litujou, nebo ty co maj z toho sevřený zadnice a živou v domnění, že když je to na kolech tak to tam bejt může. a pak ty co se z těch zapadlejch míst buď odstěhovali, ale nebo na půl žijou v Praze a na půl třeba na šumavě. Což je ta nejhorší možnost.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: bonzáků je spousta i v zapadlých vsích Vysočiny, tomu věř ;)
    CUKI
    CUKI --- ---
    PEEP: Tak to by ses divil, ano lidé ze stavebních úřadů cílemkueně nic nevyhledávají, ale stačí aby jsi se znelíbil jednomu sousedovi s velkou vilou a obrovskou hypotékou a závist udělá své. Zkušenosti z mého vlastního okolí. Pokud budeš stavět někde v horní dolní, je to něco jiného. Ale já nechci stavět daleko od měst. Chci mít možnost dojíždění za prací. Takové domy mimo civilizaci většina i těch nejalternativnějších lidí nakonec opustí.

    Takže za mě ohýbat zákony jak to jde, ale neporušovat je. I ten mikro domek stojí dost peněz a úsilí, nehledě na cenu pozemku.
    PEEP
    PEEP --- ---
    CUKI: tohle se resilo v diskuzi [ lide z maringotek ] , TLDR: kde neni zalobce, neni soudce - lidi ze stavebniho uradu si nedelaji vylety po svem rajonu s katastranilma mapama a kdyz nemas souseda k*** tak se do tebe nikdo navazet nebude, pokdu tam teda nevysvihnes v CHKO trojpatrovou vilu s balustradama
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    Sizing up the tiny house movement. | Over Grow The System
    http://overgrowthesystem.com/sizing-up-the-tiny-house-movement/

    CUKI
    CUKI --- ---
    R6ANDREW:
    Bacha na to neziskovka neznamená, že z toho nemá někdo zisk. Jen je potřeba to na ten zisk převést nepřímo. Nevím jestli je to tento případ. Ale pan Skořepa jen přebírá názory a metody ostatních. Sám nic nového pod sluncem nevymyslel. 500Kč za hodinu po skypeu ok. Ale musí mi ta hodina něco dát. Musí mít co nabídnout. On sám mě o jeho vědomostech moc nepřesvědčil. Neříkám, že to někomu nepomůže. Za tu dobu co stavím a zajímám se o alternativní stavební metody jsem ty znalosti prostě získal jinde a ne přes prostředníka. Navíc ze spoustou jeho názorů nesouhlasím už jen pro to, že hlásá něco co ho primárně živí. Jeho postoj je prostě vytvořen kalkulací za účelem zisku, ne že to tak cítí. To je obrázek který si u mě udělal.

    Jinak nemam nic proti tomu, aby si za svou práci dostal patřičně zaplaceno, pokud ji dobře odvede. Ale tohle zneužívání dobrovolnosti a hraní si na něco, to už je u mě přes čáru.

    Sám si za svou práci nechám zaplatit. A pokud dělám levněji nebo dokonce zadarmo, tak musím vědět, že to není za účelem obohacení někoho, ale pro dobrou věc. Pokud budu stavět třeba školku pro děti, tak to půjdu dělat třeba zadarmo. Ale tohle to (ne)ziskové dobrovolnictví mi leze krkem. Já tomu říkám zneužívání.

    Už před lety jsme chtěli s mou přítelkyní odjet někam pracovat jako dobrovolníci do zemí 3. světa. Nakonec se ze všech těch (ne)ziskovek vyhrabal obrovský bussiness za který dobrovoník musí platit často mnohem více než by to pořídil jinde. Žijeme ve zvráceném světě...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam